Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (163)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nova začíná kopat do České televize. První zvuky jsou sice žalostnější, ale rozhodně nejvíce konkurenceschopné v historii. A je to správné na jednu stranu. Všichni chtějí více dobrého obsahu. Roubal balancuje někdy mezi trapností a koukatelným materiálem. Slovák se prostě hodí víc do přehypovaných projektů, ne úplně zde, kde má jít o vážnosti. Žádná sláva, ale na Novu hodně dobrý. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené složité dokazování psychopatu Roubalovi jeho činy. Trochu škrobené dialogy a ne příliš šťastná ruka při obsazení role státní zástupkyně a tradičně prkenní Čenský a Švehlík jsou mínusem. Naopak Hynek Čermák svou bohorovností připomněl Hannibala Lectera a také mladá obhájkyně hrála vcelku dobře. Suma sumárum lehce nadprůměrné drama o vraždách, které si ještě mnozí pamatují. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Made in TV Nova? Wow. Tak kde začít? Radši si pusťte díl pořadu Legendy kriminalistiky, je to mnohem sugestivnější. Byť se Případ Roubal týká Ivánka Roubala, ten tu kupodivu má tak málo prostoru, že by se měla minisérie jmenovat spíš Případ Kamila. Roubal tu vlastně nepředvede skoro nic, byť ta jedna sebedestrukční scéna je vcelku mrazivá. Jinak nic, sympatický plešoun, trochu potrhlý, pravda, ale jinak ťu-ťuňuňu. K hercům mám jen toto: Havlová za mě vcelku dobrý, Jenda Čenský is back!!!! (jeho právník mě velmi bavil), David Švehlík výrazně nevýrazný, Kamila Trnková v kalhotkách s kávou, co by zabila víc lidí než gurmánské speciality Lucrezie Borgie a její stoneface - byla velmi přesvědčivá, její táta Jan Slovák byl pro mě velké překvapení (dosud jsem ho nezaregistroval). Atmosféra byla velmi dobrá, ale pokud čekáte kulervoucí vykreslení doby a Roubalova řádění v kombinaci s napínavým vyšetřováním, nedostanete víc než jen soudní konverzačku - pusťte si ty Legendy kriminalistiky, kde mluví Jan Štoček. Hynkovi jste nedali šanci něco předvést, ale zase se mohl beztrestně sklouznout po eskalátoru. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Třídílná česká mini série mapující skutečné události českého sériového vraha Roubala. No, musím říci, že na poměry novodobých českých záležitostí to nebylo vůbec špatné. Takové sice jen na to 1 vidění, ale k zahození to rozhodně nebylo. Kdyby zde bylo víc zapamatovatelných scén, kdyby se trochu víc přitlačilo na pilu; kdyby jsme konkrétně viděli víc drsnějších scén ohledně vražd atd, možná bych tu 4* dal, ale to je fuk. Herecké obsazení je na tom docela dobře. Hynek Čermák hraje Roubala přesvědčivě. Nejvíc mě ale zaujala Kamila Trnková, která mladou a nadějnou advokátku zahrála výborně. Měla zajímavou postavu a i její lehčí závislosti na lécích … – to vše bylo pěkně vykresleno. Nezklame ani Jan Čenský či horlivý policista, kterého hraje David Švehlík. Co se týče Dagmar Havlové, tak ta se mi jevila tak nějak divně. Chvílemi mi seděla a občas jsem si říkal, že je trochu trapná. Celkově to ale docela rychle ubíhá. Člověk se moc nestačí ani nudit. Soudní scény mám celkově ve filmech rád. Zde byly výslechy tak trochu ploché, ale budiž. Určitě by se dalo ještě něco vylepšovat, ale v rámci toho, že to bylo točené dle skutečnosti a na české filmové poměry současné doby, si tu nemohu víc stěžovat. Jen si říkám, že policie udělala jednu nelogickou díru (nenahlášení té paruky). To bylo i ve skutečnosti? I hudební doprovod nebyl ve filmu špatný. Takže mé hodnocení - silná trojka* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel o tom, že chce Nova natáčet různý věci exkluzivně pro Voyo, klepal jsem si na čelo. Žil jsem totiž v představě, že kvalita bude odpovídat tomu, co vidíme u nich v TV. Případ Roubal sice není žádnej velkej majstrštyk, ale musim říct, že svoje kvality má. Ať už v podobě nabušenýho castingu (kterej má tentokrát dokonce co hrát) nebo co se týče technický kvality. Občas mě teda vadil zvuk, kdy “nabasovaný” pasáže mnohdy víc než je zdrávo zastíraly mluvený slovo. Trochu mě taky zklamalo, že se příběh věnuje v podstatě jenom soudnímu procesu. Očekával jsem totiž spíš něco chronologicky natočenýho o Roubalově životě a pak samozřejmě i o jeho dopadení a odsouzení. Nakonec jsem ale stejně spokojenej, protože koukatelnej kriminální thriller se v českejch podmínkách fakt moc často nevidí, tři silnější hvězdy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Ivan Roubal zemřel 29. června 2015 ve věznici Karviná. (ArthasKarfa)
  • Režisérka Tereza Kopáčová nejprve nabídku producentů k režii odmítla, protože se zalekla příběhu o masovém vrahovi. (hansel97)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama