Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako malý som sa vždy tešil, že príde aj kúzelník. Ale nikdy neprišiel. A ani nemusel, pretože o zábavu bolo postarané trojicou Lábus-Kaiser-Korn a keď sa objavil Mládek alebo Uďo, tak z toho bolo bolenie brucha aj na druhý deň. Nezabudnuteľné zostávajú Kaiserove porevolučné školské scény, to je už absolútna silvestrovská klasika. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Vrchol televizní zábavy osmdesátých let. Řada neopakovatelných scének se zlidovělými hláškami. Nejlepší je duo Wimmer-Černoch a scénky Kaisera s Lábusem, z nichž nejvíc jsem si oblíbil "Zkoušení z dějepisu". "Jak se jmenovala strana, která měla čtyřicet let neomezenou moc?" "Malá strana." "No to bys koukala, jak to byla velká strana..." (46.) ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Tak si někdy říkám, co bylo lepší, jestli tahle masová televizní zábava let 80., nebo komerční sračky, které se na nás valí z TV dneska. Kouzelník, to je podle mně jeden z vrcholů mistrů televizní zábavy z dob, kdy ji ještě uměli dělat. Humor byl inteligentní, scénky dobře zahrané a i ta dobová hudba se dala snést. Na tento velice populární typ estrád se svého času pokusila navázat TV NOVA, ale dopadlo to katastrofálně. Místo inteligentního humoru nastoupili uřvaní Novotní, Náhlovští a podobné kreatury. Místo pěkné kabaretní hudby staré odrhovačky zpívané podprůměrnými zpěváky. Ach jo. ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Kúzelníka som sa síce nedočkal, po revolúcii bola relácia na odstrel (aspoň stihli sparodovať ponovembrové udalosti), hudobné vsuvky a balet ČST ako doplnená vata, ale inak legenda televíznej tvorby, z ktorej úryvky sa z času na čas na dnešných televíznych obrazovkách objavia. A podľa mňa to bola vcelku dynamická alternatíva k Televarieté, ktoré ma ako malého moc nebavilo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Safra....kouzelník se nedostavil, páč v Humpolci dostavili novobyty, ale tuhle zábavu jsem vždycky mohl, ještě můžu a asi i nadále budu moct. Lábus s Kaiserem (stejně tak Wimmer/Neger) byla jiná liga, než Suchánek s Genzerem. Zatímco první dva kopali za mančaft první ligu, druhej pár kopal leda strouhy za Telecom. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Režisér František Polák spomína, ako sa dostal Jiří Korn do Kúzelníka: „V poslednom dieli programu Ring voľný bol hosťom Jiřího Korna Oldřich Kaiser, mali tam spolu výbornú scénku na tému, čo sa stane, keď spevák stratí hlas. Ich vystúpenie sa mi páčilo tak, že som si vedel predstaviť, že budú ako dvojica uvádzať vznikajúceho Kúzelníka." (Raccoon.city)
  • Jeden díl se musel kompletně přetočit. Jaroslava Hanušová v něm totiž vystupovala v červených šatech, což totalitní cenzura brala jako provokaci vůči režimu. (kenny.h)
  • Úryvek „s naší partou rozehranou“ ze závěrečné písně "Jdeme do finále" použila česká skupina Kryštof ve své skladbě "PoHádkách" z alb V siločarách z roku 2002 a Ži(v)je z roku 2005; zde včetně dovětku na shledanou. (Kmotr76)

Reklama

Reklama