Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typicky tříhvězdičková americká mainstreamová komedie, která obsahuje pár povedených gagů a staví na několika hvězdách v čele s populárním Jimem Carreym. Ten opravdu film do značné míry svojí extravagantností a mimikou táhne, Téa Leoni mu pouze patřičně nahrává. Na jedno skouknutí obstojné, ale určitě se k tomuhle kousku nehodlám vracet. Celkový dojem: 55 %. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý krát mi táto Carreyovka neprišla lepšia, čo je veľká škoda, lebo Jim je môj obľúbenec. Nebolo tam toľko vtipu aby som sa váľal smiechom, aj keď zopár vydarených vtípkov tam bolo. Jim Carrey tu je trocha nevyužitý a film nedokázal utiahnuť. Téa Leoni tiež nevynikla po boku Jima. Je to dosť predražená komédia, za tých 100 melónov by sa dalo oveľa viac. Scenár by sa zišiel nejak poprepisovať, teda zachovať podstatu, ale zabaliť to do jednoduchosti a plynulosti, pretože sa mi to zdalo trocha zmätené, ako by režisér nevedel čo vlastne chce. Je to veľmi slabý nadpriemer. 65% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Dneska si vzali zpátky náš trávník, začíná mě to trochu znepokojovat“. Seznamte se s Dickem. Dick má dobré místo. Dick má pěkné auto, manželku (taky pěknou) a malého synka. Dick má perspektivní vyhlídky do budoucna. Dick má všechno, co si jen může přát. Dick brzy o všechno přijde. Ne vlastní vinou. Dick začne být zoufalý. Dick se rozhodne bojovat proti establishmentu. Než k tomuto rozhodnutí dojde a než tedy dojde i na titulní finty (zvláštní výraz pro ozbrojené loupeže), uplyne asi polovina filmu, během které stejně jenom čekáte, až to přijde. A až to přijde, vězte, že to nebude žádné komediální tornádo, spíše lehká, převážně situační komedie s prosakujícími sociálně-kritickými podtóny. Čili trochu Byt, ale hlavně Potíže s Arizonou, neboť Finty bazírují mezi předvídatelnými mantinely. Bazírují po povrchu a končí otevřenou scénou, přímo vybízející k přemýšlení nad jejím významem. Jestliže právě ona měla shrnovat myšlenku celého filmu, přišla malinko pozdě. Režisér Dean Parisot (výborný Galaxy Quest nebo seriál Můj přítel Monk) si dost pomáhá svižným soundtrackem, jehož využívá i ve scénách, které to nepotřebují, celkově se mu však daří držet tempo úvodních titulků. Nepochybně i zásluhou dvou zkušených herců. Carrey opět exhibuje jako za starých časů (dobrá, možná trochu míň) a skvěle ho doplňuje tu sexy, tu poťouchle odvázaná Téa Leoni („A nezapomeň zabít svědky, brouku“). Nevím, jaké konkrétní pohnutky vedly Jima Carreyho k produkování tohoto remaku dávno zapomenuté komedie, možná lehce rebelantské „dodržovali jsme zákon a teď jsme v hajzlu“, možná něco jiného, každopádně bych jeho kroku nelitoval. Je to občas vtipné a jen málokdy hloupé. 70% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Wormboy, Fr ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, v které dokazuje Jim Carrey, že je stále tou velkou komediální osobností jako před lety. Téa Leoni mu zdárně sekunduje, hezky se na ní dívá a jsou příjemným párem, na kterém je dokonale poznat pomalý finanční úpadek. Film je plný vtipný situacích, které pobaví a nepotřebují být trapné nebo nucené. Malá rolička Aleca Baldwina je malá třešnička na vtipném dortu, který vás potěší. Film není na čisté 4*, ale vzhledem k jeho průměrnému hodnocení, lehce přidám, protože jeho kvalita je o stupínek výš než u konkurence, která se většinou nevtipnost snaží vynahradit trapností. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi bych nenašel nic, co by mi vadilo. Ale stejně tak si nevybavím nějaký super fór, nebo scénu. Přesto jsem se bavil o dost víc, než včera s Englishem. Je to tím, že Jim i Téa byli fajn, děj nebyl předvídatelný a přestože je od první chvíle jasné, že jde o potrhlou komedii...není to hloupé. Vlastně je to v rámci žánru vkusné až moc. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)
  • V scénke, kde sa Dick (Jim Carrey) snaží vytlačiť novú kópiu formuláru a ukrýva sa v strešných trámoch, pri pokuse dostať sa dole spadne. Pád bol reálny a herec dopadol tvrdo na podlahu. (misterz)
  • Snímek je remake stejnojmenné komedie z roku 1977, ve které si hlavní postavy zahráli George Segal a Jane Fonda. Svůj několikasekundový filmový debut si tu střihl slavný americký moderátor Jay Leno. Ztvárnil jednoho z tesařů a objeví se přesně ve 3.minutě a 45. sekundě filmu. (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama