Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 932)

Odevush 

všechny recenze uživatele

Film má u mě vysoké hodnocení, je výborný. Oproti 1 je záživnější, nápaditější. Je důkazem toho, že ve filmu nemusí být nutně erotická scéna, aby byl příběh zajímavý. Sci-fi prvky jsou dobře vymyšlené i zpracované. Jediné, co bych ve filmu zkrátila, je scéna z "léčby" Sarah na klinice, to mi přišlo zbytečně zdlouhavé. ()

Neo83 

všechny recenze uživatele

Najlepší akčný film aký som kedy videl.Brutálne akčné scény,skvelý scenár, kvalitné efekty dovtedy nevídané. Schwarzenegger s Patrickom podali maximálny výkon.Škoda ,źe trojku nenatočili skor. ()

lordofrvhp 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Že příběh dvanáctiletého budoucího zachránce lidstva obsahuje akci, napětí, humor i emoce? Že šlo o další trikovou revoluci a při scéně, kdy se T-1000 zvedá z podlahy člověk začne slintat? Že Arnold na motorce je skoro stejně cool jako Arnold s rotačním kulometem? Že Brad Fiedel složil dokonalý soundtrack pro akční film? Na co- podívejte se sami a přesvědčte se,jaké to byly čAsy,kdy James Cameron ještě věděl,co by měl točit a nezaobíral se kocábkami potápějícími se hodinu a půl do moře ani přerostlými šmouly pobíhajícími v CGI džungli. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Proč asi Cameronův "film-tank" budí nadšení drtivé většiny zdejších uživatelů, zdůvodňuje MR. APACHE. Proč si vysloužil i chválu mnoha profesionálních kritiků, je jiná otázka - že by za to mohl prostě nedostatek lepšího recenzního materiálu ? Ať tak či onak, tvůrci druhé porce Terminátora usoudili, že bude jistější nerozptylovat napjatého diváka zákrutami děje a podpovrchovými sděleními jakéhokoli druhu. Máme si zkrátka naplno užít dvouhodinového maratónu hmoty v pohybu, bojechtivé nálady, pozoruhodných počítačových efektů a úsečných jednohubek převážně ze strany titulního hrdiny. Dvě věci myslím zaslouží pochvalu. První : věčné hollywoodské téma vzájemného hledání otce a syna, prýštící až z bolavých hlubin duše amerického "národa", zde ozvláštňuje skutečnost, že (náhradním) otcem je stroj. Druhá : postava tříčtvrtečního fachidiota Dysona nám připomíná, že za světovými průšvihy nemusí stát na první pohled poznatelní padouši/šílenci - někdy na to stačí veskrze sympatický našinec odvedle. Třetí mohl být motiv účelového cestování časem, kdyby ho Cameron obrobil podobně šikovně jako o pár let později Gilliam ve "Dvanácti opicích". ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Bombastické pokračování jednoho z nejlepších akčních sci-fi všech dob je jednoznačně o stupeň lepší, než jeho předchůdce, ale to tady každý ví... Výborné tempo, téměř nonstop akce a vynikající finále jsou jen několika skvělými momenty. Digitální efekty jsou taky na jedničku, na rok vzniku opravdu vynikající. O hereckých výkonech už ani nemluvě - Arnie se proměnil na ochránce, který jedná, když musí, skvělí jsou i Edward Furlong a šílená Linda Hamilton, jejíž apokalyptické vize vskutu stojí za to. Pak tu ale musí být ještě záporák - nejdokonalejší model Terminátora T-1000 v podání agenta Doggeta z Akt X z tekutého kovu je jedním z nejdokonalejších filmových záporáků.... Ale opět k filmu: James Cameron opět dokázal, že je jedním z nejlepších režisérů. A film samotný nabízí jedinečný zážitek, na který jen tak nezapomenete, pro fandy navíc povinná povinnost. Bomba po naprosto všech ohledech, ať si vemete co chcete, v tomto filmu je vše dokonalé. ()

A.L.I.E.N 

všechny recenze uživatele

Ked som to videl v kine, mal som 15 rokov. Bola to pecka. Nechapal som, ako mohol moj otec tvrdit, ze jednotka je lepsia. Teraz to uz chapem. Dej nema ziaden spad, dnes to uz ani nedokazem dopozerat. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Co napsat k dokonalosti? Nic, byly by to je plané kecy. Snad jen to, že fans T2 doporučuju přečíst si i knižní přepis tohohle filmu, protože ještě líp dokáže popsat onu neopakovatelnou atmésféru, která člověka rdousí svou bezútěšností a schizofrenií - za řeč stojí třeba prozření ředitele psychiatrie nebo inženýra co stvořil SkyNeta. A doporučuju zvlášť kapitolu, kde John Connor musí poslat do minulosti Kylea Reese. Jeden z mála přepisů, co je stejně dobrý nebo ještě lepší než samotná filmová perla. (totéž platí i pro přepis Návratu Jediho). ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Dvojka rovná se přelomové efekty, kromě toho má obstojný příběh, jen z depresivní atmosféry bohužel zůstalo pouhé torzo, ale naštěstí děj odsejpá a je tu několik opravdu pěkných momentů. Prostě kvalitně natočený akční film. Jednička však byla z jiného těsta, proto se mi více zamlouvala, a mimo efektů k ní dvojka skoro nic nového nepřináší. Navíc Schwarzenegger mi přišel nesrovnatelně lepší v záporné roli. 82% ()

VenomSK 

všechny recenze uživatele

Spolu s Arniem v prvom diele, Predátorovi a Komandom tento klenot patril, patrí a bude patriť medzi veci na ktorých som bol "odkojený" ako začínajúci filmový fanúšik, kedy to bola spolu so susedom otázka prežitia to nahrať na staré dobré VHS-ky ktoré sa potom prehrávali stále a stále až do zblbnutia :) Mali sme svoje scény, ktoré sme prenášali do nášho každodenného života, napr. dverová scéna z jednotky: Sára Connorová? Ano. Prásk. Skvelý poctivý sci-fi film so všetkým čo k tomu patrí, old school, právom kult, ktorého zadováženie na disku bolo zase už v dnešnej dobe otázkou cti. PS: Nikdy sme sa nevedeli dohodnúť a večne sme sa hádali či má alebo nemá T-1000 čip a ak áno, tak kde :) ()

sophianne 

všechny recenze uživatele

Jednička Terminátora patří mezi klasiku, i když žánru, který úplně nemusím. Na dvojce mi pije ten dětský herec, co hraje mladého Connora krev tak moc, že jsem skoro nedokázala udržet dějovou linku. K tomu si přidejte, že fakt nesnáším filmy, kdy celý dospělý svět zamrzne v panice úzkosti, aby je dětský hrdina s cynickým úsměvem na tváři hnutím malíčku vysvobodil. A ne, pro rýpaly, sama děti nemám :D ()

pillower 

všechny recenze uživatele

Srovnej tento sci-fi akční film s akčními filmy dneška, to je snad nejvhodnější ukazatel filmového úpadku a populismu dnešní doby. Např. i výběr hlavní herečky - osobně si myslím, že akční hrdina by měl být mužského pohlaví, ale Sarah Connorová, to je něco :) prostě té se ten zabiják dá věřit. Jinak myšlenka filmu byla pro mě stejně revoluční, jako filmu Matrix. Ještě bych dodal, že na tu dobu, kdy byl film natočen, jsou zde až neuvěřitelně přesvědčivé efekty. Konkrétně scna, kdy T1000 prostupuje mřížemi, brr to mě ještě teď mrazí v zádech ... :) ()

vilhy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšich scifi všetkých čias. Perfektný scenár, réžia, ponurá hudba, nadčasové špeciálne efekty, aj príbeh, pamatám si ako som z toho bol ako decko uplne hotový, jednotka bola tiež fajn,aj ked dvojka ju vo vsetkom prekonáva, to sa vsak nedá povedat o dalsich pokracovaniach, na ktorych sa James Cameron nepodielal, a je to aj vidiet, ale to uz je o inej recenzii. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Ani jsem si tenkrát neuvědomoval, že to má 154 minut. Značka James Cameron boduje a ukazuje filmařům, kdo bude příštích sto let legendou. Takhle má vypadat film. Dlouhý, napínavý s postupným náběhem až do heroického konce, chytrý, vymazlený, promyšlený, nevím jestli si někdo všiml úplně geniální hudby. Bez ní by to nefungovalo. Všimněte si prvního střetu terminátorů a hudby. Neskutečné - hotové umělecké dílo. Těžko někdo překoná tuto laťku. ()

hevys 

všechny recenze uživatele

film je v podstatě akční thriller,dokonale choreografovaný a skutečně velmi napínavý.výborné pokračování jedničky,v době vzniku zcela vyjimečný.dokázal také zobrazit bezmocnost a bolest v konfrontaci s jadernou válkou. jinak než za pět ani nelze. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Hasta la vista, baby." Snímok, ktoré terminoval v histórii kinematografie pojem akčné sci-fi či akčný film všeobecne. Rozvíjajúci myšlienku prvého dielu a prekonávajúci ju vo všetkých smeroch (hold väčší rozpočet je hneď poznať). Akcia ale hlavne fenomenálne triky, pri ktorých mal človek pocit, že Cameronovo staršie ja sa vrátilo kvôli nim z budúcnosti. Dodnes si pamätám, ako mi kamarát volal, že má doma kazetu s "najbombovejším" filmom ako kedy videl. Neveril som. Keď som dopozeral, prozřel jsem (ako by český bratia povedali), utekal som domov, poslal tatka na misiu do video požičovne a zvyšok víkendu som strávil sledovaním, ako si to Arnie rozdáva z tou tekutou mrchou (nie, skutočne nepoplietli kazety a nedali mu Wilhema v západonemeckom porne). Judgment Day sa môže aj dnes, po 25 rokoch smelo postaviť po bok súčasných konkurentov a nakopať ich do skostnatelých zadníc, čo len dokazuje jeho nadčasovosť a akým nezanedbateľným spôsobom ovplyvnil smerovanie kinematografie - o koľkých filmoch niečo také môžeme povedať? ()

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama