Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (930)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nemám nejmenší problém dát téhle taškařici šticu. Pro mě nádherný exemplář lehké letní zábavy - na nic si nehraje je vtipný, sexy a i když bych nepoužil slova chytrý - rozhodně není nijak zvlášť degradující. Brad i Angelina si to museli královsky užívat - a jak víme z bulváru, nejspíš ve všech smyslech slova :) - oba působí uvolněně a krásně jim to spolu štymuje. Liman nezapře své zkušenosti z prvního Bourna a všechny akční scény mají punc prvotřídní kvality (přičemž nejlepší je podle mě ruční férovka, aneb intermezo mezi přestřelkou a sexem), i když tu poslední bych možná raději vystřihl, zas až takový nadhled po mě nechtějte. No a co je na snímku nejlepší? Vtip, hlášky a některé dialogy - poslední scéna z manželské poradny mě definitivně ujistila, že cokoli nižšího než 70% si Smithovi nezaslouží. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Popkornový prvoplánový filmeček na jedno použití, který jakž takž funguje díky ústřední herecké dvojici a slušnému, byť kolísajícímu tempu. Celkový dojem: 50 %. Angelinu Jolie příliš nemusím, ale v tomto případě byla její mondénnost ku prospěchu věci a typově dokonale zapadla do role. Brad Pitt zase ukazuje, že jeho pověst hvězdy má opodstatnění. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Výhoda filmu je, že se na něj dá koukat opakovaně a stále celkem obstojně pobaví. Nevýhoda je, že je to skoro jako film Allied, jen předvídatelnější a rozhodně vyvolá méně emocí a také bych si troufl říci, že má horší a méně napínavé akční scény. PS: Dříve se mi líbil více, ale není to jeden z těch filmů co stárne nejlépe. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi podobné na "Pravdivé lži" s Arnoldem Schwarzeneggerem a DeVitovým War of the Roses. Mr. & Mrs. Smith je rozhodně svižná vtipná podívaná na sexy hlavní hrdiny - Brada Pitta a Angelinu Jolie, u níž jsem se nenudil a velice bavil, než se vyhýbal prolítajícím kulkám. Zábavná je zejména ta část filmu ve které si jdou oba po krku a v zájmu likvidace toho druhého, si naprosto zničí přepychový dům, (přijde mi velmi vtipné když Mr.Smith kope na zemi křehounkou Mr. Smithovou jako ve wrestlingu, kde lítá nejen nábytek). Přes různé peripetie, kdy chvíli jdou jeden proti druhému a pak zase oba proti všem, se Smithovi za dvě hodiny prostřílejí z páru procházejícího apatickou krizí jeden vůči druhému zpět k vášnivému vztahu. Technicky zpracováno: vizuální stránka WOW. Velká akční jízda, kterou jsem si užíval. V hlavní roli dva hollywoodské magnety, které přinesou spoustu diváků, v té vedlejší pak honičky, přestřelky a výbuchy aut. Sexy film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mít lepší scénář, říznější dialogy a neplácat všechno dohromady, mohla to být akční oddychovka roku. Na druhou stranu buďme rádi, že snímek tahá do kladných čísel sex-appeal obou hereckých hvězd. Přísný metr proto nechejme stranou a prostinký příběh berme jako malé zlo, protože v té době ještě zajímavý Doug Liman (po výtečném Agentu bez minulosti a s pološíleným Jumperem před sebou) pro diváky načechral cool obal a několik skvostných scén. Tudíž se dočkáme třeba velmi solidní honičky na dálnici nebo profláklé sekvence, kdy si jdou oba manželé po krku a v zájmu likvidace toho druhého převrátí vzhůru nohama celý svůj přepychový bejvák. Viděno potřetí a znovu to chutnalo, takže ty čtyři * rád ponechám. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Neoficiální informace uvádějí, že byl scénář před jeho finální verzí přepracováván přinejmenším padesátkrát. (imro)
  • Po vzájomnom odhalení identít mala podľa pôvodného scenára nasledovať automobilová naháňačka, ale z finančných dôvodov sa tak nestalo. (youtoo18)
  • Ve scéně, kde Smithovi (Angelina Jolie, Brad Pitt) vyprávějí jak se seznámili, by měli být v kolumbijské Bogotě. Nicméně tropická vesnice, ve které byla scéna natočena, je jen velmi málo podobná veliké metropoli z 9 000 000 obyvateli a teplotami do 20°C. V samotné Bogotě z toho po zhlédnutí filmu jaksepatří neměli radost. (Miro_CZ)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama