Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slušně natočená minisérie od režisérky Metanolu. Rekonstrukce procesu s jedním z nejznámějších vrahů české historie, která není klasickou detektivkou ani přiblížením Roubalovi postavy, jelikož právě on je až překvapivě upozaděn. Jako dobře natočená minisérie s dobovou atmosférou to funguje, jako rekonstrukce závažných historických událostí už o něco méně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Česi načo siahnu (čo sa filmovej tvorby týka), to poväčšine premenia na "zlato". Bohužiaľ "Případ Roubal" nie je tak celkom onen prípad. Tak nejak som dúfal, že sa človek viac dozvie o samotných činoch, no toto je krimi na báze čistej "dokazovačky" viny /neviny. Hynek ako herec je vydarená postavička všetkého druhu, pre akýkoľvek žáner. Byť to väčší priestor pre neho, aj samotná mini séria by bola vnímaná ďaleko lepšie. Taktiež musím povedať, že čím viac sa blížil záver, tým viac mi prišiel vývoj deja "idealizovaný". Nejak sa mi nechce veriť, že by to všetko išlo tak ľahko .. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl nadšený, pak spokojený, pak lehce rozčarovaný a nakonec smířlivý. Kdyby všechny seriály vypadaly jako Devadesátky, tak by byl Případ Roubal zklamání, jenže ony tak nevypadají. Třídilná freska o jednom rádoby charismatickém vrahovi se v pohodě vleze do mírného nadprůměru české kinematografie. Některé prvky jsou nad ním - Havlová, Čermák, Čenský a proslov advokátčina otce o spravedlnosti, některé pod ním - scénář a občas kuhající atmosféra. Pochválím ještě výpravu. Prahu devadesátých let si prakticky nepamatuju, ale tady na mě dýchla tak divoce, až se mi z toho zatočila hlava. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalakát Devadesátkami a doufal jsem, že se v Čechách podaří další krimi z té doby založená na skutečnosti. Navíc mě lákalo obsazení, Hynek Čermák mě baví a tahle role mu sedne jako ulitá, škoda jen, že nemá víc prostoru se do toho naplno položit. Vlastně to působí tak, že víc než o Roubala, jde v téhle minisérii o postavu zástupkyně v podání Kamily Trnkové. Největší problém vidím v tom, že jde o zpracování soudního procesu a ten bohužel nedokáže nabídnout takové drama, jako by nabídly samotné případy. Čekal jsem víc z těch případů než jen dokazování viny či neviny. Chybí tomu prostě něco navíc, něco co by seriál vystrčilo ze zástupu podobných dramat. Bohužel z toho ve finále vypadne jen průměrné soudní drama, které se zakládá na skutečnosti, ale podle mě jí nedokáže pořádně vytěžit. Je to škoda, protože to mohlo dopadnout o dost líp. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kopáčová a Čermák jsou tím nejlepším z celé minisérie. Havlová je poněkud nejistá a její výkon se rozhodně nemůže srovnat s těmi, které předváděla jako Veškrnová. Čenský nikdy nepatřil k herecké elitě a je evidentní, že něco takového se mu už rozhodně nepoštěstí. Pokud ovšem bude hrát po boku Jana Slováka, mohou vyniknout i Čenského herecké kvality. Slovák je totiž naprostým protipólem Čermáka, nepřesvědčivý, trapně deklamující, zkrátka děsivě hrající. Kopáčová opět vytasila svoji nejsilnější zbraň, schopnost vybudovat solidní atmosféru. Díky tomu je Roubal velmi dobře koukatelný, dokonce přes veškerou snahu Slováka přinutit diváka k vypnutí i opakovaně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Filmová lokace rodinného domu, kde policie hledala důkazy proti Roubalovi (Hynek Čermák), se nachází na adrese Sušická 846/35 na Praze 6 v Dejvicích. (formelin)
  • Ivan Roubal zemřel 29. června 2015 ve věznici Karviná. (ArthasKarfa)
  • Filmová lokace zatčení Roubala na začátku epizody je ve stanici metra Želivského. Ve skutečnosti byl zatčený na náměstí Míru v Praze. (formelin)

Reklama

Reklama