Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyvedený (ne)válečný snímek, na němž se mi obzvlášť líbilo postihnutí napětí mezi "barevnými" a bělochy a nastínění tísnivé atmosféry zajateckého tábora. Co se zpracování soudního procesu týče, taky nemám moc co vytknout. Dějovou linku šlo odhadnout jen stěží, akorát ten odporně patetický konec si mohli tvůrci odpustit. Velký taťka Američan Bruce Willis mě vážně nedostal. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Colina Farrella i Bruce Willise. A ani zde nezklamali. Válečné filmy mne zajímají. Co vyloženě nesnáším je tahle zatracená hudba a "velkozáběry", kterých bylo ve filmu požehnaně. Takže zůstávám někde uprostřed. Děj je také docela průměrný, ale fakt je, že jedna z nejdůležitějších věcí pro vojáka jsou dobré boty. To je stará a svatá pravda!. PS: Po zhlédnutí červen ˇ´22 musím, prostě musím přidat hvězdičku. Ten fillm si to nízké ohhodnocení vůbec nezasloužíl. Byly tam dost silné okamžiky a všechno mělo větší smysl, než ktarý jsem vnímla v době kometáře. Všechno hodnocení filnů jsou tak sublejktivní a navíc násobeny dobou... Takže neni taky jen tak nahodile ohodnotit film, náhodně, podle zrovna nálady.... Ale lidi na o pak koukaj a třeba se tím i řídí. A přitoom to tu píšeme a hodnotíme my, my obyčejní hltači filmů :-) , který něčemu z toho vždy ale rozumějí.... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní válečný snímek ze zajateckého tábora s překvapivě nevýrazným Colinem Farellem totálně zastíněným mnohem zajímavější postavou Bruce Willise. Namísto akce však dostáváme atmosférické drama ze zajateckého tábora kde se neválčí zbraněmi, nýbrž vůlemi. Kdo nakonec zvítězí je asi předem jasné, ale i přesto umí film budovat napětí. Patosu se nevyhneme, typicky americkému konci taky ne, ale i tak rozhodně stojí Hartova válka za zhlédnutí. Btw, docela mě překvapilo, kolik na filmu vlastně spolupracovalo Čechů. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Od pocatku si film buduje kvalitni atmosferu okorenenou par dejovymi zvraty aby nakonec znicil vse o co celou tu dobu slo. Vse je tak jak ma byt. Herci v cele s Farrellem a Willisem hrajou tak jak maji, kamera neni nicim zvlastni ale jde to, a vubec cely film pusobi docela nadprumerne. Az na ten hrozny konec! Kdyby tam nebylo toho americkeho patriotismu tolik bylo by to mozna za plne.. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Povedeny zimni kousek z WWII, kdy prvni pulka zacina klasicky valecne a druha se preklopi do zivota ve Stalagu a "soudniho" procesu. Cele to tak pusobi spravne multifunkcne, zima byla skutecne autenticka a k tomu Bruce Willis. Skoda, ze to cele infikovala tradicni CZ produkce a herecky sbor, diky cemuz to automaticky ztraci kvalitu a body v hodnoceni. 6/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)
  • Petr Moravec z české společnosti ETIC, která místní natáčení natáčení zajišťovala, v čase premiéry popisoval genezi vzniku filmu a jak se vlastně dostal k nám: "Příprava projektu začala už v devadesátém devátém, kdy na něm měl pracovat mexický režisér Alfonso Cuarón. Pak se přepisoval scénář a jako režisér nastoupil Gregory Hoblit. Taky roli poručíka Harta měl původně hrát Edward Norton a teprve později, když se neshodl se studiem na úpravách ve scénáři, tu roli získal Colin Farrell. (...) Co se našeho vstupu týče, Hartova válka byl film, který se dal natáčet prakticky kdekoli na světě. Devadesát procent příběhu se odehrává v zajateckém táboře, který bylo třeba postavit od nuly. Ve hře bylo několik zemí - kromě nás ještě přinejmenším Kanada a Německo. Nakonec se nám díky kreditu naší společnosti a cenám podařilo dostat natáčení sem. (...) Tenhle film byl svým způsobem unikátní tím, že šlo o první podobně velký studiový projekt, na kterém byla některá oddělení obsazena výhradně českými lidmi. Produkce byla kromě americké koordinátorky výhradně česká a i všichni osvětlovači a tvůrci speciálních efektů byli Češi. Toho se nám u žádné dřívější produkce dosáhnout nepodařilo. (...) Ta důvěra se projevila například, když bylo potřeba udělat dotáčky. Takové ty 'náladovky'. Například jsme museli čekat, až napadne sníh, protože v úvodních záběrech je vidět zasněžený celý hrad Kost. To už bylo úplně v naší režii, z Ameriky nepřijel nikdo. Věřili nám." (NIRO)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)

Reklama

Reklama