Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

amirgal 

všechny recenze uživatele

Schematičnost a tendennost filmu velmi ublížla, ale to se od amerického válečného dramatu dalo čekat. Už jsem se tento druh filmů, naučila chápat jako svébytný žánr, k němuž tato patriotistická přepjatost a sentimentalita prostě patří, a tak nebudu kritizovat vodníka za to, že má mokré šosy. Zajímavé pro mne bylo to, že vyznění filmu je několikrát relativizováno, postavy se neustále proměňují ve světle nových událostí. Divákovi je dáno se v celé situaci zorientovat až na závěr. Struktura v celku napínavá, náplň ryze americká. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný zážitek ze sledování dobře napsaného i zahraného filmu mi zničil (prakticky po všech stránkách) nezvládnutý konec. Tohle muselo vypadat pitomě už na papíře! Ale to nic nemění na faktu, že Colin Farrell, Marcel Iures i Bruce Willis předvedli docela solidní výkony, celek byl dobře natočený a titulky plné českých jmen. ()

Reklama

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Má-li někdo výhrady k zde zpodobněným podmínkám v německém zajateckém táboře, nemá proč, protože Němci se ke svým protivníkům na západní frontě chovali poměrně gentlemansky, stejně jako spojenci vůči nim. Nejprve jsem se domníval, že hlavním filmovým záměrem je pokračovat v tendenci amerických filmů o diskriminaci a následné emancipaci barevných, tentokrát dokonce ve vojenském prostředí, což bylo samo o sobě nedokonale a zjednodušeně provedeno, avšak co následovalo dokázalo překonat dokonce i tento ohraný prvek mnohých filmů. Na co asi tak američtí vojáci v zajetí myslili? A jak se zachovali ve vypjatějších okamžicích? No, jak! Předháněli se v tom, kdo se nechá dobrovolně obětovat za záchranu svých kamarádů, čekal jsem už jen, jak se nakonec německý velitel tábora zastřelí sám! Fuj! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil. Ukazoval na rozdíly zajatců. Jak zacházeli Němci s Rusy a jak s Američany. Germanská rasa k sobě má blíže, anebo už Němci předpokládali a priori, že teda ty Amíky budou velmi brzo potřebovat, neboť válku měli "pros..nou" (Pardon !) A Rusů se báli jako čert kříže. Věděli proč. Za ta svinstva a zvěrstva, která v Rusku napáchali na bezbranných lidech. Když film vidíte jenom jednou, tak vám unikne spoustu věcí z dialogu. Musíte znát dobře válečné dějiny, abyste filmu uvěřili a hlavně, abyste si vychutnali skvělé dialogy mezi Colinem Farrellem a německým plukovníkem velitelem tábora. Báječný film i bez střílení a bojových akcí. A závěr ? To víte, že jej nechtěl odstřelit ! Plukovník plukovníka ! Ale pohrozil tím ve vzteku a ztratil by před vojskem tvář kdyby to pak neudělal. To jsou, bohužel, zákony války. Schválně nepíšu kdo koho, abych úplně nevyzradila pointu tohoto filmu. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Jakmile mi chtějí Američané vykládat o tom, co je to čest, vždycky to stojí za starou belu. Ani tento film není výjimkou. Po formální stránce velmi dobré, ale ten obsah...no prostě zase jeden z těch filmů o amerických vojácích, jejichž morální vlastnosti jsou na výši a neztratí nic ze své cti ani v zajateckém táboře. Chvílemi má čověk pocit, že ho z toho sežere kopřivka. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Petr Moravec z české společnosti ETIC, která místní natáčení natáčení zajišťovala, v čase premiéry popisoval genezi vzniku filmu a jak se vlastně dostal k nám: "Příprava projektu začala už v devadesátém devátém, kdy na něm měl pracovat mexický režisér Alfonso Cuarón. Pak se přepisoval scénář a jako režisér nastoupil Gregory Hoblit. Taky roli poručíka Harta měl původně hrát Edward Norton a teprve později, když se neshodl se studiem na úpravách ve scénáři, tu roli získal Colin Farrell. (...) Co se našeho vstupu týče, Hartova válka byl film, který se dal natáčet prakticky kdekoli na světě. Devadesát procent příběhu se odehrává v zajateckém táboře, který bylo třeba postavit od nuly. Ve hře bylo několik zemí - kromě nás ještě přinejmenším Kanada a Německo. Nakonec se nám díky kreditu naší společnosti a cenám podařilo dostat natáčení sem. (...) Tenhle film byl svým způsobem unikátní tím, že šlo o první podobně velký studiový projekt, na kterém byla některá oddělení obsazena výhradně českými lidmi. Produkce byla kromě americké koordinátorky výhradně česká a i všichni osvětlovači a tvůrci speciálních efektů byli Češi. Toho se nám u žádné dřívější produkce dosáhnout nepodařilo. (...) Ta důvěra se projevila například, když bylo potřeba udělat dotáčky. Takové ty 'náladovky'. Například jsme museli čekat, až napadne sníh, protože v úvodních záběrech je vidět zasněžený celý hrad Kost. To už bylo úplně v naší režii, z Ameriky nepřijel nikdo. Věřili nám." (NIRO)
  • Ve filmu jsou vidět tři Československé parní lokomotivy: 354.7152 s přezdívkou „Sedma“, „423.094“ s přezdívkou „Velký Bejček“, 464.102 s přezdívkou „Ušatá“. (Pepes749)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno