Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Foo 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to jako nejhorší horor. Místy mi to připomínalo 13 duchů, dům byl živý jako Dům v růžích od Kinga a účastníky si dům sám zavolal jako Zámek hrůzy. Tudíž se dá tušit že nic originálního. A proč jsem se rozhodla pro tak vysoké hodnocení? Vlastně já takový styl hororu ráda. Trochu napětí a pár duchů nakonec:o). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se povedl daleko lépe než jsem čekal. Myslel jsem si, že to bude nějaký trapný remake, kde veškerá atmosféra a nápady budou nahrazeny krví a vnitřnostmi, ale byl jsem příjemně překvapen. Krev, vnitřnosti a nechutnosti sice přítomny byly, ale docela vkusně a v normě. Příběh byl částečně inspirován starým Domem na prokletém vrchu, ale hodně toho bylo přidáno. Nejvýrazněji byla zesílena funkce nadpřirozena, duchů uvnitř domu hrůzy, ten nápad se sanatoriem se mi hodně líbil. Postava Stevena Price mi byla hodně sympatická, hlavně se mi líbila i fyzická podobnost s Vincentem Pricem, který tu samou postavu hrál v původním filmu. Jeho žena byla taky super a jejich vzájemné černohumorové špičkování mě bavilo ještě víc než ve starém Haunted Hillu. Celkově u mě původní verze asi pořád vede, hlavně proto, že byla maličko mrazivější, ale tahle nová je pro mě kvalitně odvedený, příjemný horor, na který se rád podívám někdy znovu. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 vyšly dva typově podobné horory. Prvním z nich byl velkolepější De Bontův “The Haunting”, a jak to v Hollywoodu bývá, konkurence opisovala a Warneři vyprodukovali ve stejném roce remake snímku “House of Haunted Hill” z roku 1959. Haunting dostal v české distribuci název “Zámek hrůzy”, zatímco tenhle snímek “Dům hrůzy”. Oba byly kritikou strhány a ani jeden z nich nedokázal komerčně uspět. První třetina filmu je slušná, jak atmosférou, tak zajímavými a tajemnými postavami, druhá třetina poodkryje karty a nabídne několik twistů a poslední třetina, speciálně tedy závěr a ta divná CGI mlha to pošle celé do háje. Geoffrey Rush nakonec takový zmrd nebyl… 2* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Remake filmu z roku 1959 někteří vynášejí pomalu do nebes, ale po jeho zhlédnutí si s nimi dovolím nesouhlasit. Zatímco originál je skvělou detektivkou s propracovanou hororovou atmosférou, tak tohle není nic jiného než obyčejné (hodně) průměrné béčko, které těží jen ze známého hereckého obsazení a zhruba dvou – tří zajímavých scén. Přitom začátek skutečně příjemně navnadil – nejen že se tu objevil Jeffrey Combs, ale i ta „odveta“ pacientů byla docela pěkně natočená. Takže jsem očekával, že i zbytek filmu se bude odvíjet v podobném duchu, leč přišlo zklamání. Ani známé tváře totiž nezaručí solidní podívanou, pokud nedostanou do ruky kvalitní scénář a ten tu teda rozhodně k mání nebyl. Když nepočítám výstřih Famke Janssen (na který se kameraman zaměřoval podezřele často), tak mě tu zaujala snad jen ona pasáž, kdy čtveřice vyrazí do sklepení hledat únikovou cestu. Přesně v těchto momentech ukázala Ali Larter své herecké schopnosti a vlohy pro „hororový žánr“ – díky kterým se následně objevila hned v několika dalších filmech (tohoto žánru). Atmosféra v tuto chvíli gradovala a je jen velká škoda, že poté krvavé kádi to šlo s ní i celou kvalitou filmu rapidně dolů. Tvůrci se nám sice snažili neustále podstrkovat další rádoby „šokující“ zvraty a situace, ale ani gumová hlava ani počítačově ztvárněné zlo už prostě nefungovalo tak jak mělo.50% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

To už je roků, co jsem to viděla prvně (možná tak deset let)... a musím říct, že jsem z toho byla v té době slušně podělaná a bála jsem se jít spát :). Před nějakou dobou jsem to viděla v televizním programu a rozhodla jsem se, že si to zopakuju. Můžu říct, že sice to na mě ani zdaleka nepůsobilo tolik jako tenkrát, ale pořád to byl nadpůrměrně dobrý hororový zážitek. Což o to, herecké výkony nepatří do té nejvyšší kategorie a herci místy i dost přehrávají, ale sakra, ta stará nemocnice je opravdu děsivá. Napětí zde rozhodně nechybí, nějaký vývoj vztahů mezi jednotlivými postavami zde také probíhá a občas je to i takovým zvláštním způsobem nechutné (v pozitivním slova smyslu, samozřejmě). Škoda jen, že závěr jim trikově moc nevyšel, ale i tak mi celkovej "feeling" z tohoto blázince způsobuje husinu... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Horská dráha na začátku filmu je The Incredible Hulk na Universal's Islands of Adventure v Orlandu na Floridě. (Chatterer)

Reklama

Reklama