Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Recenze (912)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Harry Potter a ... Této řadě scifáren jsem se dost bránil, možná proto, že jsem nerad vláčen davem, ale musím přiznat, že mne vzala za srdce. Považte: srdceryvný příběh latentního čaroděje, po prozření zasazený do báječného prostředí Bradavic a osazen řadou báječných postav je prostě dokonalý. Co se postav týče, za všechny tyto: báječná Maggie Smith, roztomylý Ron Weasley a Albus Brumbál bez přívlastku :-). Příhoda: dcera kolegyně si zkoušela nějaký vohoz a zhodnotila to: „Mamí, dyk v tom vypadám jak Hagrid!“. Vohoz mi nepřísluší hodnotit, ale mě se Rubeus Hagrid moc líbí. Samosebou nemohu zapomenout na Hermionu Grangerovou. V MP3 díle, které čte p. Lábus (zaznamenal jsem i jeho podstatně lepší výkony) je vyvedená jako beznadějně protivná šprtka. Což o to, vědomosti má o tom žádná. Ve filmové sérii a to již od prvního dílu s klukama kooperuje. Zde je místo, abych se přiznal, že jsem do ní blázen! Tak, ať si to všichni přečtou! Ani mi nevadí, že jenom za poslední dvě části vyinkasovala 30 miliónů dolarů. odstavec K úspěchu HP určitě přispívá i velmi nápaditý a oceňovaný překlad páně Medka blahé paměti (nedávno jsem HP viděl na Markíze a jiná terminologie mne dost rušila). ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanda Harryho Pottera, ale tento film se mi líbil. Nejen pro úžasnou vizuální stránku, ale také pro své milé přívětivé kouzlo a na rozdíl od jedničky i pro napětí a překvapivý zvrat na konci.To se bohužel s dalšími díly zcela vytratilo. Můj nejoblíbenější díl.Dávám 100%. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Harry Potter a tajemná komnata - druhý díl ságy o učni s brejličkama, který se opět vrací do Bradavic. Přibyly nové postavy, které bavily - pan Wisley byl starý dobrák v obnošeném obleku, z táty Malfoye šel strach, domácí skřítek Doby byl hyperaktivně ukecaný. Nový školní rok a posila učitelského sboru - profesor Zlatoslav Lockhart byl z těch nových asi fakt nejlepší. Je vtipný, samolibý, užvaněný, ulhaný, kouzla mu moc nejdou. A taky nové věcičky - třeba létající auto a pořádně drsná vrba. Tajemná komnata posunula pohádku k akci a strašidelnosti - Harry se ohání mečem, bazilišek je jako živý, a kdo má arachnofobii, přijde si na své jako Ron. :-) Film mě opět nezklamal a jako u jedničky jsem dal 5 hvězd. Herci, kostýmy, efekty, vtip i akce a naprosto fantastická hudba. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu, kde jsem byl doslova nadšený přibližně z prvních dvou třetin filmu, které byly poté vystřídány naprostým zklamáním naprosto vymyšleného chaozu závěru filmu, tak tentokrát mé nadšení vydrželo po celou dobu filmu. Dokonce tak moc, že Tajemnou komnatu shledávám jako mnohem mnohem povedenější díl. Je filmařsky bezchybná, dalo by se říct naprosto dokonalá a především hodně strašidelná. Což poprvé divák pozná scéně, kdy Harry s Ronem honí nad viaduktem v létajícím autě vlak do Bradavic. Vyvrcholením scény je jejich tvrdé přistání na oživlém stromu (mlátivé vrbě), která proti autu okamžitě zaútočí. Mlátivá vrba mi tak napůl připomínala fantazy scény z NEKONEČNÉHO PŘÍBĚHU a napůl hororové scény z Freddy Kruegera. Vrcholem strašidelné podívané je ovšem ta Tajemná komnata, v níž žije monstrum (bazilišek), které zlikviduje všechny nečisté, tedy mudly. Samotný bazilišek mi nepřišel až tak impozantní. To spíše samotná komnata se sochami hadů a její vchod byly impozantní. Nejodpornějším prostředím ale bylo pavoučí doupě se stovkami pavouků, kde žil monstrózní pavouk Aragok. Dost mi to připomínalo PAVOUČÍ TEROR a podobné filmy. Akorát že tady byli ti pavouci udělaní trikově hodně kvalitně. Strašidelného děje se i lehce dotýkají uřvané, pištící mandragory, ačkoliv scéna ve skleníku je spíše komediální, tak jako scény s duchem ufňukané Uršuly a skorobezhlavého Nicka. [72854. hodnocení, 837. komentář, 77%, 233. nejoblíbenější film] ()

mls 

všechny recenze uživatele

Prečo som mal pocit, že som zase kukal na jednotku? Bolo to režisérsky vyzretejšie, ale knihy neboli až také podobné ako boli filmy. ()

ebi 

všechny recenze uživatele

Horor určený pro děti. Poté co jsem úspěšně strávil 1.díl čarodějova učně,byl jsem zvědav na díl 2.Výsledek? Slátanina na pokraji hororu. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Najskôr klady: herecke obsadenie, Kennetth Branagh sa viditelne bavil, hudba, knižna predloha a Dobby. Svet Harryho Pottera mám veľmi rád a táto návšteva je vcelku fajn, ale rozhodne neohromí. Najlepšie to asi vystihuje charakteristika, že je to len "rutinna" režia Crisa Columbusa. Je to pridlhé. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Stejně výborná záležitost jako první díl, možná i o chlup lepší. Hlavně díky novým záporákům. Kenneth Brannagh s Jasonem Issacsem plní roli padouchů dokonale... 90% ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie Potterovskej ságy je rovnako ako jednotka skvelo natočená a narežírovaná, ale pre mňa to stále nieje nejak to pravé "orechové". Asi preto, že predsa je to len začiatok, tak na nás nechcú hneď pritlačiť temnom a drámou, a tak som v pohode dopozeral toto dielo.Ale neviem sa dočkať poriadnej akcie, drámy a temna, ktoré si vždy predstavujem pri čarodejníckom svete. Opäť 3 a pol, 73% ()

optimus0s 

všechny recenze uživatele

Podle mě asi nejstrašidelnější díl serie. Žádnej jinej díl nemá tak skvělého zabijáka, jako je bazilišek, který se může volně pohybovat po škole. ()

STina1 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Columbusovej "potterovky" bolo opäť to pravé sústo pre HP fanúšikov. Okrem skvelého nového hereckého obsadenia (Kennetha ako namysleného Lockhart-a, alebo Jasona ako BadAss Daddy Draca Malfoya) ma dostalo aj vykreslenie a oživenie Dobbyho. Okrem toho, že táto figúrka sa trochu podobá na Putina :D tak perfektne sadla do deja, kam mala. Zároveň je toto HP pokračovanie aj posledným filmom s pravým Albusom, ktorého Richard zahral priam bravúrne a ktorého som mala rada od prvého momentu. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Stejná atmosféra jako v jedničce, jen ubylo míst, kde bych skřípal zubama. Toho skřeta sem skoro nenáviděl (na konci překvapil), nekonečný generátor pavouků poněkud zklamal, a neviditelný plášť by se jim u pavouků v doupěti také hodil. JInak to bylo skutečně o něco zábavnější. Zvláštní, že mi to připadalo, jakoby dějová linka kopírovala díl předchozí, jen se zamněnilo nebezpečí. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první film, dobrý rodinný film. Díky malému počtu stran knihy, byly tvůrci schopní se držet příběhu na 99%. Bohužel, pro mě ne tak dobrý jako první díl. Umělá atmosféra a některé opravdu divné herecké výkony. Prostě mě to nepřekvapilo, a to je asi ta chyba. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Výborná scéna s "howlerem", roztomilý Kenneth Branagh, jako vždy velmi dobrý Alan Rickman, zajímavá honička s bludgerem, mandragory. Dobrý přepis předlohy. Rupert Grint občas přehrává, v porovnání s ním je Daniel Radcliffe mnohem civilnější, ale pořád tak nějak toporný. Kolem a kolem, nebylo to špatné.... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dojemné a pro celou rodinu. Pohádka jak má být. Zábavná, napínavá, nápaditá. Knihu neznám - četl jsem jen pár stránek. A musel jsem ji hned zavřít. Ale ve filmové podobě ... to je zcela něco jiného. U tohoto filmu se, dle mě, bude bavit každý, ať už mu je 10 či "100" let. Columbus tímto opět "proslavil" Ameriku. P.S. Dost podobné předchozímu dílu. Jen více akční, napínavé. Stejně kouzelné. Výborná pohádka pro dospělé. (i děti samozřejmě). ()

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama