Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Existují dva druhy komedií. V prvním se tvůrci nevkusně snaží nacpat do filmu co největší množství gagů a nezajímá je jejich kvalita, jež bývá u takových filmů silně proměnlivá. Příkladem za všechny je například série Scary Movie nebo většina "teen" komedií. Můžeme ale narazit i na komedie, které jsou pojaty seriózněji. Počítejte s nižším počtem gagů, ale jejich kvality jsou většinou na vyšší úrovni a málokdy sklouzávají až k trapnosti či fekálnímu humoru, který je nyní mezi mládeží tak oblíbený. Finty Dicka a Jane patří právě do té druhé skupiny. Příběh není otrokem všemožných vtípků, ale naopak samotné gagy se podřizují právě příběhu, nejsou do filmu vsunuty jen pro to, že by to bylo vtipné, ale spíše vyplývají ze situací, kterými hrdinové procházejí. Nestane se vám tedy, že se v příběhu o manželském páru zlodějů objeví něco, co by samotným příběhem nemělo nic společného. Nikdo zde na nikoho nečůrá, nekrká a vtipy nejsou omezeny jen na padání postav na všemožné způsoby. Příběh není nudný, dokáže zaujmout, takže mi ani nevadilo, že na nás tvůrci nepouštějí všmožné vtípky každou půlminutu. Film se naopak v pár okamžicích naladí na vážnější strunu, aby nás ale hned nato zase rozesmál. Co se týká obsazení, Jim Carrey a Téa Leoni prakticky neslezou z plátna. Jim Carrey zde už moc nepředvádí svou zběsilou mimiku a pojal svojí roli serózněji. Což neznamená, že se nedočkáme jeho typických grimas nebo až groteskních pohybů. Naopak, stačí si vzpomenut na přepadení obchodu, kdy se mu zasekne pistole v kapse. Téa Leoni také podává uspokojivý výkon a je Jimovi solidním spoluhráčem. Dále bych ještě zmínil Aleca Baldwina, který si, jak už je u něho zvykem, střihl menší roli, ve které se příliš nenadře. Díkybohu, protože je tak nevýrazný, že by žádný film sám neutáhl. Pokud se tedy chcete pobavit u vkusné a nenáročné komedie s kvalitním scénářem a hereckými výkony hlavních protagonistů, nebudete určitě zklamáni. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Chvála bezdomovectví. Škeb Carrey v obvyklé křeči, má tu ovšem opět onu zářivě senzitivní vteřinu, kvůli které jsem vydržela do konce. Když se dívá na svou spící ženu, vlivem okolností přitažlivou jako tlející listí, a řekne „stejně tě miluju“. Podobně obdivuhodná je i jeho Jane, která ho ani ve zlém a ještě horším nekopla do zádi a nezachránila se pomocí nejbližší kolemjdoucí prkenice. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý krát mi táto Carreyovka neprišla lepšia, čo je veľká škoda, lebo Jim je môj obľúbenec. Nebolo tam toľko vtipu aby som sa váľal smiechom, aj keď zopár vydarených vtípkov tam bolo. Jim Carrey tu je trocha nevyužitý a film nedokázal utiahnuť. Téa Leoni tiež nevynikla po boku Jima. Je to dosť predražená komédia, za tých 100 melónov by sa dalo oveľa viac. Scenár by sa zišiel nejak poprepisovať, teda zachovať podstatu, ale zabaliť to do jednoduchosti a plynulosti, pretože sa mi to zdalo trocha zmätené, ako by režisér nevedel čo vlastne chce. Je to veľmi slabý nadpriemer. 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey v této extrémně bláznivé a opravdu chvílemi přehnané a trapné komedii předvádí to, co ve filmu Božský Bruce. Jeho hraní přestává být zábavné a podle mě by se po těchto filmech měl upnout na vážnější role, které jak už jsem mohl vidět mu rozhodně jdou, jako například v Majestic a věřím, že by se to určitě vyplatilo. Ani příběh mě nijak neoslnil a po nudném začátku přichází takový trapný průvan a v poločase se komediální laťka trochu zvedá a vtipy začínají dávat smysl, což nakonec utne závěr. Co dodat komedie to promarněná sice není, ale za shlédnutí také nijak vážně nestojí. --- Tancuješ tady na stole a hraješ si na loutku? Proč jste mu dávali to pytí? - Měl jen jedno pivo! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dick Harper (Jim Carrey) je po mnoha letech povýšen na víceprezidena společnosti Globodyne. Bohužel ihned poté je společnost vytunelována jejím majitelem (Alec Baldwin), a spousta zaměnstanců (včetně Dicka) přijde ze dne na den o práci. Bohužel, tím že byl Dick chvíli před tím jmenován do perspektivní funkce, dala jeho žena také výpověď a domů si nakoupili spoustu nových věcí, čímž si vyčerpají jakékoliv finanční rezervy. Po mnoha pokusech najít si jinou práci Dick zjistí, že nejsnadněji vydělané peníze jsou peníze, které vydělal někdo jiný. Po několika nezdačených pokusech se spolu se svojí manželkou stávají v tomto oboru přeborníky, ale jedna věc jim ke štěstí chybí - pomstít se majiteli Globadynu, který všechno toto způsobil ... Nutno přiznat, že ačkoliv celý film je o Jimu Carreym, tak vůbec nejde o nějakou ztřeštěnou komedii typu Ace Ventury či Blbý a blbější. Naopak jde o vcelku příjemnou komedii, která si střílí ze současného stavu společnosti a afér typu Enron, ale zároveň - v druhé polovině si bere příklad z gangsterek typu Bonnie a Clyde. Malá role Aleca Baldwina (obtloustlý a zarostlý majitel Globodyne) taky potěší, jako by mu byla role psaná na míru. Protě lepší průměr, žádná oskarovka ale na pobavení tak akorát... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je remake stejnojmenné komedie z roku 1977, ve které si hlavní postavy zahráli George Segal a Jane Fonda. Svůj několikasekundový filmový debut si tu střihl slavný americký moderátor Jay Leno. Ztvárnil jednoho z tesařů a objeví se přesně ve 3.minutě a 45. sekundě filmu. (imro)
  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama