Reklama

Reklama

Aria

(seriál)
Trailer 2
Japonsko, (2005–2015), 22 h 48 min (Minutáž: 17–30 min)

Předloha:

Kozue Amano (komiks)

Kamera:

Hiroši Jošida

Hudba:

Takeši Senó

Hrají:

Erino Hazuki, Čiwa Saitó, Rjó Hirohaši, Činami Nišimura, Tomohisa Asó, Megumi Nasu, Fumie Mizusawa, Sajaka Óhara, Tomoko Kawakami, Kaori Mizuhaši (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(57)

Recenze uživatele Scalpelexis k tomuto seriálu (5)

The Animation (2005) (S01) 

Budu tu za kruťase, ale tohle mi moc nesedlo. Je to na můj vkus moc zdlouhavý, moc utopistický. Hlavní hrdinky nepotkají jediný problém, jakákoliv věc je dle jejich názorů skvělá a ten kočkopes (jejich roli jako prezidentů mi nejde do hlavy), který se vtírá do každého záběru, mi rozleptává uši a oči. Co mě nejvíc zamrzelo je absence kreativity a invence. Zavodněný Mars je cool, ale proč ty nové Benátky musí být naprosto totožné? Proč tam nevymyslet něco nového? Prostoru je přitom na to neomezené množství. Absence logiky mi taky nechává drobné jizvy v mozku (konkurence se chová vskutku "konkurenčně", koupání v ručníku). Neberu tomu, že hlavní účel je relaxace duše; na takovou tu odpolední lenošivou siestu asi ideální, ale těch nedostatků je dle mého pohledu docela dost. EDIT po shlédnutí celé ságy: Hodnocení nezměním, ale jen zde přidám upozornění, abyste se 1. sérií nenechali odradit. Budete odměneni. ()

The Natural (2006) (S02) 

Dočkáváme se mírného zlepšení oproti minulé sérii. Díl 23 je naprostý balzám. ()

The OVA: Arietta (2007) (S02E27) 

Nic nového pod sluncem na Marsu. Čekal jsem ale více informací, na můj vkus toho bylo řečeno dosti málo. ()

The Origination (2008) (S03) 

Už jsem to asi pochopil. Nedokážu na 100% říct, jestli to je tím, že se mi tento slaďák dostal pod kůži anebo je poslední série skutečně ta nejlepší. Každopádně mi ona liknavá poetika, klid, štěstí a neuvěřitelně harmonická plavba našla cestu k mému srdci a v nejsvětlejších momentech se těžko bránilo dojetí (jedna postava z tohoto seriálu by mi tyto "trapné věty" zakázala). Ona ta až extrémní bezstarostnost je svým způsobem nakažlivá. Ano, co se týče tempa a způsobu vyprávění, tak se nám Aria nikterak nezměnila, ale nabyl jsem dojmu, že se tu vypráví o důležitějších, rozhodnějších, sentimentálnějších věcech než v předchozích 2 sériích. Docházíme k životním křižovatkám hrdinek a stejně jako ony, tak i my se musímě rozloučit. Měkčí nátury uroní slzu či dvě (možná i víc), protože se dočkáme dost možná jedoho z nejlěpších uzavření, které kdy bylo načrtnuto. Sekunduju s tím, že 9. epizoda je naprosto výjimečná a zasloužila by zarámovat zlatem. Co jěště musím připomenout jako zvláštní výhodu celé ságy je fkt, že klidně můžete začít třeba právě Origination. Ono její zpracování vás totiž lehce nažene do shlédnutí těch zbylých. V tom vidím problém s chronologickým sledováním, protože Animation mě málem od toho úplně odlákal a spíš mi je teď první série bližší než byla při prvním shlédnutí. I přes všechna ta cukrkandlová pozitiva tomu nejvyšší hodnocení nevlepím, protože obsahově, dějově, myšlenkově a v rámci racionální inteligence to těchto příček nedosahuje..a to nezmiňuji toho stejně a stále otravného prezidentského kočkopsa. Objektivní 4* jak vyšitý, i když pocitově by člověk dával víc :-) Na shledanou, Neo-Venezio! ()

The Avvenire (2015) (S04) 

Třídílně dodatečné OVA je jen další doplňkovou nadstavbou původní trilogie. Není tu od toho, abychom se dozvěděli něco víc (většina děje odkazuje na předchozí díly a momenty), protože už tak je Aria synonymem "Jak naplnit 20 minut ničím", ale aby si fandové opět protáhli slastný spánek a uvolnily nervy. To nejhorší, co se vám totiž v Neo-Venezii může stát je, že vám někdo cizí věnuje tašku plnou miliónů. Pokud vás přechodzí gondolování slečen, jejichž jména jsou výpis všech kalendářních jmen na "A", hladilo úspěšně na duši, směle vstupte na další plavbu. ()

Reklama

Reklama