Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Športy sa menia, šablóna ostáva ......... teda na prvý pohľad zas jeden športový film, kde banda outsiderov nakoniec vyhrá nejaký titul............. lenže aj tak ten film dokáže zaujať až do konca vďaka vtipnému scenáru a vcelku autentickej atmosfére (nielen) posledného zápasu. Mňa osobne to bavilo, aj vďaka týpkom ako Snipes, Sheen, či Haysbet a hodnotím to možno aj lepšie ako by si film zaslúžil............. ()

lisi26 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju. Soubor hlášek je snad nekonečný... Tvůrci mě nadchly výborným, přirozeným, realistickým zpracováním sportu. Herci opravdu vypadají jako sportovci, pohybují se jako oni. Prostřihy vypadají jako sportovní přenos a dění kolem sportu není připitomělý. Super herecké výkony a mimořádná sranda dělá dílo vynikajícím. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Nevšední komedie o baseballu, kde tým Clevelandu získá majitelka, jejíž cílem je skončit poslední. Hráči prohrávají a prohrávají, ale motivace a chuť ukázat jí, že i tým outsiderů umí vyhrávat je silnější. Je to sice snadno předvídatelné, ale to je u těhle filmů normální. Co potěší je velmi dobré herecké obsazení - T. Berenger, C. Sheen a W .Snipes. Viděno na MGM. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Sportovni filmova klasika s radou mych oblibenych hercu z dob, kdy jsem jeste chcal do plin a o filmech nevedel zhola nic - k filmu me privedl uplne nahodou easter egg k filmu v Borderlands 2. Premisou se jedna vicemene o totez jako o 10 let pozdeji natoceny Any Given Sunday s jedinym rozdilem - tohle je baseball. Oproti mne znamejsimu fotbalovymu filmu tohle neni tak explicitni / sokujici a humory zustavaji v mezich PG ratingu. Rekl bych, ze tak dve tretiny filmu muzou pusobit bez jiskry az do doby, kdy se luzri seberou a zacnou vyhravat. Film proslavil radu znamych hercu (Russo, Haysbert, Snipes) a bylo fajn je po dlouhy dobe zase videt zarit v necem novym. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma chytil za srdce pred mnohými rokmi na prvé pozretie a neopustilo ma to ani po rokoch. Vo všeobecnosti som veľkým fanúšikom filmov zo športového prostredia a Prvá liga patrí určite k tomu najlepšiemu, obzvlášť ak budeme hovoriť o komédiách. Nikto tu nie je navyše, ale jednoznačne filmu kraľujú vedľajšie postavy trénera Lou Brauna, ale predovšetkým dvorný komentátor indiánov. To čo ten dokáže za pár svojich vstupov v kombinácii s niekoľkými ďalšími podarenými vtípkami mi na nekončiaci spokojný úsmev úplne stačí. Toto je rozhodne prvá liga. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Je proti pravidlům MLB, aby Rick Vaughn (Charlie Sheen) nastoupil do posledního zápasu ve filmu na poslední out. Rick Vaughn je po celý film vedený jako startující nadhazovač SP. Tito nadhazovači zápasy startují. Když je tento SP unavený, nastoupí nadhazovač s označenim RP - dohazovač, který buď zápas doháže, nebo je opět vyměnen za jiného RP, případně CP, což je closing pitcher, specialista na poslední inning. Navíc tito SP mají přesně uvedené pořadí, ve kterém nastupují k zápasům během celé sezony. Pokud tedy na zacatku zápasu trenér rozhodne, že dostane přednost starší nadhazovač, přestože je na řadě Vaughn, jde o porušení pravidel. Nadhazovač by mohl nastoupit pouze v případě, že by byl Vaughn zraněný. Uvedená pravidla neplatí pro nejvyšší českou ligu. (kubsov)
  • Samotný klub Cleveland Indians skutočne v 90. rokoch prežil najúspešnejšie obdobie svojej histórie. (dalver)
  • Charlie Sheen v roku 2011 priznal, že pred natáčaním filmu užíval steroidy na zvýšenie svojej výkonnosti. (dalver)

Reklama

Reklama