Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 15 - Další přeobsazení agenta 007. Měl jím být již Pierce Brosnan, ale producenti na poslední chvíli obnovili jeho smlouvu na účast v televizním seriálu Remington Steel. Nemastný Timothy Dalton mě zrovna nezaujal, to samé platí o československé cellistce (hrané Maryam d´Abo). Inspirací byl tentokrát skutečný příběh důstojníka KGB. Důležitý zběh je díky Bondovi v Anglii, ale ruští agenti se nevzdávají. Ač se hovoří o slovenských lokacích, natáčení proběhlo v Rakousku, takže Bratislava se točila ve Vídni, hlídek Veřejné bezpečnosti se ale dočkáme. Až na výjimky je akce nenápaditá, celkově je to takové všední a šedivé. Nezáživná bondovka. ()

woody 

všechny recenze uživatele

15. bondovka -Tak já to řeknu hned a naplno. Po prvním Bondovi, nudném Bondovi a vtipném Bondovi přišel nejlepší Bond. Ano je to tak. Ti co mě znají vědí, že na Daltona nedám dopustit. Má charizma, hlášky, nepostrádá klid, ale i jistou zranitelnost. Přesto však stále působí drsně a tvrdě. Bůhvíjak by vypadal Brosnan, kdyby nebylo Daltona. On je pro mě spíše takovým pokračovatelem. A to je jen dobře. Dalton i přesně vystihl Bondovu osobnost a to mi nikdo nevyvrátí. No a teď k ději. Dalton měl nevýhodu na slabé příběhy. Možná pokud by dostal více propracované než jen vyloženě efektní akčňáky mohl tu být dýl než dva příběhy. Dech života nabízí Bratislavu. Tatry u rakouských hranic, ruské speciální jednotky a přeříznutou Ladu (nejsem sprostý, Bondgirl se jmenuje Kara). Potěší návrat Aston Martin V8 (IMHO nejluxusnější a nejpěknější Jamesovo vozítko). John Glen sice postrádal špionážní cit předešlých režisérů, ale zase přesně držel Broccoliovského hesla "Dopřejte divákům nejlepší akci. Od toho tu ty rozpočty jsou." A Glen to skutečně zvládal na výbornou jak dokazují scény v Afghánistánu. Ale se záporáky je to slabý. Válečný nadšenec a ruský floutek. Pche. Ti Bonda nemůžou ani postrašit :-) Vše zachraňuje bloňďáček Nekros a jeho průlet vzduchem bez boty ;-) A song? No jsem rád, že už jsem o norské A-ha potom už vůbec neslyšel. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Škrtí rukami a stehnami.“ – „James, to je tvoj typ.“ Od Iana Fleminga som nikdy nič nečítal (nie, že by som sa tým chválil) a bondovky som nikdy nepokladal za svoj zvlášť obľúbený pod-žáner. Niektoré sa mi páčili viac, iné menej a u niektorých slávnych som sa tváril, že sa mi páčia, aby som plával s prúdom. Každopádne, dobrý akčný film, okorenený exotickými výpravami po celom svete (a k tomu špionáž, silácke dialógy, alkohol a ženy) je dobrá vec – ak sa vydarí. DYCH ŽIVOTA ma okrem dobrého Timothyho Daltona (v poradí štvrtého agent 007 – po Connerym, Mooreovi a Austrálčanovi Lazenbym a pred Brosnanom a Craigom) zaskočil „bratislavským fenoménom“, prostredníctvom ktorého sa do univerza agenta Jej Veličenstva prepašovala riadna dávka (nechceného? Vysoko pravdepodobne.) kuriózneho humoru (laserom prepílené auto VB, nápisy v slovenčine, hláška roka „Ty somár sprostý.“). Takže celkom podarená zábava s potrebným trademark (Q, M, slečna Moneypennyová) a silným hereckým obsadením (Rhys-Davies, Krabbé a tiež tradične vtipný Joe Don Baker, ktorý mimochodom hral aj v neskorších bondovkách ZLATÉ OKO a ZAJTRAJŠOK NIKDY NEZOMIERA, ale už inú postavu). P.S. Jedná sa o tretiu zo štyroch (LEN PRE TVOJE OČI/1981, CHOBOTNIČKA/1983, VYHLIADKA NA SMRŤ/1985 a POVOLENIE ZABÍJAŤ/1989) bondovku britského režiséra Johna Glena. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Living Daylights" je podľa mňa schopnou Bondovkou. NIe je super, ale rozhodne má dostatok pozitívnych momentiek, ktoré stoja za spomenutie. V prvom rade Timothy Dalton. Ako James Bond je podľa mňa veľmi dobrý a veľmi dobre ho v tejto role beriem. Maryam d´Abo je tiež skvelá. Sympatická Bond-Girl a v role, kde ju človek dokáže dobre pochopiť. Zloduch tohto filmu je dosť dobrý. A dokonca je tu aj pár dobrých twistov. Vo filme sú rozhodne aj komické momentky ako napríklad prechod cez slovensko-rakúsku hranicu a podobne, no ja som si to celkom užíval. Dokonca musím povedať, že sa mi aj páčilo, že sa film odohrával aj v komunistickom Československu. Funguje to. Plus sa v tomto filme aj dosť nacestujeme a prechodíme rôzne krajiny. Možno to nie je najsilnejším filmom, lebo je pravda, že miestami je skutočne cítiť jeho stupiditu, no ja som si ho užil. Vizuálne je dobrý, má pár vtipných momentov, pár prekvapivých momentov, nového dobrého Jamesa Bonda a ja osobne ho odporúčam vidieť. Podľa mňa jeden z lepších. Hodnotenie: B ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 15 - Rozhodně povedená bondovka. Dalton přinesl do role svěží vítr (po starém Mooreovi), hraje výborně a děj je také povedený. Prostředí stojí také za zmínku, Bratislava, Afghánistán...Daltona považuji za takového "dočasného" agenta 007, ale velmi dobrého. Nasadil bondovskou tvář, kterou později zdokonalil Brosnan (měl k tomu více prostoru - 4 filmy). Omlazení Bonda se tedy povedlo skvěle. Zajímavost: Po Mooreovi měli tvůrci zájem obsadit do role Pierce Brosnana, ale ten měl smlouvu na účinkování v seriálu a nemohl ji zrušit. V probíhajícím konkurzu na agenta s povolením zabíjet se objevil také Lewis Collins (Bodie z Profesionálů), ale bylo prakticky předem rozhodnuto, že Martini, protřepat - nemíchat, bude objednávat Timothy Dalton. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Po delší době je Bondův (Timothy Dalton) vůz Aston Martin DBS V8 Vantage opět doplněn řadou nadstandartních prvků. Doplněn je výsuvnými lyžemi pro pohyb na sněhu, vysílačkou schopnou zachytit policejní frekvence, pneumatikami s výsuvnými hřeby pro pohyb na sněhu, laserem, raketovým střelami, neprůstřelnými okny, autodestrukčním tlačítkem a raketovým pohonem, který byl ve skutečnosti však jen hořícím plynem. (Martin_Happy)
  • Whitakerovy futuristicky vyhlížející zbraně jsou ve skutečnosti modifikované: Luger 08, MP5K a colt comando. (Sharky95)
  • Při honičce na horách střílejí českoslovenští vojáci po Bondovi ze zbraní AK47. Tuto zbraň však československá armáda ve výzbroji neměla, jelikož měla vlastní SA58. (JohnSmith)

Reklama

Reklama