Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Britové poslali nemtrvé na Londýnské předměstí a postavili proti nim suchý anglický humor křížený s tím nejčernějším. Jednoduchá zápletka, v níž je důraz kladen spíše na postavy, se ve druhé půli „zvrtne“ v ukázkovou zombie vybíjenou, v níž jsou připraveny efektní i efektivní způsoby jejich likvidace, takže krvavé cákance, prostřelené hlavy či probodnutá těla po chvíli přestanete počítat. Je až k neuvěření, že po celých devadesát minut si film dokázal udržet ten správný komediální nadhled a i když občas kvalita vtipu klesne k bodu trapnosti, vždy se najde spousta světlejších momentů, jenž dovedou upřímně rozesmát. Jen závěrečné rozuzlení celé situace je možná až příliš „na efekt“, ale ani to nedokáže ubrat na celkové pohodě a stylovosti, která filmu vládne. Když se pak v úplném závěru objeví obojky a řetězy, sklaplo mi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých takzvaných 'srdcovek' a mimo to je to film, na který se koukám tak často jak to jenom jde a stále mě to baví. Začátek je takový volnější a pomalu nutí diváka sledovat příběh později kdy se objeví na ulici zom...vlastně toto slovo na Z bych zde neměl ani řikat pač hlavní představitel tedy Shaun ho nemá rád..takže prostě a jednoduše: oživlé mrtvoly. Takže tyhle mrtvoly se objeví na ulici v hojném množství a příběh pomalu zvážní a ke konci se z něj stává ta správná zombie-řežba. Dokonalost potvrzuje i hudba, která ve filmu hraje a je naprosto dokonalá, anglická, nevyjímaje Queen. Prvně, když jsem to viděl na pultech v půjčovně jsem si řikal, že to bude něco opravdu ojedinělého a zvláštního a taky jsem měl pravdu. Takový film se jen tak nevidí a musím uznat, že autoři vytvořili opravdu výborný námět a nakonec ho zpracovali v opravdu dokonalou zombie komedii. --- Chceš slyšet vzkazy? Volala tvoje máma kvůli zítřejší návštěvě. Volala Lisa kvůli té Vaší dnešní večeři. A pak ještě jednou volala tvoje máma jestli bych ji nevylízal. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o zombie. Tak proč bych si ho pouštěl? Naivně jsem si myslel, že to Britové zvládnou lépe než Rodriguez a další a že se i zasměju. Budiž, pokud jde o srandu, nebylo to tak špatný - suchý humor v absurdních situacích byl. Ale zase jsem se tak moc nezasmál; moji pozornost odváděla právě absurdnost a chybějící logika ve spostě situací, to byl největší kámen úrazu - zkrátka byl děj nedůvěryhodný. Aspoň se mi líbila britská angličtina. 50% # Fanoušky Queen určitě potěší Don't Stop Me Now a You're My Best Friend, jejichž texty se v daných chvílích vyloženě hodí. (btw - nevím, od koho byly titulky, ale překládat "Queen" jako "Královna" bylo hodně stupidní). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Krajně nesympatické obsazení, stupidní děj, nevtipný humor, navíc mám alergii na vše britské... ten film je zcela nesnesitelný a nesledovatelný. Obecně začínám zombie filmy opovrhovat, je jich asi tak miliarda a všechny jsou natočené jak přes kopírák, strašně mi to splývá, je to rozhodně jeden z nejpokleslejších žánrů dneska. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Miluju britský humor; ať už jde o "Jistě, pane ministře", "Červeného trpaslíka", "Monty Pythony", "Haló, haló", "IT Crowd" a jiné - pokaždé se hodně nasměju sarkastickým sekům i černým vtípkům. Záchvaty smíchu jsem tedy očekávala i u "Soumraku mrtvých"... a ono prd. Bránice se ani nehnula a rty rovněž nevykazovaly výraznější pohyb, film byl vtipný jak pobyt v Dachau pořádaný CK Hitler GmbH. Nesmála jsem se, nebála jsem se, nudila jsem se. V takových případech vše může spasit jedině pořádný fešák v hlavní roli... ani ten se nekonal. Hlavního hrdinu Shauna navíc degradoval profláklý dabing Petra Rychlého a jedinou postavou s jistým potenciálem byl trhlý kámoš Ed, ale taky žádný zázrak. Sečteno a podtrženo: "Dawn of the Dead" byl podstatně zábavnější oproti své parodii "Shaun of the Dead". 35% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Ve filmu zazní, že jediný způsob, jak zneškodnit zombie, je zásah do hlavy. Shaun (Simon Pegg) však známého své matky (Penelope Wilton) zabije probodnutím tyčí do břicha. (The Viper)
  • Ed (Nick Frost) hraje ve filmu videohru "Timesplitters 2". Jedním z jejích cílů je ustřelit nepříteli hlavu. (Stocki)
  • Členové kapely Coldplay Chris Martin a Jon Buckland hrají podporovatele nadace Zombie Aid. Martin si vedle toho zahrál také jednoho ze zombíků. Je vidět, jak se potácí, když Shaun (Simon Pegg) a Liz (Kate Ashfield) utíkají z hospody u Winchestera. Pegg a Martin jsou dlouholetými přáteli. Pegg je dokonce kmotrem Martinovy dcery Apple, kterou má s herečkou Gwyneth Paltrow. (MatyM)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama