Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Legas 

všechny recenze uživatele

Filmové úpravy historických skutečností mi hodně vadí. Ponorka U-571 je jeden z mála filmů, kterému jsem to odpustil, protože mi místo historické opravdovosti naservírovala velice slušnou ponorkovou akci. A pokud jste ji viděli v kvalitním kině nebo máte doma slušnou výbavičku s DVD, dáte mi jistě zapravdu, že po zvukové stránce je to skutečně lahůdka. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Válečné filmy mám moc rád, stejně tak příběhy o hrdinství a odvaze .. ale tohle mi nějak nesedlo, celou dobu promítání jsem měl pocit, že si ze mě někdo utahuje .. nevěrohodné a historicky nepodložené .. pokud vím zařízení na šifrování a dešifrování známé pod označením Enigma, získali Britové a ne sympatičtí u.s. borci … proto jsem film nedokázal strávit dodnes … dodatek : právě jsem shlédl motoristický magazín Top Gear - jako host tam byl herec Christian Slater, britští komentátoři si tam dělali z tohoto filmu a hlavně toho hollywoodského prasení dějin a skutečných událostí legraci .. smál se tomu i Slater ... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný válečný film s obsazením, které se snaží přilákat dívky do kin. Už jsem viděl hodně válečných snímků. Hodně jich bylo lepších a pár horších. Harwey Keitel nemá prostor a Jon Bon Jovi je nevýrazný. Jediný Matthew McConaughey dostává prostor pro svůj "sladkej" obličej. Jonathan Mostow lehce nezvládá atmosféru podvodních soubojů a v U-571 se s jeho režií potápí. Jako odpočinkový film ujde, ale jako něco válečného a dokonalého naprosto neobstojí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že se ta podvodní kocápka může každou chvíli potopit navždy, dělá z U-571 pořádný napínák. I když je časově trochu delší, utekly ty dvě hodiny ani nevím jak. Výbuchy tam, tady, torpéda vysílaná na všechny strany, dokonce i gangsterská přestřelka se tu vešla...no je toho prostě hodně. Herci skvělí a to si zahrál i JBJ... 70% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ponorka U-571 je velice zdařilý film režiséra Jonathana Mostowa (Terminátor 3), který zde uspěl o hodně více než u svého předchozího snímku Únos. Je tohle skutečný příběh z druhé světové války? Na to bych si nevsadil, ale je to napínavá ponorková akčňárna? To se vsaďte že je! A takovým filmům já dávám plné hodnocení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • V traileru na film je záběr s německým kapitánem, který mluví anglicky. Ve filmu se pak již scéne neobjevila. (Čulo)
  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama