Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Já si snad ještě nakonec oblíbim žánr western, jenž naprosto nesnáším. Jen občas se vystkytně nějaký, který mně opravdu baví. Jenže jde o případ, kdy zhlédnu 50 westernů a z toho se mi 1 líbí. Wyatt Earp je určitě ten jeden, co se mi rozhodně zamlouvá. Může zato především fakt, že zde nejsou žádní indiáni a nic podobného. Prostý a jednoduchý příběh o chlapcize kterého se postupem času stal šerif. A už od začátku mně to chytlo a bohužel mně to začlo pouštět asi tak po dvou hodinách. Tím nechci říct, že by to chtělo zkrátit na dvě hodiny, ale potom už to nebylo ono a byl jsem rád, že to trvalo 3 hodiny, jelikož kdyby to skončilo po dvouch hodinách, tak by mně to štvalo, že to nebylo delší. Výbornou práci odvedl James Newton Howard, jehož hudba je krásná! Film se může také pochlubit výborným hereckým obsazením v čele se skvělým Kevinem Costnerem, Dennisem Quaidem, Michaelem Madsenem, Billem Pullmanem, Tomem Sizemorem a nebo třeba krásnou Téaou Leoni, které to neuvěřitelně slušelo. Jen je škoda Gene Hackmana, který dostal málo prostoru. Skvěle ztrávené tři hodiny! ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Tak sem si během dvou dnů zaplnil dvě mezery ve vzdělání ohledně historie kolem Wyatta Earpa, a musim říct, že konkurenční Tombstone mě nadchlo víc. Todle taky nebylo špatný, ale ty tři hodiny byly až moc. Ale už proto, že mi to zabralo takový času, se mi tři hvězdy dávat nechtěj. Ale pokud si něco dát znovu, tak raději Tombstone než todle. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že i keď v tomto filme hrá hlavnú úlohu skvelý Kevin Costrner, viac sa mi páčil film Tombstone (1993), ktorý je absolútne ale absolútne o tom istom a je dokonca len o rok starší. Akoby sa režiséri o tento príbeh bili. Možno mám ten prvší film radšej, pretože som ho videl o deň skôr. Tento si ale tiež za žiadnu cenu nenechajte ujsť. Jedná sa totiž o vydarený western, len už budete asi všetko dopredu vedieť, ak si predtým tiež pozriete ten prvý. Musím ešte napísať, že postavu Doca Hollidaya si obľúbite v oboch filmoch, pretože v tom prvom ho úžasne zahral Val Kilmer a tu taktiež dobre Dennis Quaid. Opäť však o trošku u mňa zvíťazil Val Kilmer. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Epicky rozmáchlý western, který nepostrádá žádné atributy potřebné pro tento žánr, ale místama je velmi zdlouhavý. Velkým překvapením je pro mně tuberácký, vyhublý pistolník ve strhujícím podání Denisa Quaida. Costner s parukou v roli mladíka působí poněkud nepatřičně, ale jinak je docela O.K. Druhý "Tanec s vlky" se nekonal, "Wyatt Erp" komerčně propadl na celé čáře. Ale řekl bych, že nezaslouženě. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Celkově velmi slušný film. Životopisný film o legendě Wyattovi Earpovi jsem si, ale představoval trochu jinak. Nejsem žádný expert, ale vždycky jsem docela dost zajímal o tyhle pistolnické legendy a rád jsem si o nich četl a díval se na filmy o nich, ale Earp mi moc do oka nepadl. Mě jsou sympatičtí třeba Jesse James nebo Pat Garrett a Billy Kid nebo Buffalo Bill. To jsou takoví ti moji oblíbení střelci z divokého západu. Natočit film o muži jako byl Earp je samozřejmě dobře. Myslím, že lidé by ho znát měli. Přece jen je to legenda západu. Lawrence Kasdan jistě není špatný režisér, ale tady to měl prostě udělat trochu jinak. Největší chyba, scénář:-(. Místo aby byl ukázán zevnitř ukázali ho zvenčí. Nevím jestli mi rozumíte, ale to je podle mě u životopisných snímků chyba, ale to je pouze jen můj soukromý názor. Tady byl Earp vykreslen tak jak ho známe, jako neohroženého šerifa z Dodge City, kterého se všichni bojí, ale nevěřím, že byl takový uvnitř. To si myslím, že vůbec ne. Dále pak herci. Kevin Costner se mi do role Earpa vůbec nehodil. Líbil by se mi tam třeba ve své době mladý Lee Van Cleef nebo Harvey Keitel, Henry Fonda nebo třeba i Jason Robards. Vím, ale, že většina z nich už v době natáčení nežila škoda. Hodil by se tam spíš někdo kdo nemá s westernem zas takové zkušenosti. Třeba Keitel. Mám pocit, že ten nikdy nehrál ve westernu a proto by byl zde ve výhodě. Costner to bral moc jako western a ne jako životopisný film. Jinak herci Gene Hackman nebo Michael Madsen celkem dobří. Kamera úchvatná. Hudba bohužel jsem jí tam nějak nevnímal. Kostýmy i výprava s maskami celkem pěkné a docela bohaté. U mě za čtyři hvězdičky. S odřenýma ušima:-). Nemyslím si, že by to byl špatný film a na Razzies bych ho nenominoval, ale na Oscara také ne. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Dennis Quaid zhubl o 30 liber kvůli své roli Doca Hollidaye, který trpěl tuberkulózou. (liquido26)
  • Film existuje ve 3 verzích sestřihu: sestříhaná verze – 183 minut, 2dílná nesestříhaná DVD verze – 191 minut a speciální VHS verze – 212 minut. (Meli_854)
  • Earpův šestiraňák byl zapůjčen Earpovým muzeem po dobu natáčení a objeví se v několika záběrech. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama