Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (60)

  • V úvodu snímku jsou letouny L-39 vyzbrojeny raketnicemi UB-16. Tyto slouží pouze k vystřelování neřízených 57 mm raket. Ve filmu je ale hlavní vnitřní prstenec používán jako kanón. (Foxhound#1)
  • V závěru boje je čínská agentka Wai Lin (Michelle Yeoh), svázaná řetězem, shozena do vody a Bond (Pierce Brosnan) pokračuje v boji, zatímco Lin bezmocně visí. Nakonec Bond skočí do vody za ní, načež lod exploduje a je zničena. Nicméně je vidět, že agentka i nadále visí... byť vlastně nemá na čem. (pjotri)
  • V závěru honičky ve člunech Bond (Pierce Brosnan) vystřelí dvojici torpéd. Nejprve z horní hlavně, jenže po střihu je prázdná ta spodní a další torpédo vystřelí opět horní hlaveň. (Marsu88)
  • V úvodní scéně vidíme (těsně před začátkem titulků), jak odlétajícímu letounu L-39 Albatros, pilotovanému Bondem (Pierce Brosnan), vytryskne proti kameře z trysky plamen forsáže. Jenže tento podzvukový letoun přídavné spalování nemá. (Stejšn)
  • Při seskoku má James Bond (Pierce Brosnan) na zádech jednu malou kyslíkovou lahev, po dopadu do moře má ale regulérní dýchací soupravu (se dvěmi lahvemi). (ledofredo)
  • Během honičky v Hongkongu pronásledující helikoptéra několikrát visí s „nosem“ dolů na místě, nebo letí jen pomalu, aby někoho rozsekala vrtulí - což není možné, protože každý vrtulník náklonem směrem dopředu zrychluje. (Stejšn)
  • V jedné scéně hodlá Bond (Pierce Brosnan) psát na čínském počítači, ke kterému je připojena klasická klávesnice, na níž je pouze latinka nahrazená kandži znaky. Vzhledem k počtu znaků v této abecedě (minimální znalost je 3000 symbolů) jde o holý nesmysl. (Czernozub)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama