Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (497)

Skywalkers 

všechny recenze uživatele

Výborná teen-komedie s mojí oblíbenou herečkou Lindsay Lohan, ještě v době když byla roztomilou slečinkou, teď je to s ní opravdu hrozné. ()

Kajdous 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv děj i všechno kolem vypadá na klasickou teenage-komedii, já to tak tentokrát nevnímal. Meangirls ve mně chvílemi vzbuzovaly dojem, že snímky svého druhu jemně parodují. Co mě na filmu obzvlášť bavilo, byly Cadyiny myšlenkové vstupy jako "jak by se to řešilo v divočině". Celkově vzato je snímek protkaný humornými pasážemi, které se v takových komediích či romantických slaďárnách obvykle neobjevují. Možná konec je trochu slabší. Když se ale člověk nad tímto filmem zamyslí, zjistí, že vlastně s větší mírou nadsázky celkem věrně popisuje reálné vztahy mezi dívkami na střední škole – ač trochu extrémně. Každopádně, když se nudím a nechci nad ničím přemýšlet, tahle komedie mě nezklame. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Teenagerovská komedie, která nenabízí nic extra a kde Lindsay Lohan ještě vypadá docela nezkaženě. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Lindsay je pěkné děvče, ale to nic nemění na to, že jde o víceméně tuctový film, navíc na českých obrazovkách s typicky podprůměrným dabingem (anglický výraz limit se dá přeložit více způsoby, ale jde-li o matematickou úlohu, překládá se jako limita, když slyším: "Vypočítejte limit rovnice", rve mi to uši!) ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som klisovitu a sablonovito stupidnu teen komediu a hoci sa to danej scheme nevyhlo uplne, bola to prekvapivo celkom vtipna, rychlo odsypajuca zabava s prijemnymi postavami, co je v tomto subzanri vzacnostou. Sem-tam cierny humor a riaditelove hlasky potesili, na "plasticky" sa dobre pozeralo a ani to moralizovanie nevyznelo tak umelo a do stratena ako byva zvykom. Na "nudim sa a nechce sa mi rozmyslat" naladu idealna volba. 70% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Není moc co dodat. Blbina, pár vtipných momentů by se našlo. Ve své kategorii blb filmů lepší průměr.(názor dcer).60%. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbenkyně z dětství Lindsay tentokrát v pitomoučké holčičí komedii plné namyšlených slepic, na kterou si sama chvíli hraje. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem viděl 3 a už ho nepotřebuji vidět znova. Příběh je sám o sobě docela na nic a postavy jsou často debilní a nesympatické. 1* za pár vtípků a další 1* za nápad ale to je tak vše co mohu pochválit. Za mě 2,5-3/10. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Z teenagerských komedií je to určitě nadprůměr, hlášky byly vtipné, ovšem příběh měl logické díry (copak se holka, která zasvětila smysl života kráse, nikdy neváží, aby zjistila, jestli hubne nebo přibírá?) Také jsem nepochopila, proč tvůrci přistěhovali Cady z divoké Afriky, když to nemělo na příběh vůbec žádný dopad? ()

Krchy 

všechny recenze uživatele

Docela mě to bavilo, i když na laťku nastavenou Mezi námi děvčaty to nedosáhne. Ze třech na čtyři hvězdy jsem šel proto, že se v jednom filmu sešly mé dvě oblíbenkyně Lindsay (v té době byla prostě nádherná, škoda, že se z ní vyklubala taková píča) a Rachel a taky za postavu ředitele školy, jehož *Tak na tohle nemám.* pro mě bylo nejlepším momentem filmu. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, občas jsem se zasmál a občas z tohoto filmu mělo plynout ponaučení. Je pravdou, že je tohle jeden z těch lepších filmů co Lohan natočila a ostatní casting byl také velmi dobře zvolený. Film má výborné tempo, ale v druhé části pomalu už dochází a poté následuje lehce předvídatelný konec… Ale to u tohoto typu filmů není až tak hrozné (nebo je to přijatelné/klasické?) …. Ti co tento film odsuzují jen kvůli hereckému obsazení dělají chybu, pokud se na něj podíváte určitě vám to nic neudělá…Já se bavil! ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Teenagerovské filmy by se daly hodnotit takto: Před a po Mean Girls... Předtím tak nějak kvalita kolísala. někdy dobrý, jindy hrozný. Potom přišlo inspirující a revoluční Mean Girls, které má tad ytak nízkou kvalitu jenom proto, že to ostatní neumí spořádat tak, jak se má správná teenage komedie pochopit. Po Mean girls už následují většinou ubohé napodobeniny a blbosti ()

Kum0r 

všechny recenze uživatele

Tento film, dle mého názoru, není kategorizovaný dobře. Autoři nechtěli vytvořit tuctovou teenage romatickou komedii, ale naopak do tohohle žánru kopnout a to se jim povedlo dostatečně lehkým a jemným způsobem, že to ani většina diváků nezaznamenalo. ()

nopud 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, přepadaly mne hlasité záchvaty smíchu a říkal jsem si "Tak to je fakt super, to musím vidět aspoň ještě jednou!". Pak jsem to tedy viděl podruhé, a už víckrát to vidět nepotřebuju. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch snesitelnějších romantických komedií s Lindsay Lohan, ale zázrak od toho nečekejte. Lindsay bojuje na střední proti namyšleným princeznám a je tu každé klišé z amerických středoškolských komedií. Pak začala Lindsay bojovat s drogami. Jinak tenhle film jsem viděl kdysi na Nově a netušil jsem, že je považován za kultovní. 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Střední škola, dívčí vztahy, rivalita a nadřazenost. O tom je tento snímek, který pochopí a tedy i pobaví snad jen dívky samotné, neboť jejich myšlenkové pochody a chování kluci prostě nepochopí. I když co se týče tý rivality a nadřazenosti, i oni mají máslo na hlavě. Film o dospívajících středoškolačkách je velice nadprůměrný nejen svým smyslem, ale hlavně svoji zábavností. Půvabná Lindsay Lohan v roli nové žákyně snažící se dostat do kolektivu svých spolužáku následně pozná, že to není nijak jednoduchá záležitost. Zvláště když se dostane mezi tři nafoukané dívky, které jsou však mezi ostatními velmi oblíbené. Velmi nebezpečná kombinace. Přetvářky, lsti, lži a hlavně manipulace kdekoho jsou každodenní realitou. Zvláště když jde o kluka. To se potom dějí věci. Podobných příběhů bylo zpracováno již nemálo a to hlavně v 80. letech, avšak novým generacím mají stále co říct. V podstatě se tedy jedná o klasický příběh ze střední školy, který pobaví a který nemusí být pouze pro dívčí část diváků. ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama