Reklama

Reklama

Ve výškové budově je surově zavražděn noční hlídač a vzápětí vybuchne bomba, která zničí výtahová lana. Celkem osmnáct cestujících zůstává uvězněno ve výtahu, který prudce padá dolů, než ho zastaví silné brzdy. Ale i ty hodlá atentátník odstřelit, pokud nedostane tři miliony dolarů. Do akce jsou nasazeni špičkoví losangelští policisté Jack Traven a jeho přítel Harry. Při riskantní a nebezpečné akci se jim podaří dostat cestující z výtahu, atentátník se ale zmocní Harryho a vyhrožuje jeho zabitím, jestliže nedostane peníze. Jack se odhodlá k akci, svého přítele postřelí na noze a ten atentátníkovi unikne ze sevření. Šílenec však uteče… Oba policisté jsou vyznamenáni za odvahu a večer společně oslavují. Zejména Harry je poněkud společensky unavený. Druhý den dostane Jack zprávu, že byl unesen autobus, na němž je připevněna bomba. Přihlásí se i atentátník: o své peníze rozhodně nechce přijít. Zatímco Jack jde do akce přímo, Harry je s ním ve spojení a řídí operace. Jack se dostane do autobusu, kde ve zmatku vystřelí jakýsi muž, který si myslí, že jde policie po něm. Bob, řidič autobusu, je těžce zraněn a za volant usedá jedna z cestujících, studentka Annie. Autobus se podle pokynů atentátníka nesmí dostat pod určitou rychlost, jinak nálož vybuchne... Jackovi se nejprve podaří vyjednat, aby byl z autobusu vysazen zraněný Bob. Pak se v panice snaží vystoupit další cestující, starší žena, je ale usmrcena. Jak se zdá, atentátník vše pozorně sleduje díky přímým záběrům vrtulníků, které celou akci přenášejí. Brzy se ukáže, že na dálnici, kam autobus míří, je patnáctimetrová díra... (TV Prima)

(více)

Recenze (626)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se tento film zařadit mezi klasické (možná i kultovní) filmy své doby jako Demolition man či Přepadení v pacifiku. Výborná akce, žádné přehnané efekty, dobrý záporák, pár vtípků a natočeno krásně po staru. Na tydle akčňáky se dá dívat zas a znova, jsou natočeny naprosto jinak, než se povětšinou točí dnes. Toto je prostě stará dobrá škola. Howgh! ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec a rozhodně nejlepší akční film všech dob. Adrenalinová, šílená a hlavně do poslední chvíle nervy drásající honička s originálním nápadem, jenž ,,vymyslel" božský Dennis Hopper. Z jednoho filmu vyrostli dvě megahvězdy součastného filmu Reeves a Bullocková, neboť oba dva podávají strhující a v podání Keanu bych si dovolil použít slovo heroický výkon. Lepší i než slavný Matrix. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Výbornej akční kousek, dnes už jasná klasika. Kdo by si byl pomyslel, že Jan de Bont, po Twisteru a této pecce, bude točit takové ubohé slátaniny, škoda. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč jsem tu měl 4 hvězdy. Tento film mám opravdu rád a nevím, kolikrát jsem ho už viděl. Keanu, Dennis i Sandra předvádějí super výkony, napětí graduje celý film bez pauzy a vrcholných akčních scén je hned několik. Plus: těm dvěma to spolu fakt sluší! ;-) ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý thriller, napětí, strhující atmosféra, dobří herci, fajn příběh a pěkná akce. Kdo chce vidět hodně působivý film, který bude poté pravděpodobně chtít zhlédnout ještě několikrát. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Strhující thriller, který nedá ani na moment vydechnout. I přes slabší herecké výkony zde narazíme na zajímavý koncept, svižný scénář a nápadité situace i akci. Reeves v hlavní roli skvěle pasuje. Nebýt trochu hloupějšího finále v metru dal bych plný počet. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ve své době akční pecka s originálním námětem a hodně svižným vyprávěním... jenže dneska když na to mrknu tak mi to přijde naivní až hloupé. Film, který pro film objevil hvězdy Sandru a Keanu. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Homer Simpson: "Myslím, že se to jmenovalo Autobus, který nemohl zastavit". :D a tento krátký úvod naprosto stačí na kritiku celého filmu, který je rozhodně skvělý a zajímavý. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

"Ježiši, Bobe, cos to zmáčkl?"- Po čtvrt století musím uznat, že Speed je pořád super. Rychlé a vtipné, to se často nepotkává (pokračovací propadák vůbec neberu v potaz). Jan de Bontova trefa v obsazení hlavních rolí, perfektní scénář i kamera, vše dokonale zapadlo. Kdo dnes točí takové zábavné akčňáky, které nejsou imbecilní snůškou klišé zabalenou do přeplácané počítačové grafiky? ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Adrenalin mi proudí v žilách ještě teď. Viděla jsem podruhé a stejně napínavé jako prvně. Plus Keanu je snad ten nejcharismatičtější člověk na planetě zemi. No, byla to jízda. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, režie nevýrazná, Hopper a Bullock výborní, Reeves nemastný neslaný. A když děláte ze střechy řešeto, tak nevěřím, že to ten na střeše přežije, to je ovšem věc názoru. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Celkem originální thriller o jednom obyčejném autobuse, do kterého jeden obyčejný psychopat dá obyčejnou bombu, která vybuchne, pokud se rychlost sníží pod 50 mil za hodinu. Reeves, Hopper a Bullocková hrají průměrně, scénář až na pár inteligentních vsuvek je také průměrný, takže dávám průměrné hodnocení. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní akční kus bez větších ambicí, které by mohly zatěžovat a zpomalovat film. Na druhou stranu pěkné pokoukání a docela fungující napětí. Ke konci dost dlouhé a poněkud komické. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Tento napínavý, starý dobrý film je proste nezabudnuteľným. Skvelé obsadenie Keanu Reeves a Sandra Bullock dávajú do filmu skvelú akciu a vzrušenie. Autobus rútiaci sa ulicami L.A. ktorý keď spomalí tak vybuchne je priam originálnym námetom. ()

Související novinky

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

15.12.2023

Zatímco jiní v jeho věku řeší nejšetrnější pleny, Ridley Scott si ke svým sedmaosmdesátým narozeninám nadělí další režijní počin. Tahle legenda se totiž rozhodla, že nepoleví v každoročním nadělování… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama