Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film s The Rockom, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má dosť dobrý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý sa vráti do svojho rodného mesta, ale zistí, že sa tam takmer všetko zmenilo k horšiemu, za čo môže hlavne nové kasíno a keď sa to dotkne aj jeho rodiny, rozhodne sa kvôli nefungujúcemu systému vziať spravodlivosť do vlastných rúk a stať sa šerifom, aby všetko vrátil do pôvodného stavu. Spracovanie je na tom dobre, úvod pripomenie prvého Ramba a po chvíľkovej pohode sa už začne diať to hlavné a aj kvôli krátkej dĺžke sa tu nedá ani na okamih nudiť. Dej síce neprinesie nič nové, ale celý čas sa je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu nie je až tak moc, ale je vydarená. Tých pár súbojov je natočených veľmi dobre, kvalitne zvládnutá je aj prestrelka, som rozhodne spokojný. Len škoda, že až na jednu slušnú zlomeninu sa tu nič drsnejšie nenájde a úplne zbytočného finálneho súboja, ktorý tu hlavne kvôli typu hlavneho záporáka nemá čo robiť a tak koniec mierne kazí dojem z filmu. Najviac sa mi páči zneškodnenie ochranky kasína kusom dreva. Dobre tu funguje aj humor, obzvlášť zničenie zadného svetla, ale pri ochrane rodiny je už skôr na škodu. Herecké obsadenie je výborné, The Rock vo svojej najlepšej hlavnej úlohe, zábavný Johny Knoxville, príjemná Ashley Scott a dobrí záporáci na čele s Nealom McDonoughom. Réžia a technická stránka sú pre žáner plne ideálne, Kevin Bray to zvládol skvelo. Akcie síce mohlo byť aj trochu viac a hlavne drsnejšej, ale inak je to výborná akčná zábava, ktorá neomrzí ani po viacerých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 80%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný film. Nejvíc mě zaujal příběh, akce tu je taky, především je vydařená na konci filmu, kde se The Rock opravdu bije. Ale takový příběh se jen tak nevidí. Film nemůže ani chvíli nudit, délka filmu je krátká a tempo dost vysoké. Takže u mě spokojenost a film hodnotím na slušných 84% = **** ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé, jako malej jsem to miloval. Kráčející skála je jeden z několika filmů, kvůli kterým jsem zbožňoval the Rocka ještě předtím, než se prosadil v širokém měřítku. Nic hlubokomyslného, to opravdu ne. Film si na nic nehraje a jde přímočaře za svým, vesměs akčním pojetím příběhu, a to i ačkoli má za zády ten skutečný. O ten se však zřejmě jen malinko otírá, jelikož je primárně přizpůsoben Dwaynovi na ruku a on se tak může náležitě vyřádit. Nebyl by to však Rock, kdyby u sebe neměl parťáka, který má za úkol občas odlehčit atmosféru a tím se pro tento film stal Johnny Knoxville, což je podle mě dobrá volba...90% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kráčející skála je film, na který asi rychle zapomenete, spíš než konkrétní vzpomínky se ale po čase vybaví pocit příjemně stráveného času. Tytam jsou dnes dny, kdy se na Schwarzeneggera , Stallona nebo dokonce Lundgrena stáli fronty před kiny a už se zdálo, že se filmy se svalovci v hlavní roli na výsluní nevrátí. Dnes se historie opakuje. Z Kráčející skály sice nebude takový hit jako Rambo, ale své diváky si určitě najde. Zatímco Rockův předchozí film The rundown měl slabší místa, KS jede krásně svižným tempem, nikde se zbytečně nezastavuje. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

You're wrong. This is my town. Párádní akční film, ale moc decentní. Není to ono, ač mám Walking Tall dost rád (mimochodem viva Johnny Knoxville), chci vidět Rockův potenciál využitý naplno. Dejte už konečně Rockovi pořádný zbraně a pořádný důvod zabíjet!!! Než vám z něj vyroste padesátník sakra.... Jestli se to stane budu se mlátit metrovým kusem dřeva do hlavy. Ne každý na to totiž pak má jako Stallone. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Kevin Bray chcel, aby sa Dwayne Johnson (Chris Vaughn) namiesto ''klády'' oháňal baseballovou pálkou. Sám The Rock ale chcel iba ''kládu''. Ako kompromis mu ale dal prirobiť rukojeť. (ČSFD)
  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama