Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Preč sú časy suchohumorného Moora, ubralo sa na vtipe, nadsádzke a charizmatickom hlavnom predstaviteľovi - pridalo sa na akcii, prepracovanosti a bohatosti scenára...Dalton je priemerný ničím zaujímavý chlapík, ktorý sa podľa mňa pre rolu Bonda veľmi nehodí, ale inak sa táto bondovka môže kľudne a bez hanby zaradiť medzi ostatné 007 produkty... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Série dvaceti filmů s jedním hrdinou je jedinečná krom jiného tím, že tento hrdina má hned několik podob. A jaká je v pořadí čtvrtá tvář 007? Výtečná! Snaha produkčního týmu byla zcela jasná: přijít s něčím úplně odlišným od moorovek, se zcela "novým" Bondem. A volba Daltona byla šťastná. Narozdíl od šaramantního páprdy Moora přichází čtvrtý Bond s image nebezpečného zabijáka a typického akčního hrdiny. Přičemž ale nepostrádá tradičně suchý a protřepaný (nemíchaný) smysl pro humor a umění vypustit sarkastickou hlášku v pravý čas, podobně jako smrtící kulku. Hlavní hrdina tak skvěle kloubí vražedný chlad modrých očí a až dětsky odzbrojující úsměv. Příběh se (opět) snaží vrátit k modelu Srdečných pozdravů z Ruska (rozuměj: k tradiční špiónce bez zbytečných fantasmagoriích), ale má velkou slabinu v podobě Bondovy opozice... Zkrátka trio břichatý americký pašerák, sovětský renegát a árijský hrdlořez (i zde si povšimněme odkazu na druhou conneryovku) nedělá žádné velké terno. Slabá je i "Slovenka" Kara (Maryam d´Abo), jejíž ustavičné "óóó Džejmsi!!!" mi zvedalo žluč. Na Dechu života je tak nejsympatičtější právě nová podoba Bonda (kupodivu nepříliš svůdnického, ale o to koncentrovanějšího na svou práci), velmi povedené akční sekvence s několi "udělátky" pana Q, správně pomatené reálie a John Glen, který měl skvělou fazónu a dokázal i z průměrné zápletky vykřesat solidní spektákl, který agentovi 007 ostudu neudělá... BTW: Dech života je poslední Bondovka s originálním Flemmingovým příběhem... poslední? ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neurvalý James Bond v podání Timothy Daltona je takřka úplným protipólem vtipkujícícho postaršího gentlemana Rogera Moora. I tento film je proti předchozím Moorovkám zbaven lehkosti a nadsázky, naštěstí to však vůbec neovlivňuje kvalitu snímku ani jeho zábavnost. Našinec si jistě nejlépe zapamatuje honičku s VB, avšak skvělých scén je tu víc. Škoda necitlivě nastavovaného konce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Living Daylights" je podľa mňa schopnou Bondovkou. NIe je super, ale rozhodne má dostatok pozitívnych momentiek, ktoré stoja za spomenutie. V prvom rade Timothy Dalton. Ako James Bond je podľa mňa veľmi dobrý a veľmi dobre ho v tejto role beriem. Maryam d´Abo je tiež skvelá. Sympatická Bond-Girl a v role, kde ju človek dokáže dobre pochopiť. Zloduch tohto filmu je dosť dobrý. A dokonca je tu aj pár dobrých twistov. Vo filme sú rozhodne aj komické momentky ako napríklad prechod cez slovensko-rakúsku hranicu a podobne, no ja som si to celkom užíval. Dokonca musím povedať, že sa mi aj páčilo, že sa film odohrával aj v komunistickom Československu. Funguje to. Plus sa v tomto filme aj dosť nacestujeme a prechodíme rôzne krajiny. Možno to nie je najsilnejším filmom, lebo je pravda, že miestami je skutočne cítiť jeho stupiditu, no ja som si ho užil. Vizuálne je dobrý, má pár vtipných momentov, pár prekvapivých momentov, nového dobrého Jamesa Bonda a ja osobne ho odporúčam vidieť. Podľa mňa jeden z lepších. Hodnotenie: B ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Po příjezdu rourou plynovodu do plynojemu je zřejmé, že se jedná o objekt ve Vídni. Není tedy absolutně možné, aby Bond (Timothy Dalton) pozoroval start Harrieru z hraničního přechodu někde mezi Bratislavou a Vídní, která je vzdálena od přechodu cca 50 km. (pjotri)
  • V úvodní scéně na Gibraltaru bylo použito skutečné vojenské zařízení včetně nepřístupné cesty z vlastnictví Ministerstva obrany. Kulometné hnízdo už autentické není. (novoten)
  • Části filmu, které se mají odehrávat v Bratislavě, museli být z politických důvodů filmovány ve Vídni. Bratislava s filmováním nesouhlasila, přestože filmaři nabídli 1 milion amerických dolarů. (andosdre)

Reklama

Reklama