Reklama

Reklama

Carnosaur

  • Česko Carnosaurus (festivalový název) (více)
Trailer

Výzkum v oblasti genetiky přivede geniální doktorku Tiptree (Diane Ladd – ''Rambling Rose'') k oživení dinosaurů. První z nich Tyrannosaur svým nezměrným apetitem roste do fantastických rozměrů a niči vše co se mu dostává do cesty. ''Doc'' Smith (Raphael Sbarge – ''Risky Business'') a Thrush (Jennifer Runyon – ''Ghostbusters'') jsou jediní dva lidé, kteří dokáží vzdorovat plánům šílené doktorky. A nastává boj proti jednomu z nejnebezpečnějších predátorů, kteří kdy žili na této planetě. (Five Stars Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Oveľa viac hrôzy sme mohli zažiť u Jurského parku od Spielberga. Ale začiatkom 90-rokoch sa neistý režisér nevedel rozhodnúť čo chce nakrútiť, a tak stvoril gumeného komisára Rexa (ehm pardon Tyranosaurusa Rexa) pozval si k sebe pár zfetovaných hercov a navrhol im zmluvu. Oni ju bez väčších problémoch podpísali, lenže to ešte nevedeli, do čoho sa púšťajú. Kurací dinosaurus je len nepekným pokusom o humor, žena ktorá porodí dinosaura a pár zábavných akčných scén ktoré ma zaujali. To je asi všetko, čo vtom filme bolo. 40 percent ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Herci nehrají, výpravou a dějově to je spíš na epizodu ze seriálu než na celovečerní film, a nakonec i ti dinosauři jsou gumoví až přespříliš...ale k čertu, tohle staré, na Jurském parku se přiživující béčko, má tu správnou pokleslou duši. Už jen ta zápletka o snaze o repopulaci Země dinosaury, vytvořenými z geneticky upravených kuřat, je k sežrání (pun intended). K tomu přihoďme v kontrastu s celkově poslabší trikovou stránkou velmi povedené a hojně využívané gore efekty, a máme tu jeden sympatický, trashový krvák, který v konkurenci spotřebních a tupě se opakujících moderních zvířecích hororů obstojí v pohodě i dneska. Pokud tedy nehledáte zábavu inteligentního rázu... ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Producent Roger Corman chtěl v roce 1993 konkurovat Jurskému Parku, a tak vypustil do světa Carnosaura. O nějaké konkurenci však nejde mluvit, Carnosaur je totiž neskutečně otřesným pokusem o dinosauří horor. Jakž takž funguje ve scénách ještěřích útoků, zbytek filmu je ale nudná ukecaná kaše plná špatných hereckých výkonů a tragicky nezajímavých promluv postav (Diane Ladd zde má vyloženě úděsně napsanou roli). Děj nemá žádný spád a způsob, jakým se hlavní hrdina dostává k jádru problému, je snad nejlenivěji napsaným oslím můstkem, jaký jsem za poslední měsíce viděl. Scénář a režie Adama Simona zkrátka nestojí za nic. Nejvíc k naštvání je to, že předloha Johna Brosnana údajně nabízela docela zajímavé náměty, z kterých mohlo vzniknout zábavné béčko, u Carnosaura však o nějaké zábavě nemůže být ani řeč. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2016] Tahle vykrádačka ještě nenatočenýho Jurskýho parku je tak blbá, že bych si ji s nostalgickou slzou v oku pustil znovu z řádně ohraný VHSky. Tohle by mělo bejt béčkově zábavný i bez simultánního dabingu Samanthy Bifidus a vaješnýho rautu po poslední projekci festivalu, díky které se nákaza rozšířila do celé Prahy a odtud do celého světa. Svět patří dinosaurům! ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Nostalgie z dob VHS. Asi na popud Jurského parku byla podobně jako dnes pod záštitou Asylum vytvořena brutální gumová podívaná. Samotný příběh a zápletka je samozřejmě značně úchylná, stejně jako většina útoků nenažraných dinosaurů. I přesto má film jakousi atmosféru, kterou filmy se CGI monstry nikdy mít nebudou. Když jsem byl malý, nejvíce na mě zapůsobil útok na trojici teenagerů v jeepu a pak masakr Greenpiece, přivázaných k bagru. A i ten závěr je zajímavý. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme hrá herečka Diane Ladd, ktorej dcéra Laura Dern hrala v tom istom roku v inom, oveľa slávnejšom filme o dinosauroch, a to v Jurskom Parku (1993). (beso74)
  • Koža pre mechanického T. Rexa v životnej veľkosti bola vyrobená spoločnosťou Total Fabrication Kenneth J. Halla. Výroba trvala 5 týždňov. (beso74)
  • Tyrannosaurus Rex bol stvárnený trojako: miniatúrnou diaľkovo ovládanou bábkou, hercom v kostýme a robotom v životnej veľkosti. (beso74)

Reklama

Reklama