Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drsné a syrové drama o australských skinheadech nemá možná zrovna dokonalý scénář, ale je velmi dobře natočené, i celkem slušně zahrané. Russell Crowe byl sice tak přesvědčivý, že jsem hned krátce po začátku začal doufat, že ho někdo brutálně zabije, ale nejzajímevější herecký výkon předvedl Daniel Pollock (R.I.P.). ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Sonda do života australských nacistů, kteří úpěnlivě bojují za zachování "čistoty" ve své zemi (Není ironické, že jsou potomky evropských přistěhovalců, kteří narušili "čistotu" původních australských obyvatel?). Je to jeden z dalších filmů, které ukazují násilí bez žádných okolků, a tudíž si logicky vysloužil nálepku kontroverzního snímku. Mimo kontroverznosti pozdvihuje tento film z průměrnosti i přítomnost Russela Crowa a povedený ironický závěr. 3 a ½* ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me obrovskym zklamanim. Tesil jsem se, ze se dozvim neco o australskych skins a jejich zivotu a pohnutkach ale misto toho se mi dostalo par trapnych rvacek s "rakosniky" a nicnerikajicich plku blbecku, kteri se nijak nelisi od normalnich zlodeju a jinak neprizbusobivych spolecenskych vyvrhelu... Vse navic v opravdu hnusnem blede modrem nadechu,, kamera je nezavisle hnusna az na uplne posledni zaber zasahujici do titulku... S Kultem hakoveho krize je opravdu velmi ale velmi opovazlive tento filmecek, na kterem neni zajimavy ani Crowe, srovnavat.. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Banda tupých hlav si krátí drahocenný čas poflakováním po městě, nadáváním, rozbíjením výloh, bitkama... a proč?! No protože jako "nadřazená rasa" se cití utiskovaní z každé strany. No a místo činu?! Jenom kecy. Hand jako vůdce gangu má plnou hubu mravních poučení o tom, co by mělo být a jak je nespokojený se systémem, no co proto udělal? Kulové. Jen by mě zajímalo, kdy nastává ten okamžik debilizmu, ktery změní celkový chod člověka, to je pro mě fakt záhada, ktery okamžik změní člověka natolik, že se z něho stane... Rumpr Campr 4/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S podobnou tematikou by bol asi každý film kontroverzný. Ale tu to ostáva len pri tej kontroverznosti. Chýba tomu zložitejší a hlbší príbeh, ktorý by film vytrhol z obyčajného zobrazenia osudov vymletých hláv. Crowe to síce ťahal aj herecky, no pár bitiek, úteky a následný pokus o zdramatizovanie len podtrhujú jednoduchú líniu filmu a nenechajú divákovi ani šancu prehĺbiť sa do problematiky a myšlienkových pochodov tejto partie z okraja spoločnosti. 60%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film získal australskou filmovou cenu v kategorii nejlepší herec, nejlepší zvuk a nejlepší původní hudba. (Sufferer)
  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)
  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)

Reklama

Reklama