Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ideálním způsobem, jak se nezbláznit z nekonečných spekulací o pandemii, je zavřít se na celý den s filmem, na který máte zrovna náladu - a napsat jeho analýzu. Třeba s relativně málo diskutovanou bondovkou DECH ŽIVOTA, která má přitom překvapivě členité vyprávění a jednu psychologicky i herecky nečekaně komplexní scénu, kterou bychom v předchozích bondovkách sedmdesátých a osmdesátých let hledali marně: Uhýbání pohledem, dvojí vědění a komplexnost vyprávění: poznámky k bondovce DECH ŽIVOTA (The Living Daylights, 1987). ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

S novým představitelem dostal agent 007 i nový, modernější háv (například Q může své hračky vyrábět v té nejlépe vybavené laboratoři, o které v minulých dílech jenom snil apod.). Nemůžu říct, že by se mi tenhle posun nelíbil, ale stará elegance prvních bondovek už tady prostě není. Místo ní nastupuje lepší technika, více akce a Bondova monogamie. Stále slušné 4*. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Ale hej, Dalton dal tomu nový dych a pôsobí rovnako sviežo ako neskôr Brosnan v Zlatom oku, ale... nudil som sa. Nepomohla ani Bratislava, ani slovenské hlášky, ani obsadenie, dokonca ani (vzhľadom na dnešnú situáciu USA) celkom humorný konflikt v Afganistane... Skrátka chýbalal mi tu atmosféra, dobrodružnosť, ani ten humor nebol až taký trefný... Akcie slabé - ale to sú takmer vo všetkých starých bondovkách (ale v tých Moorových to bolo aspoň srandovne zlé). Skrátka bola to veľká šanca, ale mne to prišlo akési nedotiahnuté... Zrejme však ide o konflikt mojej predstavy Bonda (jednoznačne elegantné brosnanovky, potom vtipné moorovky) a chladne profesionálneho Bonda, akého sa pokúsili stvoriť tu... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Konečně! Bond v totalitním Československu! A to rozhodně déle než jen na skok. Slovenštiny si zde opravdu užijete a slovenská štátna bezpečnosť se taky docela snaží. Navíc, Bond-Girl jako muzikantka, co víc si přát? Bohužel to je asi jediné, čím je pro mě tenhle Bond zajímavý, i když celkově znamená výrazný posun v celé sérii. Dalton mi jako Bond vůbec nesedne a celkově film působí všednějším (někdy až nechtěně směšným) dojmem a postrádá onu Bondovskou atmosféru. Ale to vlastně obě Daltonovky. První Bond, který se u nás objevil v kinech. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní a neurážející Bondovka... která ovšem k největším klasikám série rozhodně nepatří. Dalton se snaží a daří se mu udržet fasádu cool agenta dost pevně na to, aby dal rychle zapomenout na přestárlého a nepříliš drsného Moora, ale kromě toho je toto Bondovka vlastně průměrná. Pobaví... a vyšumí. 7/10 ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Části filmu, které se mají odehrávat v Bratislavě, museli být z politických důvodů filmovány ve Vídni. Bratislava s filmováním nesouhlasila, přestože filmaři nabídli 1 milion amerických dolarů. (andosdre)
  • Natáčelo se od 29 .září 1986 do 13. února 1987 v Anglii, Maroku, Itálii, Rakousku, na Gibraltaru a v USA (Kalifornie). (Varan)

Reklama

Reklama