Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

genetique 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že kvalitné športové filmy sa už ani netočia a tu málo chýbalo k piatim hviezdičkám! Ozaj strhujúci film o hokejovej nádeji, priateľstve a tvrdej drine. Síce zase jeden z filmov, ktorý vyzdvihuje ich národ, preto Amíkov (niekedy) z duše nenávidím, no cez to všetko som im držal palce, dokonca aj keď hrali proti našim. Skvelo natočené hokejové zábery, kamera, dramatické zábery z lavičky, proste dráma ako má byť! Vytkol by som len niektoré zle natočene zákroky brankárov a lepšiu, dramatickejšiu hudbu. 80%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Z pohledu filmařského? Řekněme, průměr. Z pohledu hokejového? Lepší průměr. :-) Možná až s podivem, že ty dvě hodiny tak rychle utekly a vlastně jsem se i docela bavil. Především u té herní části. No jo no, zázrak se amíkům povedl, dokonce jsem jim i fandil, jenže by mě spíš zajímalo, kdy někdo natočí to, co se povedlo našim hráčům v Naganu? :-) Zajímavosti: Gool američanů na 2:2 padl již po vypršení časomíry. / K. Russel stál poprvé na bruslích právě v tomto filmu. / Tretiakovi se na střídačku moc nechtělo. / Lake Placid znamená v překladu Klidné Jezero... :-) 68% ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Předesílám že hokej je můj nejoblíbenější sport,jako na jeden z mála sportů se na něj každoročně dívám a fandím.Kurt Russell je v roli trenéra přesvědčiví,stejně jako celý snímek natočený podle skutečné události která se stala.Český tým by měl také dostat takovou filmovou poctu jako tuhle amíci,protože Nagano 1998 je pro nás stejně památné jako pro USA Lake Placid 1980. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Velice povedený sportovní film, který je přes svůj jednoduchý děj (co jiného také u hokeje čekat) zpracován do zajimavého podání, které ve finále diváka opravdu napíná. Hokejový trenér, který si vybral tým s hráči, které přijal dle pár minutového záznamu jejich hry, a dokázal s ním vyhrát mistrovství světa, a k tomu ten pocit toho, že se to skutečně stalo dává filmu neuvěřitelnou atmosféru. Film s úžasným střihem a akcí. Vše dohromady dělá jeden z nejlepších sportovních filmů, které jsem viděl. 95% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Z hokejového prostředí je to to nejlepší co se dá sehnat. Pravda, filmů o hokeji moc neni, ale i tak je to výborně natočený a i pro ty, kteří nejsou fanoušci hokeje, to může být velice dobrý film, který dokáže lehce vtáhnout do děje. Velkým plus tohohle filmu je perfektní kamera při zápasech, každá akce je braná z několika úhlů a kameraman si stim ještě různě pohrává, takže tomu neni co vytknout, jen gólový situace podle mě postrádají víc emocí, chtělo to mnohem bouřlivější prostředí na stadionu a větší radost hokejistů, toho se dostává, až ke konci a to hlavně v zápase s SSSR, tedy v zápase kterým tenhle film vyvrcholí, ale žádný bouřlivý prostředí z toho neni stejně moc cítit a to je škoda, to by byl ještě větší zážitek. Samozřejmě se taky nemůžu nezmínit o Kurtu Russellovi, jeho výkon je mimořádný a typově se na to hodí dokonole, trošku mimo byl Tichonov, ale to nebyla nějak zvlášť podstatná postava, ale jeho výraz při porážce byl dokonalej a ten americkej patriotismus taky nebyl tak stršnej, jak se tady v některých komentářích uvádí. Rozhodně je to jeden z těch lepších sportovních filmů, ale na úplnou špičku se to nedostalo ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Na konci filmu po zápase se Sověty říká Herb (Kurt Russell), že za 2 dny byl zázrak dokonán, když porazili Finsko. Mnoho lidí se domnívá, še žlo o finálový zápas, v závěrečném ceremoniále je ale na pozici 2. a 3. místa vyvěšena švédská a ruská vlajka, přestože USA sehrálo poslední zápas s Finskem. Důvodem je fakt, že na OH v Lake Placid 1980 se nehrálo klasické semifinále a finále, ale finálová skupina, do které postoupili z každé skupiny dva nejlepší a do tabulky se počítal vždy vzájemný zápas se soupeřem ze stejné skupiny (V případě USA je to úvodní duel se Švédskem, ve kterém vyrovnalo Bill Baker 27 vteřin před koncem). Památný zápas se SSSR byl tak zápas finálové skupiny, do které zároveň postoupilo Švédsko (ze skupiny s USA) a Finsko (ze skupiny s SSSR). (Zavy)
  • Při utkání se Švédy říká komentátor, že z 1. třetiny jsou odehrány 4 minuty. Ve skutečnosti však 4 minuty zbývají, protože se jedná o časomíru s odečítáním času. (marabart)
  • V utkání domácího výběru s reprezentací západního Německa se objeví na světelné výsledkové tabuli anglická zkratka soupeře GDR. To však byla zkratka pro Německou demokratickou republiku (German Demokratic Republic), která na turnaji nestartovala. Pro jejich západní sousedy by bylo nutné uvést zkrátku FRG (Federal Republic of Germany). (Jonathan1987)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama