Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Janny Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásné a zároveň i velice mrazivé překvapení, tady se totiž povedlo vše na výbornou a tvůrci zaslouží velikánskou pochvalu.. Strhující příběh vyšetřování vražd mladých žen je propleten s dalšími krimi případy Jiřího Markoviče a na diváka doslova dýchá minulost ve všech detailech a drobnostech, to je prostě skvostně odvedená práce.. Výborní herci zaslouží smeknutí klobouku, Petr Lněnička a Petr Uhlík hrají fantasticky, jen dodám, že i všichni ostatní se mi moc líbili, např. Dano Heriban, Michal Isteník, Vojtěch Kotek.. Přijala jsem tuto sérii jako projevený obdiv a úctu k práci kriminalisty Markoviče a lusknutím prstů jsem se připojila k fanouškům.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už u snímku s názvem #annaismissing jsem si říkal, že Pavel Soukup má správně nakročeno k tomu stát se opravdu špičkovým režisérem. A díky Metodě Markovič si může tuto kolonku právoplatně odškrtnout. Naprosto fenomenální počin po všech stránkách! Při sledování jsem si místy říkal, jestli se doopravdy jedná o tuzemskou podívanou. Herecky prvotřídní! Lněnička tímto všem ukázal, že nepatří jen mezi špičkové dabéry. I Neužil zazářil ve vedlejší roli. A Petr Uhlík? Nebál bych se tvrdit, že se jedná o nejlepší herecký výkon novodobého tisíciletí (v rámci ČR samozřejmě). Šel z něj strach, doopravdy se zhostil role Hojera na jedničku. Ten kluk má zaděláno na úspěšnou kariéru...Technicky též famózní. Kamera, střih, nepříjemný hudební podkres. To vše na světové úrovni. Fakticky se těším na druhou sérii, která se bude věnovat spartakiádnímu vrahovi Strakovi. Za mě si první série odnáší 9/10 P.S. Případy I.oddělení mají konečně po stránce kvality tu správnou konkurenci :) ()

Reklama

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli si začneme myslet, že si někdo smrt zaslouží a někdo ne, tak jaký je pak rozdíl mezi náma a těma, co se snažíme chytit.” Seriál, který Vás vystřelí z bot. Dokonalý v každém detailu. Scénář, režie, kamera, herci...Tohle je seriálová událost dekády. Těším se na druhou sérii o spartakiádním vrahovi. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vážně čumím a smekám, co dnes dokáže Nova/Voyo vyprodukovat. Po Sex o Clock je to pro mě další příjemné překvapení od této stanice. Srovnání s Mindhunterem se samozřejmě hned nabízí. I u nás je očividně pár vrahů, kteří stojí za zmínku. O to děsivější je, že je to podle skutečných případů. Zároveň je to i takové příjemné retro s dobrými herci. Celé se to zaměřuje na postavu vraha Ládi. S ním se major Markovič pravidelně setkává a snaží se z něj dostat detaily jeho vražd. Pak sním pořádá i rekonstrukce atd. Nějak si na sebe zvyknou a vytvoří si k sobě osobní pouto. Celé je to dost postavené na přátelské a osobní úrovni. Ne všichni samozřejmě s touto metodou souhlasí, ale má to své výsledky. Láďa to v hlavě opravdu neměl v pořádku a místy je ho i člověku líto. "Tak já ty holky ošukám, zabiju a vy to můžete hned vyšetřit." :D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dialógovo vynikajúco zvládnuté. Bez poznania daného páchateľa alebo podrobností aj mimoriadne pútavé. Perfektná detailná kamera, kvalitné režisérske kúsky, ktorých zmysel je pochopený často až o pár záberov neskôr. A bravúrne herecké výkony, u ktorých nie je čo vytknúť a to nielen čo sa týka Lněničku, ktorý sa kvôli Markovičovi musel obetovať a vypapať, ale aj úplne v pohode hrajúci Neužil, Kotek, či nebohý Heriban, na vrchole všetkého však stojí fantastický psycho výkon Uhlíka, ktorému ani neveriť, že takým vycibreným magorom reálne nie je. Jeho príklad je dôkazom toho, že netreba nafúkané celebrity, aby postava dostala geniálneho stvárnenia. Jediná škoda, že s prichádzajúcim záverom to ide trocha dole, k slovu sa dostala aj komickosť z východu Slovenska s kvalitnými vyšetrovateľmi typu "už ti načisto dziga?", ale práve tá uvoľnenosť, zábery na ožran párty, či nepatričná komediálnosť uberá na duchu prípadu, ktorá bola udržiavaná v podobných seriáloch ako Temný prípad či Mindhunterom od začiatku do konca. Niektoré vsuvky z iných prípadov boli takmer zbytočné. Rovnako tak zbytočné je prílišné tlačenie na humánnosť s takýmto páchateľom, ktorá je síce Markovičovi vlastná, ale prezentovaná až tak, ako keby sme mali s ním súhlasiť. Jeho metóda sa osvedčila a dostala svojho efektu, ale každá takáto metóda musí jednoznačne mať na svojom konci lano, čo je mimoriadne ekonomické riešenie. Po prvej sérii sa určite oplatí tešiť na druhú, no a opäť je na zamyslenie, prečo mnohých kvalitných počinov ostáva zabalených do plateného formátu Voyo a bežným ľuďom ten istý kanál ponúka v prime time skutočnú stoku. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Jaromír Stahlwerk, kterého hraje Vojtěch Kotek, je skutečná postava. Jeho skutečném jméno však je Vladimír Tekverk. (Bediverecs)
  • Skutečné místo vraždy v Motole je u jiného mostu přes potok. U toho, kde je dodnes stará budova s funkčními potravinami. Můžete si tak koupit i Turistický salám, ktrerý Hojer (Petr Uhlík) tak miloval. Kousek je i dům, kde Hojer bydlel a mezi tím se nachází již nefunkční hospoda „Pod Homolkou“.  Filmaři si však vybrali (asi úmyslně – z úcty k oběti) mostek blíže k motolskému rybníku. (Karrfik)
  • Petr Uhlík (Ladislav Hojer) prišiel na kasting už v úlohe, štylizovaný do role Hojera a všetkých úplne uchvátil. (Game90)

Reklama

Reklama