Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již se stalo pravidlem, že tyto staré bondovky si musím rozdělit minimálně na 3 části. Není v mých silách něco takového dát jedním dechem. Jednotlivé díly mi extrémně splývají a tento se odlišuje snad jen tím, že místy máte pocit, že sledujete film 20 000 mil pod mořem. Jinak je to taková ta klasika, kde Sean Connery strčí svůj pyj do každé majitelky gagulky hmatatelného pulsu a ukazuje divákům, že práce agenta 007 obnáší z 85 % souložení, 5 % střílení, 5 % jízdu autem, 5 % představení svých vychytaných super tajných zbraní. Musím se přiznat, že pro mě zůstává záhadou, že mají bondovky celé zástupy honičů a zcela mi uniká, co se na tomto může někomu líbit. Je to extrémní nuda. [25 %] ()

Nin 

všechny recenze uživatele

James Bond: Vodní level. A já nikdy neměl rád vodní levely ve hrách. Hlavní padouch má rád žraloky a rád se potápí, a tak se mnoho děje odehrává pod vodou. Většina vodních sekvencí působí dost nudně, a zbytečně dlouhý finální vodní souboj s mnoha potapěči má ještě k tomu pitomou hudbu. Když je Bond na souši, tak je to relativně fajn, ale jinak mě děj moc nezaujal. Máme tu zase přenádherné ženy, a řekl bych, že se tentokrát scenáristi snažili, aby byly o trochu drsnější a o trochu méně poddajnější, takže diváka čeká nalož vostřejších kočiček než obvykle. Celkově je ale pro mě tahle bondovka spíš nezajímavá nuda. (5/10) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.4__Díky nově nabytým technickým filmovým možnostem si divák užije spousty atraktivních podmořských sekvencí s malými ponorkami, potopenou stíhačkou na dně a jednou hromadnou podvodní bitkou potapěčů. Díky Bondově neselhávajícímu sexuálnímu magnetu se nejedno mužské oko zase popase na pěkných bond-girls, z nichž jedna se tentokrát opravdu "vydařila" :o). Jednoznačným plusem je postava charismatického padoucha v podání Itala Adolfa Celi, jeho Emilio Largo je v kontextu s prvními pěti bondovkami členem zločinecké organizace Spectre, která chrlila jednoho zajímavého záporáka za druhým. Tuhle vizuálně příjemnou bondovku jsem si užil. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

- Ženská zbraň, že? - Víte toho hodně o zbraních, pane Bonde? - Ne, ale vím něco málo o ženách...Jedna z nejlepších bondovek, ve které nechybí exotika, krásné ženy, šarm, kouzlo ani vtip. Nezapomenutelné je zejména setkání dvojníků, elektrické křeslo při poradě SPECTRE, již zmíněný podmořský souboj, Bond s tryskami na zádech v úvodní scéně nebo závěrečné rozpůlení Largovy lodi. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu výborný. Postupem času ovšem nadšení utichne a člověk si uvědomí, jak moc dlouhé můžou dvě hodiny být. Zároveň jak moc dokáže udělat jeden charismatickej Connery z jinak průměrnýho filmu a jak mohou fanoušci zblbnout nefanoušky a přesvědčit je, že průměrný film je nadprůměrný. Thunderball je bondovka, a kdyby to bondovka nebyla, neštěknul by po ní ani pes. Zejména po těch nechtěně vtipných soubojích či nudné závěrečné čtvrthodinovce pod vodou. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Angličtina Claudine Auger se filmařům zdála po úvodních scénách příliš „francouzská“, a tak byla nadabována Nikki Van der Zylovou, která už dabovala v Ursulu Andress v Dr. No (1962). (džanik)
  • Kaskadér Bill Cummings dostal prémiu 450 amerických dolárov za to, že skočil do bazéna plného žralokov. (classic)
  • V cameu se v Kiss Kiss klubu jako Bondova taneční partnerka představí Diane Hartfordová, žena milionáře Huntingtona Hartforda, který je zmíněn na konci filmu za to, že umožnil natáčení na svém soukromém ostrově Paradise Island. (džanik)

Reklama

Reklama