Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film disponuje dvomi aspektami, prečo si tento film pozrieť. Jednou je tajomné, temné a veľkolepé sídlo, ktoré samé o sebe bolo strašidelné. A myslím si, že bolo asi aj jediné čo bolo na filme strašidelné. A za druhé sú to známe mená, ktoré vám, ale dobrý film nezaručia a tramtadadá ani nezaručili. Scenár mizerný, film bol zábavy na miestach, kde chcel zaujať silným napätím. A príbeh bol tiež totálne bez originality. Ked si chcete pozrieť ducharčinu a aj pri nej sa báť, dajte prednosť The Haunting (1963), ten je cez atmosféru king a tento film sa mu nemôže rovnať, len to som chcel. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Má to sice pěknou hudbu a PŘEKRÁSNÉ kulisy, působivostí a velikostí podobné těm, které můžete vídat ve starých Universal hororech, a film se jimi první hodinu patřičně opájí, ale tím pozitiva končí. To, co se děje v posledních zhruba 40 minutách, to jsem snad ve studiovém vysokorozpočtovém snímku, nad kterými se obvykle dramaturgicky dopodrobna přemýšli, ještě nezažil. Ten sled špatných tvůrčích rozhodnutí, kde se pokazilo všechno, co se dalo. Logika a zdravý úsudek všech postav šly do háje, zmateně se tu pobíhá sem a tam, afektovaně tříská svícnem do obrazu jak malé děti, a navzdory již v té době pokročilým CGI možnostem to má mnohem horší triky, než filmy několik desetiletí dozadu. Jasně, chyba už je ve scénáři, v ústřední (špatně zahrané) postavě Lili Taylor a jejím příběhovém pozadí, ale mizerné de Bontovo řemeslo tomu nijak nepřidalo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Herecké hvězdy se moc nepředvedly a tíhu nehororové podívané na svých bedrech nesl režisér Jan de Bont, který byl vždy technicky velmi zdatný, ale vyprávění příběhu mu nikdy moc nešlo. Tady právě citelně chybí vtažení do děje a prožitek dost často vázne s absencí skutečně děsivých hororových scén. Vzhledem k přístupnosti se rozhodně nedá říct, že by film obsahoval drsné scény, jedna uražená hlava zase není až takový nářez. Z filmu se rozhodně dalo vytěžit víc, ale rozhodně se vyplatí ho vidět i přesto, že zrovna výrazných hororových kvalit má tak akorát. 60% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přímo DOKONALEJ zámek, všechny ty chodby, sochy, zahrady, chrliče, božský! Film sice za moc nestál, ale na ty interiéry i exteriéry byla radost pohledět, i ta tajemná, chladná atmosféra onoho hradu stála za to, však ten hrad za to nemohl, že příběh je na prd a napětí nikde. Horor to fakt není, spíš takovej mysteriozní fantasy flm. Jo, a ten hrad hrál líp, než většina herců. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

To nebyl horor, to byla reklama na triky ILM! Všem doporučuji si sehnat originální film Haunting (1963), který nemá žádné vizuální triky, ale je tisíckrát napínavější. Duchové "plavající" pod prostěradlem mě maximálně znechutili, stejně jako většina dalších nesmyslných a samoúčelných vizuálních exhibic. FUJ! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)
  • Extretiéry byly stejně jako některé záběry interiérů pořízeny v Hill House v anglickém Harlaxton Manor. (Tereza666)
  • Kyvadlo ve tvaru lví hlavy bylo dotvořeno digitálně. Během natáčení byla použita velká zelená koule. (Tereza666)

Reklama

Reklama