Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Dobrodružný seriál pro celou rodinu o napínavém pátrání po pachateli, který ohrožuje unikátní stádo bílých jelenů. (Česká televize)

Recenze (61)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Odbyl jsem si premiéru seriálu až nedávno, takže dětská nostalgie nefungovala. Co je na něm dobré? I když kapitalismus už vystrkoval drápky, v seriálu panuje příjemná jihočeská pohoda a bohaté obsazení dospělých, třebaže většinou v mini rolích - znalci tvorby režiséra Ráži si s úsměvem všimnou, že režisér obsadil drtivou většinou svých oblíbených hereckých spolupracovníků a starší ročníky mu byly určitě vděčné vzhledem k počtu příležitostí, které po revoluci v českém filmu dostali. Jeleni jsou taky docela sympatičtí. S těžkostí jsem se ale prokousával scénami s otravnými dětmi (tohle by mělo bejt v reklamách na antikoncepci), konkrétně jsem si "oblíbil" otravného cirkusáka a přitepleného andílka Honzu, argh! Prvek krimi je pofidérní, protože padoucha známe brzo a musíme jen trpět pitomé děti a SNBáka Zedníčka, jak tápou po falešných stopách a pak sledují neznámého. Legrační byl obzvlášť v tomhle směru poslední díl. Ochránci zvířat by asi taky běsnili - terror, který provádí cirkusácký spratek na nevinném hospodářském zvířeti koze, je k nesnesení, pak ještě v přímém záběru auto vjede do hejna hus. Síla. Kdyby v tom nehráli mí oblíbení herci z předrevoluční gardy, asi bych se uzíval k smrti i přes hezkou přírodu. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem tomuto seriálu udělil podprůměrné 2 *, nicméně nyní jsem ho shlédl znova a musím přehodnotit a 1 * přidat. Přestože seriál vznikl dva roky po cinkání klíči, na jeho kvalitě to vůbec není znát, stále v něm jednoznačně pozoruji atmosféru pohodových rodinných seriálů z krásného normalizačního období (nedostatky v podobě narychlo přebarveného auta VB na Policii přehlížím). Potěší zejména plejáda skvělých herců jako Sovák, Zázvorková a Růžek. Vlachovi role lstivého hospodského padoucha skvěle sedla a chvílemi pobavil i Suchánek coby mladistvý delikvent s rozdvojenou osobností. Zlatokopka ze Židenic se naštěstí objeví jen v několika málo scénách a vždy jen na pár vteřin, takže se dá bez újmy přežít. Dětští hrdinové vcelku sympatičtí, i když ten cirkusák mě chvílemi iritoval, nějak ho tam bylo zbytečně moc. Každopádně díky Rážově režii celkem solidní počin, jeden z posledních (ne-li zcela poslední) pro mě koukatelný tuzemský rodinný seriál. 65% ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý rodinný televizní seriál s kriminální zápletkou o partě dětí a jejich dobrodružství o letních prázdninách. V městečku, kde se příběh odehrává (Třeboň), se právě konají stopadesátileté oslavy založení obory s unikátním stádem bílých jelenů. Řediteli obory inženýru Bajerovi (J. Kanyza) však v oploceném lese řádí neznámý záškodník, jenž má zájem oslavy překazit a způsobit co nejvíce potíží. Místnímu policistovi poručíkovi Klepetkovi (P. Zedníček), jenž dohlíží na bezpečnost v obci, pomalu dochází, že neobvyklé události v oboře můžou souviset s krádeží cenných předmětů z věže radnice, jež byly odcizeny před deseti lety neznámým pachatelem a byly ukryty v tajné chodbě, jejíž jeden východ ústí přímo mezi pasoucí se raritní sudokopytníky. Kouzlo sedmidílného seriálu spočívá ve nápaditém scénáři s humornými prvky a zdařilé kombinaci dětských herců spolu se střední hereckou generací a hereckými legendami (M. Růžek, J. Sovák, S. Zázvorková). Ačkoli se z dětských herců kromě Z. Vejvodové v roli Leontýnky nikdo v budoucnu v hereckém oboru neprosadil, jejich výkony byly pro mě rozhodně oživením. Svou životní roli zde zřejmě ztvárnil O. Vlach v roli chamtivého hostinského Kubáta. V menších rolích se objevil O. Vetchý jako novomanžel Arnošt, bratr tamější učitelky S. Postlerové nebo excentrický zeměměřič M. Etzler, jež nejvíce šokovali extravagantním dobovým outfitem. Z mnoha pohledů pokládám tento seriál za jedinečný, nejen kvůli hudbě P. Hapky, ale i proto, že podobně zaměřených děl není mnoho. Režisér L. Ráža vytvořil povedený rodinný seriál plný pohody, začínajících lásek a napětí, jež ani po letech neztrácí nic ze svého kouzla. ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Především otřesné výkony dětí tu byly do očí bijící.Ráža není Šimková-Plívová.Ostatně on se věnoval především tvorbě pro děti a jeho dětští hrdinové byli nesnesitelní všude.Třeba zajímavá seriál My z konce světa mě taky otrávil ten kluk v hlavní roli.Nebo Královna koloběžka Filip Menzel i přesto, že to byl spolužák ze základky.Ale hrát teda neuměl. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních seriálů pro děti na , který se dá koukat i dnes. Vše se točí kolem osady vzácných jelenů, který děti milují, ale né všichni dospělý. A tak není nouze o napětí, ale i o zábavu. Spousta výtečných herců, ale dětští představitelé jsou dobrý. Děti jak jinak berou věci do svých rukou. A dospělý mají co dělat je uhlídat. Za zmínku určitě stojí dvojice geodetů a nebo záporák hostinský v podání O.Vlacha. Zvláštní je spojení Sováka (byvalý pytlák) a Růžek (hajný) nebot právě Růžek se postaral spolu s R.Hrušínským o to, aby se Sovák po zranění nevrátil do Národního divadla. Docela by mě zajímalo proč? ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje policejní Favorit, který má oranžovou kapotu a střechu, černé dveře a nápisy "policie". Jedná se o vymyšlený atyp, který v takovémto zbarvení nikdy u policie nejezdil. (Stejšn)
  • Scéna, kdy poručík Klepetka (Pavel Zedníček) a ing. Bajer (Jan Kanyza) probírají vztah svých dětí, se musela točit šestkrát, protože oba herci neustále dostávali záchvat smíchu. (cundak)
  • Jan Kanyza vzpomínal, že natáčení scény do posledního dílu, kdy jede průvod v kočárech do obory, bylo na dvě hodiny přerušeno vydatnou dešťovou přeháňkou. Herci byli schovaní pod provizorními stany, zatímco do kočárů pršelo a jejich plyšová sedadla vodu nasávala, což Jiří Sovák okomentoval slovy: „Teďka přestane pršet, já si do toho sednu a budu mít mokrej zadek, pak si vedle mě kecne Zázvorková a bude to jako bych se vykoupal“. (cundak)

Reklama

Reklama