Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kde se stala chyba? Vzdyt filmy z druhe svetove jsou dost popularni a stalice jako Willis a Farrell preci nemohou zklamat? Vzdyt ani nezklamali, tak kde je zakopany pes? Ja vubec nevim, zahrano je to dobre, odtoceno taky, scenar ma trosicku chyby, ale kdyz prejdu tohle, vznikne mirne nadprumerne drama z valecneho obdobi, ktere se natacelo v Praze, coz je hvezdicka navic. 7/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Snímok trochu kopíruje klasické vojnové filmy zo zajateckého prostredia a tématikou úteku. Čo samozrejme nie je negatívum, sčasti tak týmto vzdáva hold. Spracovanie je plne áčkové, tam nie je čo vyčítať. Chápem, že pre Amíkov sú súdy vo filmoch veľmi populárne, vedia sa v nich dokonale vyhrať a neustále meniť záverečnú pointu. Ale v tomto prípade mi spomínaný (trápne vážny) súd pôsobil tak nevieryhodne, že som nebol schopný naplno spapať zápletku a v krku mi ostala istá chuť horkosti. Willis bol ale trieda. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že prvá polhodina je veľmi zaujímavá a vidím ju na slabšie 4 ****, ale akonáhle sa začne dej odohrávať v zajateckom tábore, tak sa stáva zo zaujímavého námetu nudné rozťahané divadlo. Film patrí do kategórie slabších vojnových filmov a zaujímavých momentov je pramálo. Jednoducho povedané : nevedel som sa dočkať konca. Jedno veľké plus však film má : je to skvelá uspávanka. Za úvodnú polhodinu a pozerateľné herecké výkony dávam 2 **. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ano, Hartova válka působí až moc americky a tudíž nereálně, přesto má svoje nezpochybnitelné kvality. Přesněji řečeno: poutavý (bohužel však lehce kostrbatý) příběh, skvělého Colina Farrella, jemuž je těsně v patách Bruce Willis a depresivně působící prostředí, které pro film poskytla naše česká zemička. 70% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem podle nadšení svý kamarádky z tohohle filmu čekala víc. Mnohem víc. Čekala jsem víc i od jmen jako je Colin Farrell nebo Bruce Willis i od režiséra mé oblíbené a atmosfericky téměř dokonalé Frekvence. Přitom začátek nevypadal špatně, vůbec ne. Jenom po příjezdu do tábora se to všechno jaksi zvrtlo. Německej plukovník se chvílemi tvářil jako největší spojenec Amíků a místo toho, aby je trestal za porušení zákazů, společně s americkým plukovníkem McNamarou popíjel ve svém stanu. Za chvíli zase dovolil, aby si nepřátelé uvnitř tábora zorganizovali soud, kterému nejen přihlížel, ale i sám svědčil a radil nadporučíku Hartovi s jeho případem. Syn amerického senátora Hart (Farrell), který nikdy nebyl na bitevním poli, pro změnu pomáhal černochům aklimatizovat se v novém prostředí, bránil nebojácně jejich práva a odmítal obětovat jednoho vojáka z řady, aby pomohl celkovému vítězství ve válce. A nesmíme zapomenout na nezlomného a ušlechtilého hrdinu McNamaru (Willis), který nesnášel jakékoliv lži a zradu a který se v průběhu děje postupně měnil v hajzla McNamaru, aby se v posledních pěti minutách stal mužem, jehož sláva se dotkne hvězd... Nevadí mi zrovna nijak typicky americké vlastenectví, ale co je moc, to je moc... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)
  • Plukovník McNamara (Bruce Willis) je dle nášivky na bundě z první pěší divize „Big Red One“. (liebgott)
  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)

Reklama

Reklama