Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klesající úroven Bondovek stále pokračuje, ikdyž mě bondovky s Seanem Connerym přijdou nejlepší. Bohužel tento díl je kapku až moc. Je to taková nekonečná hra a jde jen o to kdy se tvůrci rozhodnou, že majstro Blofeld nebude o krok před Bondem.... Tímto dílem se jistě lehce inspirovalo Zlaté oko, které je však mnou považováno za nejlepší bondovku. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejhorší bondovka z arzenálu pana Conneryho. Netušil jsem, že by to mohlo být tak nudné, jak to ve výsledku bylo. Po několika hodinách si nepamatuji o co tam šlo, natož, abych si to vybavil za pár dní či týdnů. Blofeld sice charismatický a cool, ale zabijáci Witt a Kidd? Tyhle dva bych nechal okamžitě zpopelnit a zakopat. Imho jsou to dvě nejotravnější a nejblbější postavy v celém příběhu (a to jejich samoúčelné přehrávání, no děs). A nejhorší je, že ani Sean to nezachraňuje. Stáří člověk nezastaví, ale to co se stalo jemu, to už je moc. A ke všemu z něj čiší jistá znuděnost, kdy jsem pocítil, že série potřebuje obměnu. Diamanty mě hodně zklamaly a prlměrné hodnocení je jen z úcty k 007 a Connerymu za odvedenou práci na Bondově světě. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Connery se prostě vracet neměl. Takhle při prvním záběru na něj zažijete otřes, prostě to otřese jeho pozicí jednoho z nejlepších Bondů, a abych pravdu řekl, tento jeho návrat u mě ještě více posiluje pozici George Lazenbyho (protože ve srovnání s tímto Conneryho Bondem je Lazenby ještě větší sekáč, než by se v předcházející bondovce jevil). Společně s Connerym totiž jakoby zestrála a zeslábla i tahle bondovka, jako by ztratila dech a neměla už na to, čím dříve oslňovala. Je to prostě slabé. Sice je zde zajímavá (po všech stránkách) a tak trochu normální bondgirl (mou nejlepší bondgirl však vždy bude MoneyPenny, tedy ta, která ji hraje v těchto dílech), zajímavá honička v lunárním modulu a skvělé manželské lože coby akvárium (to bych bral), ale jinak nic moc, příběh nezajímavý, provedení neakční (Bondova rvačka ve výtahu je otřesná) a hlavně nevím, co si myslet jak o dvojci Wint a Kidd, tak o samotném Blofeldovi, ti jsou v průběhu celého filmu jaksi nejednoznační, chvíli dobří, chvíli ne. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#7 - Škoda, že Seana pri návrate k bondovkám nečakal aspoň taký kvalitný scenár ako kým ho nahradili. Vrátil do série síce opäť galantnosť a šarm, no je tu absolútny nedostatok špionážno-akčných častí a aj scenár celkovo neoplýva ničím zvláštnym. Okrem pár nápadov ako napríklad vonkajší hotelový výťah a labák v púšti. Čím však Connery prekvapil najviac bola jeho bacuľatejšia postava. Ale veď svoje si už ako agent odslúžil a preto už tu mi tak nie je ľúto, že ho poslali na odpočinok. 60%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

7. bondovka - Poslední Conneryho oficiální Bond. Je už unavený a hlášky mu nejdou tak jako před 4 lety. Poslední film s padouchem Blofeldem. Pak už jej po soudní při s McClorym nesměli Broccoli a Saltzman použít. Charles Gray je nevýrazný a nedosahuje charizmatu svých předchůdců. Navíc není plešatý. A objevuje se kdo jiný než nejotrevnější Bondova holka Jill St. John. Na scénář profíka Maibauma skutečně slabota. Zamtečný začátek. Největší světový padouch aby byl tak lehce nalezen a zabit. A při opětovném setkání s vrahem své největší životní lásky naprosto žádné emoce. Stejně tak závěr. Ničící satelit řídí magnetofonová kazeta. Strašné hlouposti. Už to potřebovalo oživení. Zaujme snad jen sadistické duo Wint & Kidd. Mistrovští parchanti, kteří zastiňují většinu ve filmu. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Sean Connery měl údajně za svůj návrat k postavě Jamese Bonda dostat 1 250 000 amerických dolarů. (henrycruel)
  • Na začátku snímku, kdy James Bond (Sean Connery) pouští tekutinu na Blofelda (Charles Gray), který je uvnitř velké vany, můžeme spatřit, jak Bondovi na sako padají kusy žluté pěny a zbytky tekutiny. Ovšem v následující scéně, kde si James ověřuje, zda je to opravdu Blofeld, je jeho sako naprosto čisté. (orionn12)

Reklama

Reklama