Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

1) Podle mě nemá co Bond truchlit nad jednou z těch, se kterými se spustil. 2) Úvodní scénka zase rádoby vtipná, takže jsem zase raději moc nečekal. No a to jsem taky dostal. 3) Zase moc dlouhé, na to, co se ve filmu děje. 4) Jamesovi ani Penny už není třicet :) ~~~ 2,5* ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový Bond, neBond. Takový aseptický. Žádný sex, a v podstatě ani žádná bitka, všimli jste si? (Už chápu, proč je v Nikdy neříkej nikdy ta hláška: "Snad si zas užijeme sexu a násilí." Žádná vodka s ledem, žádné martini, žádné protřepat, nemíchat, žádné vychytávky. Dokonce snad i kasinu odolá. Slušná ústřední písnička, zapamatovatelná, ale jinak asi jen dvě zapamatovatelné scény (Blofeld hned na začátku, a potom hokej). Jinak opět na lyžích a zase blbě, a to, jak se někteří netrefí před sebe, už je zde až absurdní. Někdy jsou zde vědecké znalosti (směs kyslíku a hélia), a jindy nesmysly (utopenci nejsou nafouknutí). Co ale film zcela potápí, jsou tři až čtyři záporáci. Mankote, proč? Aby se dali postupně likvidovat, jeden za půl hodiny? Takový nezávadný Bond pro náctileté. Možná si odtud brali mustr pro svou nudu tvůrci CraigBonda. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud předchozí Bondovka byla sci-fi, tak tohle je akční komedie - na sérii plnou silou uhodila osmdesátá léta a všechno je tak velmi cheesy¨a funky. 007 misto charismatu, chlapáctví a šarmu baví spíše jednoduchými vtípky a gagy, "vážná" zápletka tu prakticky neexistuje... a i ten její pohrobek je tak zmatený, nepřehledný a nelogický že stejně nikoho nezajímá. Smutné ovšem je že v této době a stylu už Moore působí jako pěst na oko... jak se potom nevysmívat příběhu ve kterém mladá krasobruslařka nadrženě startuje po Mooreovi, zatímco svého záporáckého chlebodárce kvůli stáří odmítá, přestože je skoro o deset let mladší. Ale když už ne celek, tak alespoň většina jednotlivých akčních scén je výborně natočená, nestojí zdaleka jen na hlavní postavě a má velmi slušný vizuál. 6/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Michael G. Wilson a Richard Maibaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : Bill Conti. Ocenění 1982 - Oscar (Bill Conti, Michael Leeson) - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1982 - Golden Globes, USA - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1991 - ASCAP Film and Television Music Awards vítěz (za píseň "For Your Eyes Only") http://www.youtube.com/watch?v=35YMelR8Dyc CITÁT - Měl jste ho vyslechnout, a ne dovolit slečně Havelockové ( Carole Bouquet ) , aby ho proděravěla. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Natáčelo se v Řecku, Itálii, Anglii a na Bahamách. Točilo se od 15. září 1980 do 13. února 1981. (M.B)
  • Roger Moore (James Bond) se zdráhal natočit scénu, kdy Bond „skopne“ Mercedes s Locquem (Michael Gothard) z útesu, protože podle něj neodpovídala charakteru Bonda, kterého hrál – sarkastický a pohotový, ne nemilosrdně mstivý. Režisér John Glen a scenárista Michael G. Wilson probírali možnosti, jak scénu upravit, aby k jejich překvapení nakonec Moore souhlasil s původním provedením. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno