Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (267)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo Šerifov sa stal medzičasom televízny evergreen. Čo je iba dobre, pretože ich málokedy vynechám. Zámer vytĺcť z Uprchlíka zpred 7 rokov nepôsobí našťastie tak vynútene, ako v Klientovi. Takmer totožný scenár ako v prvej časti ozvláštňuje atmosferické pátranie v lese a jeden záverečný zvrat. Pantoliano je ako Jonesov parťák takmer rovnako výrazný a mňa špeciálne potešila prítomnosť bohužiaľ veľmi málo obsadzovanej kvalitnej herečky Irene Jacob. Kto videl Dve tváre Veroniky, vie, o čom hovorím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě už originál neoslnil, nepřijde mi tenhle spin-off až tak špatný. V popředí se tu ocitá Sam Gerard-výborný Tommy Lee Jones, takže až tak nevadí, že nový uprchlík-profík nevzbuzuje ani zdaleka tolik sympatií jako ten starý-obyčejný člověk. Sice tomu chybí nějaká zapamatovatelnější akční scéna, ale je to dost hektické, aby se člověk většinu času nenudil a osvěžuje to i zápletka s tajnou službou. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský prefabrikát. Wesley Snipes s jehněčím výrazem „Byl jsem zneužit k tajné operaci“ mě hrozně štval a přál jsem mu aspoň 25 let natvrdo. Za naivitu a za to samoúčelné, rádoby dramatické slaňování po fasádě věžáku při instalaci kamery, kterou by normální člověk v klídku umístil v okně na parapet. Pěkná havárie letadla sice potěšila a propagátor pistolí značky Glock, policejní buldog Tomy Lee Jones odvedl svou práci dobře a jako kulomet na své podřízené chrlil záplavu (v reálu nesplnitelných) rozkazů, aby mu nevychladli, ale i tak - lehce zapomenutelný film. A zatímco Uprchlík opravdu prchal (a já s ním), tohle dílko se prostě jen mrcasí kolem a jen občas někam zbůhdarma popoběhne. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Docela dobré pokračování Uprchlíka. Celková atmosféra je odlehčená hlavně zaměřením na šerify, v čele s Tommy Lee Jonesem a Joe Pantolianem. Robert Downey v roli křiváka, kterou zvládl výborně. Opět výborná hudba Jerryho Goldsmithe kombinovaná se střihem a režií Stuarta Bairda. Uprchlík to zdaleka není, ale dobrý akční thriller to je. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s filmem A.Davise, který je ve všech aspektech alespoň o třídu výš. Vidím to asi tak. Zatímco v jedničce Chief Deputy Marshal Samuel Gerard zahajuje akci slovy: „Poslouchejte, vážení! Uprchlík je na útěku asi 90 minut. Průměrná pěší rychlost v terénu bez zranění je 4 míle za hodinu. Tím vzniká rádius 6 mil. Od každého z vás chci, abyste prozkoumali centimetr po centimetru všechny čerpací stanice, sklady, farmy, kurníky, chlívky a psí boudy v daném okolí..“, tak v U.S. Marshals mohl klidně pronést prosté: „Nechte ho jít..“ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)
  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)

Reklama

Reklama