Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 7 - Z literárního hrdiny je definitivně filmový tahák. Jenže doba se přeci jenom trochu změnila a producenti chápali, že je potřeba se začátkem další dekády udělat něco jinak a přispěchali se starým dobrým Bondem. Tím, že šlo o poslední štaci Seana Conneryho, který bral tehdy rekordní honorář, to bylo spíš o trošku beztvarém dobíhání do cíle. Bohužel i z jeho strany. Přesto tenhle kus několik vrcholů má. Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Žádná srdcovka z toho sice (pro mě) není, navíc některé akční sekvence (třeba ta v poušti nebo s ženskou přesilou) měly solidní potenciál, ale vytřískalo se toho z nich docela málo. Prostě mi to celé přišlo jako díl od všeho kousek, ale pořádně nic. Tempo nevyrovnané. A k ženám tentokrát 007 příliš galantní není. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Lokace, v kterých agent 007 sestřeluje helikoptéry a mlátí Rusáky byla doteď moje nejmenší starost. Zde mě však buranský kabátek Ameriky 70tých let dováděl k šílenství. Bond je přece elegance! Vytříbená auta, uhlazené chování, stylový arzenál... Diamonds Are Forever je ukázkový vrchol nevkusu. Nejdřív dvojice wtf zabijáků, pak podivný představitel Blofelda, vypasení koblihožrouti, natvrdlá Bondgirl a nakonec do toho tvůrci nacpou ještě nějaké sci-fi "konec světa" sračky. Co si pamatuju, tak se žádná Bondovka nevlekla tak jako tahle a to jsem si myslel, že mě po předminulé návštěvě Japonska víc nasrat nemůže. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ladys and gentlemans real James is back! Áno je späť, ale v dosť nezáživnom filme. Vlastne tu nieje nič, alebo málo z toho, na čo sme boli zvyknutý z predošlých častí. Normálne mi chýbali zábery z vnútra auta pri naháňačkách (však viete čo myslím). Scenár dosť jednoduchý, agentské vecičky žiadne, nádherné ženy sa tak isto niekde stratili boli tu asi dve. Dosť divná bondovka, kde si uvedomíte ako sa 4 roky prejavia na hercovi. Moja prvá myšlienka pri pohľade na Connereyho, bola vau! Chápem, že scenáristi sa snažia vymyslieť nové a nové spôsoby naháňačky ale to mesačné autíčko vyzeralo čudne, v jednej chvíli som mal pocit, že sa im to rozpadlo a dokonca sa do záberu dostalo koleso. Nechápem, ako môže niekto označiť diamanty ako najlepšiu bondovku. Vôbec nie Sean už nieje to čo býval stratil ten mladícky šarm, ktorým kosil jednu ženu za druhou.***Škorpión, ktorý je použitý na zabitie pašeráka diamantov je druh rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva nemá čo robiť.*** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Diamonds are Forever považuji za velmi dobrou bondovku. Možná má své mouchy, jako například nezáživně natočené akční pasáže, kterým by trocha dynamiky neuškodilo. Také si možná mohli odpustit lunární vozítko a nevydařený souboj se dvojicí žen. Jinak je to ale bondovka se vším, co od ní očekávám. A hlavně Conneryho charisma je tak drtivé, že dokáže dobré nedotatky přklenout. Nikdo mi nevymluví, že ty filmy, jejichž předlohu napsal přímo Flemming a hrál v nich Connery, jsou daleko lepší než ostatní. Jen "jeho" filmy mají vyvážený poměr všech potřebných ingrediencí. Jsou hodně akční, ale nikdy ne hloupé, a jsou vtipné, ale nikdy ne směšné. Tento Bond má skvělé záporáky, dobrý námět a překrásnou doprovodnou hudbu ()

sud 

všechny recenze uživatele

Opět další zajímavá a dostatečně akční bondovka. Zdejší Blofeldův představitel je asi nejslabší ze všech jeho představitelů a Jill St. John jako bondgirl, u také byli lepší. Všechno zachraňuje duo Wint & Kidd a skvělý Sean Connery. Ostatně s Connerym není špatná bondovka žádná (ani "Nikdy neříkej nikdy"). ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Titulní píseň nazpívala Shirley Bassey, která už nazpívala píseň k filmu Goldfinger a později ještě k filmu Moonraker. (Colonist)
  • James Bond si půjčil vůz v autopůjčovně Hertz. (JohnSmith)
  • Laně Wood byla nabídnuta role Plenty O'Toole poté, co jí producenti Harry Saltzman a Albert R. Broccoli uviděli v časopise Playboy. (henrycruel)

Reklama

Reklama