Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 4 Klasická bondovka se Seanem Connerym. Má své vynikající scény, které člověku utkví v paměti a po letech nesledování bondovek si je stále pamatuje. Jen třeba neví, do které conneryovky je zařadit. Thunderball má řadu humorných scén, skvělých akčních sekvencí a zajímavé herce. Spolu s Diamanty jsou věčné a YOLT jde o nejslabší Conneryho bondovku. (Ano, nejraději mám první tři conneryovky.) P. S. Čím více repríz Thunderballu jsem si dal, tím raději tuto bondovku mám. Zkrátka až do YOLT jsou s Connerym všechny výborné. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme ďalej aj v James Bond ságe a musím povedať, že "Thunderball" bude patriť opäť medzi moje obľúbenejšie tituly. Má veľmi dobré postavy, veľmi dobrý spád a jeden z najlepších súbojov pod vodou, aké som asi kedy v živote videl. Veľmi dobré spracované, film nenudí a neustále chceme vedieť čo sa bude diať ďalej. Ak som spomínal minule, že "Dr. No" a "Mr. Goldfinger" neboli mojimi najobľúbenejšími záporákmi, tak Mr. Largo je presný opak. Je to skvelý záporák a je výborné ho sledovať v akcii. Plus sú tu aj veľmi silné momenty, kde je James Bond postrelený a vieme ho vidieť, ako sa snaží brániť a ujsť z pazúrov nepriateľa. Myslím si, že keby pár vecí ešte dovysvetlil, tak by to bolo absolútne skvelé. Píšem menej ako naposledy, ale som oveľa spokojnejší. Uvidíme čo nám nabudúce ponúkne "You Only Live Twice". Hodnotenie: A- ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-4 Ve snímku s atraktivním jménem Thunderball jsme svědky nápaditých akčních scén, které se tentokráte odehrávají zejména pod vodní hladinou. Za zmínku zde rovněž stojí i charismatická bong-girl Domino či již tradičně spolehlivý Sean Connery jakožto James Bond. Z dopravních prostředků musím zmínit kultovní Aston Martin DB5 nebo třeba jachtu Disco Volante s nádhernými tvary. (HBO GO) „Try to be a little less than your frivolous self, 007.“ ()

woody 

všechny recenze uživatele

4. bondovka Terence asi nepochopil v čem dělal chyby. Ještě víc jich přidal. Nezáživné akční scény, nevyrazný záporák Emilio Largo (zlatý Maria Brandauer v remaku), namyšlená Bondgirl, minimum pomůcek. Nuda nuda šeď šeď. Tento díl jsem neměl nikdy rád. Pozitiv je pomálu, ale proč si je nevyjmenovat - zbraň zkázy jachta Disco Volante, úvodní píseň a předzvěst odhalení identity megazloducha Ernsta Stavro Blofelda. Jeho žhavá křesla vešla do historie :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Reginald Beckwith zemřel ještě během natáčení. Scény s ním (představoval postavu Kennistona) už byly hotové, finální výsledek však neviděl. (džanik)

Reklama

Reklama