Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Shit 

všechny recenze uživatele

Romper Stomper je hodně drsnej film, ale někdy mi přišlo že to trošku postrádá nějakej silnější příběh nebo aspoň nějakou jinou zápletku než je řezání čongů, ale jelikož celej film je v podstatě jenom o drsnejch bitkách se super muzikou a je jen málo momentů kdy se něco podobnýho neděje, takže i ten příběh se dá oželet A ještě k tomu se zase ve skvělým světle předved Russell Crowe, kterej si roli skina opravdu vychutnal a doved jí k dokonalosti, ale přece jenom na plnej počet to nebude ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný drama a sonda do života bandy australských skinheadů. Divoké, násilné, brutální ... Ale to je tak vše. Film postrádá nějakou větší hloubku, výpovědní hodnotu nebo nějaký zlom, který by člověka trochu chytnul za srdce. Tohle je spíš odpudivá podívaná plná násilí, bezmoci, lidské špíny, zla, hlouposti atd. Russel Crowe podal vynikající výkon, nad všemi zúčastněnými herci - komparzem vyloženě v podání své role vyčnívá. Každopádně s kultem jako je například Kult hákového kříže (1998) se film vůbec rovnat nemůže ... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Před cca 8-10 lety jsem z tohoto snímku byl dlouho vyplesklej. Už jenom úvodní hudba vám nahání hrůzu, pak přijde surové mlácení tří mladých šikmoočků a po 20 minutách dlouhá bitka s bandou Vietnamců. Do té doby jsem prostě nic podobného neviděl - velice věrohodně ukázaný život skinheadů. Russell Crowe zahrál vůdce party tak věrohodně, že z něj šel strach. Dneska jsem už sice z filmu tolik odvařenej nebyl, ale i tak to hodnotím jako kvalitní kruté a drsné drama. 77% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisérsky veľmi dobre pojaté, aj keď si vlastne po zhliadnutí filmu uvedomíte, že to určite žiadny veľký scenár nepotrebuje. Rusell Crowe je naozaj dobre vyzerajúci a padla mu rola bojovníka árijskej rasy a fakt som mu to veril, ale skinheadské filmy majú ďaleko lepšie scenáre a podľa môjho názoru sa jedná len o priemernú snímku. Naozaj mi to v podstate pripadá len ako dokumentárny film, žiadne posolstvo, žiadny scenár, naprd muzika - ale vcelku to spolu na prekvapenie vytvára pomerne dobrý film s tématikou, ktorá nie je ľahko spracovateľná a povedzme si otvorene - keby nebol tento film taký drsný, tak nemá veľmi s čím zaujať. I keď by som si to vedel predstaviť ešte drsnejšie. Snímok je pekný, ale predsa na taký námet mohol byť dlhší. Bol vidieť malý rozpočet a to sa ľahko trestá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nuž, ten kto je zaslepený nenávisťou, obyčajne postráda aj zdravý rozum... Síce to nebolo tak šokujúce, ako je ospevované v obsahu k filmu, no nemôžem ani tvrdiť, že by ma snímok nezasiahol, a to i napriek veľmi jednoduchému príbehu. Je totiž plný brutality a všeobecnej špinavosti, ktoré dopĺňa depresívne predmestské prostredie a najmä fantastický výkon R. Crowe. Slabšia dušička by pred ním určite pustila do gatí, vidno, že sa do svojej postavy nenávistného holohlavca naplno vžil. Ale to ma neprekvapuje, je to dobrý herec, a tu dokázal, že ním bol aj v samotných začiatkoch jeho kariéry. Všetko tu stojí a padá na ňom. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co Pollock 13. dubna 1992 spáchal sebevraždu skokem pod vlak, složil Russell Crowe píseň o jeho smrti "The Night That Davey Hit The Train". (Kirman)
  • Podle webu premiere.com je film jedním z 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (ČSFD)
  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)

Reklama

Reklama