Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (91)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně tuctový western. Ale když máte na xboxu rozehranou hru Red dead rdemption 2, překousnete to. Eastwood nasazuje střídavě svůj šibalský kukuč a výraz hlubokého znechucení se zvednutým jedním obočím. Jeho dlouhovteřinové nápřahy a nereagující nepřátelé jsou už v těch jeho horších westernech pověstné. Většina podržtašků hlavního záporáka jsou jak vystřižení z úplně jiného filmu. Asi jen dva z pěti mi do filmu trošku zapadli. Jediným, kdo tak stojí za shlédnutí celého filmu, je Duvall. A možná jeho milenka, která ale nedostala moc prostoru. No a režisér, který natočil Sedm statečných nechá hlavního hrdinu v asi nejzábavnější tříminutovce upustit pušku, vymýšlet hovadiny s houpajícím květináčem. Jasná prezentace kvality zbytku filmu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tento western není zase až tak známý a je to škoda. Má vše co obsahovat má a Clint Eastwood se zhostil své role stejně, jako v ostatních svých westernech. Scéna z lokomotivou mi připomněl západoněmecký film Vinnetou, a budilo mě podezření, že se tvůrci zřejmě inspirovali. Muška hlavního hrdiny je též úžasná. Jako kdybych četl Rodokaps. Tento film je Eastwoodovský zážitek. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Znáte ten vtip, jak Clint Eastwood vjede na lokomotivě do saloonu a povídá...No, vlastně toho jako obvykle až zas tak moc nenapovídá, hlavně se střílí, přičemž odstřelovačský souboj patří k vrcholům filmu. A tu zmíněnou lokomotivu do finále údajně vymyslel režisérský veterán Sturges, aby měl film, jehož scénář se neustále přepisoval, aspoň nějaký konec. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Když se filmový fanda podívá na jména spojená s filmem Joe Kidd, tedy Eastwood, Sturges a Duvall navrch, téměř by řekl, že jde o sázku na jistotu. Bohužel to ale platí jen místy. K dokonalému zážitku chybí větší propracovanost postav, díky čemuž se špatně věří jejich činům a motivům. Je to škoda, protože film je krátký a nějaký ten prostor by se našel a právě Sturges byl mistrem v tom nechat každou svou postavu vyniknout. Nejsilnějšími postavami jsou tak záporáci, jejichž černobílý popis malou pozornost snese. A co se týče akce, tak se mi zde líbila velice dobře natočená snajprovská scéna, ale přestřelka v závěru je velice průměrná. Tedy potenciál slušný, ale zpracování mohlo být důslednější. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Eastwoodovy i Sturgesovy poměry pouze lehounký nadprůměr, kterému především v závěru zoufale schází pořádná šťáva. Začátek nemá chybu a konflikt Clinta Eastwooda a Roberta Duvalla vypadá nadějně, ale postupem času se z Joa Kidda stane nečekaně naivní příběh (především věznění v kostele a útěk), který nijak zvlášť nepozvedne ani zaparkování parní lokomotivy do hospody. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Účinkováním v tomto filmu Eastwood splnil své závazky vůči studiu Universal, vyplývající z předešlé dohody k jeho režijnímu debutu Zahrajte mi MISTY (1971). Měl pro studio natočit dva westerny, Joe Kidd byl prvním z nich. (ClintEastwood)
  • První z pouhých dvou westernů s Eastwoodem, které byly před rokem 1990 uvedeny i v čs. kinech. Tento měl premiéru v roce 1975, druhý (Bledý jezdec, 1985) až v roce 1989. (charles3)
  • Natáčení probíhalo v Alabama Hills v Kalifornii. (reich)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama