Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick (Rick Mayall), urvaný punker Vyvyan (Adrian Edmondson), bolestínský hippie Neil (Nigel Planer) a uhlazený Mike (Christopher Ryan) si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím (Alexei Sayle) – a on krutě zachází s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Počátkem 80. let už provětraly britská studia takové seriály, jako byly Monty Python's Flying Circus, The Goon Show nebo produkce Spikea Milligana, takže jejich následovníci to měli výrazně lehčí a vedení televizních studií se rozhodlo zacílit na mladé publikum a přijít s něčím opravdu alternativním, takže vznikl ten nejujetější sitcom Mladí v partě o čtyřech rádoby studentech s radikalismem a pozérstvím v krvi. Tradiční sitcomová nadsázka se tady dostala na samou hranici svých možností, dál už jít zkrátka nelze. V podstatě chybí nějaká dějová linka a každý díl se tříští do řady absurdních výstupů a více či méně vtipných gagů a hlášek. Jako každé dílko, které se pohybuje na hraně a mapuje dosud nepoznané, i tady se najde celá řada scén, které bych označil spíš za omyl, a úlet za hranice trapnosti. Ta část, která se inspiruje absurdní nadsázkou Monty Pythonů, ve mně celkem rezonuje, ta část, která staví na odiv škleby a la Johny Rotten a punkovou estetiku hnusu, je mi spíš protivná. Celkově je to nevyvážené, na druhou stranu třeba po hudební stránce, kdy se pravidelně v každém díle objevila nějaká oblíbená nekonformní hudební skupina, je to pro určitou věkovou skupinu a pro příznivce alternativní hudební scény velké plus. Celkový dojem: 50 %. ()

cherita odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbost, a to mi anglický humor rozhodně není cizí - tedy aspoň nebyl, dokud jsem neviděla tohle. Vím sice, že český dabing může britcomu ublížit víc, než cokoli jiného, a taky vím, že dva a půl dílu je trochu málo na objektivní názor, ale já vám na objektivitu kašlu. Důvodem, proč jsem s touhle magořinou ztrácela čas, byla stejně jen slibovaná přítomnost Hugha Laurieho, Stephena Frye a Emmy Thompson. Jakmile jsem zjistila, že se všichni tři objevují v jediné scéně, která se navíc dá dohledat na youtube, s úlevou jsem to přestala sledovat. ()

Reklama

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Anarchista, punkáč, hippík a pseudointelektuál pod jednou střechou. Tenhle seriál není pro každého, jak jsem se přesvědčil. Chvíli trvá, než se do něj ponoříte. Nemůžu říct, že bych se každou minutu válel smíchy, ale občas se opravdu dobrý gag našel, plus demolice všeho možného, vložené scénky, živě amatérské kapely (Motorhead pwnd!!) Kult to pro mě není, ale patří to k tomu lepšímu. A je to hrozně ulítlý a punkový :D ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková šílenost, až se mi z toho točila hlava kolem :-) Hustá punková jízda, která začne první částí a končí titulkama částí číslo dvanáct. Angličané jsou mistři co se seriálové tvorby týče a The Young Ones není výjimkou, opět se jedná o docela originální záležitost, která na sebe nabaluje jeden geniální nápad za druhým. Miluju (ehm často nejen) slovní války Vyvyena s Rickem! :-) ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je rozhodně něco jiného. Líbí se mi výraz Radka99 punkový sitcom a zcela s ním souhlasím. Jde o sled několika scén, který drží tenké pouto nedůležitého příběhu čtveřice mladíků z počátku osmdesátých let v Londýně. bohužel, poměrně dost skečů je křečovitých a nemohou potom vyznít ve své absurdní humorně britské kráse. Dostal jsem se k tomuto seriálu z odkazu z Hale and Pace, které zbožňuju , a kteří si zde také střihli pár štěků. Ovšem na tyto dva pány to ani zdaleka nemá. A i když hodnotím třemi*, doporučuji shlédnout už kvůli tomu, že "takovýhle" seriály už se netočej. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V této epizodě živě vystoupí kapela Nine Below Zero se svou skladbou „Eleven plus Eleven“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Dexy´s Midnight Runners se svou skladbou „Jackie Wilson said“. (Epistemolog)
  • V tomto díle živě vystoupí kapela Madness se svou sklabou „Our house“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama