Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

majo25 

všechny recenze uživatele

Snímok trochu kopíruje klasické vojnové filmy zo zajateckého prostredia a tématikou úteku. Čo samozrejme nie je negatívum, sčasti tak týmto vzdáva hold. Spracovanie je plne áčkové, tam nie je čo vyčítať. Chápem, že pre Amíkov sú súdy vo filmoch veľmi populárne, vedia sa v nich dokonale vyhrať a neustále meniť záverečnú pointu. Ale v tomto prípade mi spomínaný (trápne vážny) súd pôsobil tak nevieryhodne, že som nebol schopný naplno spapať zápletku a v krku mi ostala istá chuť horkosti. Willis bol ale trieda. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell podle mě ve své roli odvedl dobrý výkon, konečně ukázal, že umí hrát i bez toho, že by neustále dělal nějaké ty svoje ksichtíky. Příběh byl sice jednoduchý a závěr očekávaný, ale dá se tu vyzdvihnout jedna věc a to postavy obou plukovníků - jak amerického, tak německého, u kterých člověk do poslední chvíle nevěděl, jestli si je má zaškatulkovat do kategorie "good guy" nebo "bad guy". ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že prvá polhodina je veľmi zaujímavá a vidím ju na slabšie 4 ****, ale akonáhle sa začne dej odohrávať v zajateckom tábore, tak sa stáva zo zaujímavého námetu nudné rozťahané divadlo. Film patrí do kategórie slabších vojnových filmov a zaujímavých momentov je pramálo. Jednoducho povedané : nevedel som sa dočkať konca. Jedno veľké plus však film má : je to skvelá uspávanka. Za úvodnú polhodinu a pozerateľné herecké výkony dávam 2 **. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenarista uspesne absolvoval 7 tried ZS /sice mu to trvalo 14 rokov, ale to je momentalne vedlajsie ...../ , takze nejde zas o uplny scenaristicky vyplach, aj ked ten scenar je deravy ako emental. Gregory Hoblit uz potom z takeho retardovaneho scenara nedokazal vyzmykat viac. A to ani za podpory slusneho hereckeho ansamblu : Willis, Farell, Howard. 30 % ledva ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Upřímně podle mě je dost na škodu obsazení Willise. Kvůli němu se z tohoto filmu stává hnedka kandidát na TOP 5 roku, ale to je v tomto případě naprostá hloupost. Bruce nehraje nijak úžasně (asi si je vědom výsledku) jeho honorář by se vyplatilo vložit jinam.... Jinak jde o slušný film, kterému chybí více "herců" jako Colin Farrell. Škoda, mohlo jít o skvělí film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)

Reklama

Reklama