Reklama

Reklama

Aria

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (2005–2015), 22 h 48 min (Minutáž: 17–30 min)

Předloha:

Kozue Amano (komiks)

Kamera:

Hiroši Jošida

Hudba:

Takeši Senó

Hrají:

Erino Hazuki, Čiwa Saitó, Rjó Hirohaši, Činami Nišimura, Tomohisa Asó, Megumi Nasu, Fumie Mizusawa, Sajaka Óhara, Tomoko Kawakami, Kaori Mizuhaši (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(57)

Recenze uživatele Subjektiv k tomuto seriálu (3)

The Animation (2005) (S01) 

Když Mars pokryl oceán a osídlili ho lidé, ztratil své jméno a stala se z něj planeta Aqua. Kdesi tam, v NeoBenátkách, provozuje společnost Aria umění gondoliérské a za úplatu NeoBenátkami provází romantiky chtivé turisty. K jejím zaměstnancům patří gondoliérka Alicia a hlavní hrdinka, učnice Akari. Squadru na azuru doplňuje roztomilé zvířátko neurčitého druhu Aria (prý kočka... no nevím), které je dokonce prezidentem společnosti. Navíc se seznámíme ještě s kamarádkami a idoly od konkurence Arikou, Alice, Aikou a Athenou. Zní to děsivě, ale anime právě v takovýchto tématech dokáže kolikrát řádně překvapit. Skoro se až stydím přiznat, že mám vcelku příjemný pocit z přeslazeného seriálu, ve kterém se absolutně nic neděje, jen tam jezdí slečny na lodičkách a povídají si, a to s tím, že z nich ani nepadají žádné perly moudrosti. Leč je to tak, mám. Bojím se, že to znamená, že mám víc chodit mezi lidi. Je tu jen dívenka, která objevuje krásy všedních i méně všedních dnů, drobných dobromyslných kouzel starého města protkaného vodními kanály a je z toho všeho u vytržení. To vše velmi příjemně nakresleno (ač poněkud kýčovitě), s pomaličkým, ba přímo relaxačním tempem vyprávěním. Bez akce, bez humoru (téměř), bez děje a přece dám ****, ač slabší. ()

The Natural (2006) (S02) 

Pokračování seriálu Aria the Animation se nese ve stejném duchu jako předchozí série. Komu se líbila, nudit se nebude. Slabší ****. ()

The Origination (2008) (S03) 

Milovníci předchozích příhod gondoliérky Akari a spol. si mohou šlehnout další dávku inzulínu a vychutnat si svůj oblíbený slaďák, jehož ingredience již znají jak své boty. Ti, kteří si ji neoblíbili, kvalitativní změnu čekat nemohou. A ti, kteří ji neznají a poznat by chtěli, nechť začnou seriálem Aria the Animation. Slabší ****. ()

Reklama

Reklama