Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Unylá a nudná komedie (?!), kde se podstatně více než hokej řeší trapné milostné problémy obyvatelů aljašského městečka a permanentně kecá o sexu. No a pak se všichni usmíří, obejmou a dojdou k názoru, že vůbec nevadí, že NY Rangers neporazili, hlavně, když mají jeden druhého. Tuhle pitomost bohužel nezachránil ani Russell (i když mu beranice na hlavě opravdu sluší), za pozornost však stojí alespoň nádherná severská krajina a Burwellova hudba. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hraju hokej a smilním, protože to jsou dvě nejzábavnější věci v zimě." Mám rád sportovní duely, v nichž se trpaslík utká s obrem. Z počátku jsem doufal, že se skutečně zápas uskuteční na velkém rybníku, hrbolatém ledě, bez mantinelů, při teplotě -60°C a hrát se bude 4 na 4. V tu chvíli by zápas mohl být alespoň trochu reálný a pro diváka zajímavý. Jenže vše je jinak a Mystery nesmyslně hraje s Rangers vyrovnaný zápas na předpisovém kluzišti. Dalším zklamáním bylo, že mi jména hráčů NY Rangers nic neříkala. Gretzky, Graves, Leetch, Nedvěd, Kovaljov nebo Samuelsson patrně umrzli cestou a nemohli nastoupit. ()

Reklama

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn filmek s dobrým hereckým obsazením. Celý film je vlastně plny známých obličejů. Každý, kdo má rád zimu, by tady asi chtěl bydlet...Pěkné maloměsto, protkáne ledovými chodníky a hokejovým hřištěm "za humny"... Vtipná komedie, kterou mám osobně rád a určitě bych takovou zimní a hokejovou atmosféru chtěl zažít na vlastní kůži... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Prostý a zároveň skvělý příběh o malém městečku na Aljašce, které žije pouze hokejem na rybníce. Jsou jím tak posedlí, že si pozvou k exibičnímu zápasu NY Rangers. Ačkoliv je jasné, že nemají žádnou šanci, tak jdou do boje s kuráží. Možná i proto, že rybník bude jejich šestým hráčem. [5874. hodnocení, 181. komentář, 66%] ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Keďže sa práve koná Zimná Olympiáda a mi Slovensko, podľa mnohých outsideri, hráme proti Kanade pozrel som si hokejový film aby som sa správne naladil. Aj sa tak stalo a ako mi film pripomínal náš zápas, postupne ma napĺňal nádejou a napätím. Máme tiež šancu a nesmieme ju nechať preplávať pomedzi prsty, musíme byť ako odhodlaný Aljašský klub! To sa mi na filme páčilo najviac, jednoducho mu nechýbali gule! Bol napínavý až do konca, konca ktorý mrzel asi každého kto film videl...Takýchto hokejových filmov plných nádeje, zábavy, napätia a zápletok by som chcel viac! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • Film sa mal pôvodne volať Face Off. (sWONDER)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)

Reklama

Reklama