Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

PTomA 

všechny recenze uživatele

Začouzený kanceláře, hrozný svetry a účesy, chlast na každým rohu. Formou svébytně zkonstruovaná kriminálka, kterou zbržďuje styl vyprávění. Hodinu se koukáme na charismatické herce skvělou kamerou a ještě lepší výpravou, ale ono se v tom příběhu vlastně nic nestane a nikam neposune. Takhle zfilmovaný zápis případu nemá vůbec tu filmovou živelnost a nějakou myšlenku, prostě to jen existuje. Viktor Tauš je jinde, ale asi to není fér porovnávat. PS. Taky vás rušila ta zbytečně temná hudba? ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra je o dost ponurejší,než v původních Případech, a všechno působí tak nějak víc beznadějně. Výborné vyobrazení dobových gangsterů (Jonák!). Úplně odvázaný nejsem z obsazení mladíšch verzí kriminalistů (Mikluš a Beneš mají do svých starších podob hodně daleko, a Finger vypadá tak max o 10 let mladší, než Polívka v Případech). Závěr působí dost zmateně, takže to bude asi pokračovat příště? Nebo to zůstane jakože nevyřešený? Technicky bezchybné, dobové reálie a atmosféra jedna z nejlepších, co tu byli kdy ukázány. ()

Reklama

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to má reklamu a první ohlasy jsem čekal trochu více. Co musím, ale vyzdvihnout jsou interiéry exteriéry, rekvizity prostě a jasně cítíte se jako v 90´. Zklamal mě také výběr hudby chtělo by to trochu více toho Eurodance, který devadesátkám vévodil více než Žlutý pes. Kamera je zde opravdu otřesná, roztřesená a to neustále přibližování a oddalování tomu opravdu dramatično nepřidá! Skvělý a jedinečný Michal Novotný jako Jonák !!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám tři hvězdy, protože fakt mizerná kamera, tu taky měli nechat devadesátkovou, jestli chtěli evokovat tu dobu, a ne moderně mileniální rozklepanou a rozzoomovanou. A taky že není co díl, to jeden uzavřený případ, což je schéma, které u 1. oddělení fungovalo a skvěle. Jinak ale výprava, herci, hlášky, uvěřitelnost, vše na vysoké úrovni a moc se mi to líbilo. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to padlo i jinde. Ten kdo o té době nic neví, těžko se bude orientovat ve všech těch jménech. Naštěstí jsem přítelkyni pustil před nedávnem Sametové vrahy a tak když se v ději mihne nějaká postavička, stačilo říct "Víš to byl ten jak v tom filmu.." , Autor asi předpokládá, že všichni vědí o kom je řeč ale to není zdaleka pravda. Ale i tak dávám 4*, to zoufalství a donkichotské boje tehdejší policie jsou velice reálné a taky za Jonáka, ten se fakt povedl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě je zmiňován střelec v Liberci Ludvík Černý, jeden ze skupiny tzv. Orlických vrahů. (Apollo_8)
  • Premiéru úvodního dílu sledovalo 1,9 milionu diváků starších 15 let (podíl 43 %), což byl nejlepší výsledek nedělního večera a také celého dne. (rublik05)
  • Interiéry Discolandu Sylvie se natáčely na Kladně v klubu rádia Relax, místními přezdívaný „díra“. Ivan jonák (Michal Novotný) sedí na gauči, který je na chodbě, kde je šatna, toalety a vchod na parket, jeho dívka Jahůdka přichází vchodovými dveřmi. (Kabourek)

Reklama

Reklama