Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Kila vykouřených cigaret, litry turka z otřískaného hrnku, ručně kreslená tabulka s podezřelými. Včerejší svoloč je dnešní honorací, ale stále bez vkusu, bez zábran a bez morálky. Vyobrazení ikon pražského/českého podsvětí je dokonalé. Takový František Mrázek (Albert Čuba) pronese jen několik vět, ale garantuji vám, že na ně jen tak nezapomenete. Zkrátka další brilantní kousek, kde se TV zábava překlápí do vzdělávání. A potěšilo, kolik je nasazeno skvělých herců z Moravy a Slezska. Hned napoprvé za pět ran ráže 7,65. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak  zatím  nějak  nevím . Kamera  nějak  divně , postavy  takové  instantní  ,  bez bez  nějaké  vnitřní  jiskry , zápalu , náboje . Dále  je  třeby  řící , že  Pagáčová je  tam  asi  omylem a  Mikluš i Sokol se mi tam vůbec  nehodí . Ten co hrál Jonáka -   dooost   dobré . SHRNUTO -    jsem  nějak  zklamán  z  úvodního  dílu . Pan  Mareš  se  snažil ,   aby  to  vše  vyšlo  dobře  , ale  zatím  slabé  * * * .  Joo  a  Finger  věrohodný . A  ten co  hrál  mladého  Vetchého  , ten  byl  asi  nejslabší .  Tak  to  jen  tak  na  úvod . ()

Reklama

PTomA 

všechny recenze uživatele

Začouzený kanceláře, hrozný svetry a účesy, chlast na každým rohu. Formou svébytně zkonstruovaná kriminálka, kterou zbržďuje styl vyprávění. Hodinu se koukáme na charismatické herce skvělou kamerou a ještě lepší výpravou, ale ono se v tom příběhu vlastně nic nestane a nikam neposune. Takhle zfilmovaný zápis případu nemá vůbec tu filmovou živelnost a nějakou myšlenku, prostě to jen existuje. Viktor Tauš je jinde, ale asi to není fér porovnávat. PS. Taky vás rušila ta zbytečně temná hudba? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připomínka devadesátých let na mě působila tak realisticky, až se mi dělalo zle z toho, co všechno se dělo. Včetně výroku Klause z úvodu. Na konci sice tvůrci připomněli Bělu a Mrázka, ale ještě nevím, proč nám tají jak dopadl dnešní případ. Ovšem jako největší slabinu vidím nevýrazného představitele Kozáka. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto neskutečně parádní retro. Stylizace do divokých devadesátých let se povedla na výbornou. Vyšetřovatelé ok a gauneři naprosto dokonalý. Běla, Mrázek, Jonák. Tohle se prostě povedlo a exkurze do divokých devadesátek má sakra koule a opravdu se na to super kouká. Pro mě osobně hodně velké prekvapení a opravdu spokojenost. Plíšek je vážně zabiják. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Když v 53. minutě Plíšek (Martin Finger) s Tůmou (Ondřej Sokol) jedou obhlédnout posilovnu „v Podolí“, je v pozadí opakovaně vidět věž Husova sboru ve Vršovicích. (ladyViolet)

Reklama

Reklama