Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

genetique 

všechny recenze uživatele

No, tak myslím, že po tomto filme môžme jednohlasne odpustiť Henrymu Selickovi sprostosť, akou bol film 'Monkeybone' a jednou vetou dodať odporučenie, že nech radšej zostane pri animovanom filme. Skvelá animácia, skvelý príbeh. Horrorovo detský, dospelo rozprávkový, plný predstavivosti, rozkošných farieb a vizuálnej stránky, podporený zaujímavou audio vložkou. Malé štrbinky by sa našli len v trošku predvídateľnom scenári, ktorý je v svojej podstate len lepším štandardom, no mrazivé a takmer horrorové momenty dávajú divákovi pocit inovácie a zaujímavej kombinácie žánrov. 'Coraline' je ďalším prírastkom v rade dospievajúcich animákov, pri ktorých sa pomer obecenstva v kine bude určite postupne prikláňať k vyšším vekovým skupinám a rozpaky z kúpy lístka na animované predstavenie budú musieť ísť bokom aj pri odrastených svalnatých borcoch, ktorí mali doteraz pri výraze animák pred očami Mickey Mousea. Len tak ďalej. 85%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Námět z Alenky, scénář maximálně na kraťas a do toho výstřední Sellickovo fantazírování, které po půlhodině prostě už ničím nezaujme a víc a víc tlačí k zoufalému volání „Ať už se začne něco dít, proboha!“. Co mě na tom bavilo nejvíc, tak byla paradoxně Dakota, která výborně intonuje a v hlasových polohách protivného spratka, vyděšeného děvčátka i odvážné holky doslova ‚hraje‘. Zbytek k uzoufání a nemusel tomu ani asistovat Tim Burton. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Krásna rozprávka, ktorá ma vtiahla do magického fantazíjneho sveta na opačnej strane malých dvierok. Miestami príjemne strašidelné a taktiež vtipné a celkovo veľmi pútavé. No, prdiaci, grgajúci Shrek to nie je ani náhodou ale o to viac si vážim takúto rozprávku - doslova rozprávku - milú a tajomnú, proste takú aka má správna a na oko lahodne pôsobiaca rozprávočka byť. Veľmi príjemná zmena ! ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Koralína je po vizuální stránce originální, velmi nápaditý snímek. Její svět za tajemnými dveřmi je uměleckým dílem, které diváka překvapuje a udivuje s každou další vteřinou. Oproti tomu děj značně pokulhává - místy jsem se poměrně dost nudila. Příběh je předvídatelný, konec už ani předvídatelnější být nemůže a vůbec celá zápletka je zpracovaná poměrně ploše - žádný strach, žádné napětí, žádné očekávání - prostě nic. Co se postav týče - Koralína - aneb bizarní kombinace Carrollovy Alenky s Larou Croft - je, ruku v ruce se svými rodiči, asi tou nejméně zajímavou, kterou Selick a Gaiman nabízejí. Asi nejzajímavější, rozhodně nejlépe vymyšlená a propracovaná je postava kocoura - elegantní a tajemný, s dokonalým hlasem Keitha Davida, který vytváří perfektní atmosféru v každé scéně. Po hudební stránce nemám co vytknout - různá témata perfektně doplňují obrazy. Písně sice nejsou tak chytlavé, jako tomu bylo v případě The Nightmare Before Christmas, ale Koralína se jako muzikál netváří, že... Tento film mohl být zajímavou podívanou, to by se však Selick nesměl snažit zavděčit všem. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Temné, krásné i dětské zároveň. Kromě pěkného gotického vzhledu, animace, hudby od Bruna Coulaise, který se svými hororovými tóny dokáže divákovi pěkně dostat pod kůži a některých vtipných postav, je nejsilnější stránkou filmu jistě samotné vyprávění příběhu. Coraline je sice dle prvních ohlasů dalším přeceňovaným snímkem, ale za poslední měsíce u mě uspěla rozhodně více než třeba takový Igor nebo Bolt. Dalším kladem filmu je jeho zaměření, které sebou na rozdíl od většiny animáků nenese jen nálepku "především pro děti". Potěší také hutná atmosféra a ze světa např. živá zahrada, která je pastvou pro oči. Ač tohle nakonec nedopadlo tak báječně, jak jsem doufal, stále je to výborný, zábavný a hrůzostrašný animák, který by měl většinu diváků přinejmenším uspokojit a zároveň mě alespoň nabudil na nadcházející Up, který bude snad již sázkou na jistotu. (7/10) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (30)

  • Všechny loutky jsou vyrobeny ze silikonu a pěnového latexu, uvnitř jsou ze železa. (venus)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama