Reklama

Reklama

VOD (1)

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (930)

castor 

všechny recenze uživatele

Mít lepší scénář, říznější dialogy a neplácat všechno dohromady, mohla to být akční oddychovka roku. Na druhou stranu buďme rádi, že snímek tahá do kladných čísel sex-appeal obou hereckých hvězd. Přísný metr proto nechejme stranou a prostinký příběh berme jako malé zlo, protože v té době ještě zajímavý Doug Liman (po výtečném Agentu bez minulosti a s pološíleným Jumperem před sebou) pro diváky načechral cool obal a několik skvostných scén. Tudíž se dočkáme třeba velmi solidní honičky na dálnici nebo profláklé sekvence, kdy si jdou oba manželé po krku a v zájmu likvidace toho druhého převrátí vzhůru nohama celý svůj přepychový bejvák. Viděno potřetí a znovu to chutnalo, takže ty čtyři * rád ponechám. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takhle třeskuté filmy se dnes už snad netočí. Snímek mi po celou dobu unikal v podstatě jen kvůli idiotsky sestříhaným trailerům na komerčních televizích. A musím říct, že na blučku a bez reklam je to monstrózně úžasné! Dejte Dougu Limanovi do rukou dramatický scénář o rozpadajícím se manželství plný upřímných a bolestivých pravd, a budeme v sále hledat spadlé čelisti pod sedadly. Z poloviny nehorázně zábavný akční spektákl, z druhých 50% procent těžká partnerská zpověď. A to špičkování! Angelino, Brade... přestaňte jezdit do Afriky - adoptujte mě!! ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Angelina a Brad jsou atraktivní sólo a co teprve v páru a přiznávám, že pohled na jejich tělesné schránky neurazí. Jenže, a řikám to nerada, jsem tu viděla všechny možné akce, jen ne herectví. Angelině museli "nalepit" slzu, když truchlila za manžela, jinak se z její tváře nedalo vyčíst, že by jí to snad i bylo líto a Brad zase stále používal jeden jediný úsměv a na mě dělal dojem, že ho to celé příliš netankuje. Škoda, že málo prostoru zbylo pro Vince Vaughna, protože ten svých pár štěků zúročil naopak velice vydatně. Příjemný relaxační bonbónek, ale Swingers se vám povedli víc, pane Limane. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavné a o zábavu jde přece až v první řadě :-) Brad Pitt a Angelina to zahráli přesně (zvlášť Pitt dělá dobrý ksichty) a u Angeliny by mi klidně stačilo aby jen stála a usmívala se (jakože toho předvede víc). Akce je natočená dobře a ten konec hotový Equilibrium. Vtipné scény se taky podařily, akorát mi tam znatelně chyběl nějakej hlavní hajzl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Míříš hůř, než vaříš, miláčku. A to je co říct." Manželské krize mě obvykle nebaví, ale on to společný koníček obvykle spraví. A když "nudní" Smithovi o svém protějšku zjistí, že je to taky zabiják, tak je to nejlepší cesta k vyléčení a nalezení cesty k mé spokojenosti. A jelikož se jedná o cestu lemovanou střelbou, hláškami a sexem, tak si nemám na co stěžovat. Jen mi najednou začíná připadat divné, jak často jezdí manželka na služební cesty, jak mi minule automaticky vyčistila Glocka nebo jak jsem její "mrtvé" rodiče nedávno viděl krýt prezidenta svými těly. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Brad Pitt (John) film označil za „takovou vražednější parafrázi obvyklých partnerských vztahů“. O žánrovém mixu komedie, romance a akčního thrilleru pak řekl: „Vznikl takový pomyslný velký kotel, do kterého všichni přihazovali nápady a názory, a postupně se to kořenilo a dochucovalo, aby to nebylo moc slané nebo sladké nebo hořké nebo kyselé. Hrozně snadno se z toho mohl stát normální akční film a všichni jsme si to nebezpečí uvědomovali, takže jsme si svorně dávali záležet na tom, abychom udrželi vztah Johna a Jane v popředí.“ (NIRO)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 22. dubna, 12. srpna do 31. října 2004 a od 14. do 18. března 2005 v Kalifornii, New Yorku, Coloradu a v Itálii. (Varan)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama