Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $65,885,767Tržby Celosvetovo $136,885,767 ║ Veru v dobe vzniku to bol fakt zážitok v kine,... nuž aj keď sa k tomu vraciam (2012) to nie je vôbec najhoršie, slušné obsadenie so sexi Jennifer Lopez, nechutným Jon Voightom, slušnými trikmi a samozrejme s dobre prepracovanou Anakondou, na daný žáner spokojnosť. /videl v kine: 70%/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Ale jo, s odstupem času přihazuju o hvězdu navíc, asi taky trochu skrz nostalgii. I když teda ten had v té době devadesátek nebyl ještě tak úplně top počítačově vymazlenej, kdy jednou je dlouhej, jak tejden před vejplatou, jindy zase stěží velikost užovky, tak to není zase takovej propadák, jak procenta naznačujou. Obsazení těžce béčkový, každopádně se anakondě nedivím, že šla po Jennifer, jelikož ta byla opravdu doslova k sežrání. 55% ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechovka v hlavní roli s obrovskym a hodně nasranym hadem. Pro mě jeden z top zvířecích hororů. Skupinka mladejch filmařů se vydává na Amazonku aby našli Lidi z mlhy. Bájnej domorodej kmen jehož existenci ještě nikdo neprokázal. Po záchraně trosečníka však události nabírají spád když na ně zaútočí obrovská anakonda a domnělý zachráněný se jí chce pokusit chytit. Živou. Pozdě zjišťujou že se jedná o šílenýho lovce hadů kterej je zavedl do jejího teritoria jenž si tahle potvora hlídá. Podaří se jim přežít a splnit svůj cíl nebo se stanou obětí obřího škrtiče ? Film se dočkal dalších 3 pokračování. Bohužel silně pochybných kvalit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, musel jsem se smát těm vý...tvorům, kteří se plazí po obrazovce. Dal bych -odpad-. Ale něco se zlomilo, odstupem času jsem film viděl znova a už bych hodnotil víc. Jon Voight už mi nepřipadal jak Indianajones a Jennifer Lopez se zas nechovala tak špatně. Možná jedna hvězda. Po dalších asi dvou letech jsem zjistil, že na tento film myslím a že si ho musím pustit. To už jsem znal i herce, který "skape" hned na začátku (Danny /Machette/ Trejo).A z přimhouřenýma očima ,abych neviděl ty hady, jsem hodnotil za dvě hvězdy. Pak jsem viděl Anakondu 2 Honba za krvavou orchidejí, a bylo rozhodnuto.Jednička dostává tři hvězdy!!!! SSSSSŠŠŠŠTTTicho. Dnes 3.8.2011 po shlédnutí dokumentu Nigela Marvena jsem přidal další hvězdu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V dobe vzniku som nemal pocit, že je to niečo extra, no po dvadsiatich piatich rokoch musím uznať, že tento film nie je vôbec taký zlý a toto hodnotenie si nezaslúži. V prvom rade musím pochváliť technickú stránku, pretože Anakonda aj po skoro tridsiatich rokoch vyzerá veľmi dobre a vizuálne efekty sú stále celkom v pohode v kombinácii s animatronickým modelom sa pekne dopĺňajú. Dnešné survival horory sa spoliehajú hlavne na CGI a vyzerá to strašne. Za ďalšie chválim príbeh a casting a znova ho porovnám s dnešným horormi. Zatiaľ čo dnes vidíme všade teenagerov a no name tváre, tu sme dostali niekoľko známych xsichtov ako JLo, Ice Cube, Owen Wilson, Dannny Trejo, či nechutný, ale perfektný Jon Voight. Atmosféra, kamera, hudba, či brazílske dažďové pralesy sú super. Videl som zle filmy a ešte horšie a Anakonde musím po rokoch s prižmúrenými očami zvýšiť o chlp hodnotenie, pretože aj dnes ma stále čo ponúknuť a oproti iným filmom sa nej čas moc nepodpísal. 75% - 4* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy se loď pomalu vrací, je možné si všimnout, že jde o záběr puštěný pozpátku, protože vodopád teče „do kopce“. (Zdroj: ČSFD)
  • Postava Jennifer Lopez se původně jmenovala Terri Porter. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama