Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film Almost Famous si mě naprosto získal. Dokonalou atmosférou sedmdesátých let (tedy já si jí tak představuju), skvělými hereckými výkony, nápaditým scénářem a příjemnou hudbou. Na první pohled by se mohlo zdát, že je to jen další rodinná komedie, kterých je plno, ale právě ona dokonalá atmosféra, která na člověka dýchne, dělá z filmu pro mě jedinečný zážitek. Crowe se nesnaží moralizovat, poučovat nebo kázat nějaká pravidla, ale o to víc se mu to daří. Nejde o "velký" film, jde o obyčejný příběh jednoho kluka, který čeká na šanci být cool. A jako takový funguje znamenitě. Moje naprostá srdcovka. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Patnáctiletý kluk utekl z náruče přehnaně starostlivé maminky na turné rockové kapely, navíc jako novinář pro Rolling Stone, kde o jeho věku mají poněkud zkreslené představy. Cameron Crowe do značné míry autobiografický příběh dobře napsal, natočil, a jak je jeho dobrým zvykem, poskládal k němu i v podstatě dokonalý písničkový soundtrack. Sice jsem tuhle dobu nestihl zažít, ale věřím tomu, že to takhle nějak vypadalo. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Fugit i Hudsonová mají velice milé úsměvy. Příběh je také milý, natočený s dětskou hravostí a lehkostí. Ve filmu je žalostně málo Hoffmana i McDormandové. Přesto je Philipův mentor poměrně nezapomenutelná postava. Mám velice ráda Frances, ale zde mě nijak neohromila. Její matka není zdaleka tak výrazná, jak bych od ní očekávala. Bylo to příjemné pokoukání i poslouchání, ale nenapadá mě důvod, proč se k filmu vracet. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co si budem nalhávat: Jako rokenrolový film je to mizerie. Jako vcelku příjemný (a dojemný) rodinný filmeček to ale obstojí. 100% nezávadný snímek, který neurazí možno aj starú mamu, čo vyrástla na dychovke a pekných ludových piesničkách. Řek bych, že by to schválila snad i speciální cenzorská komise SSM. Co mi neuniklo (a čeho jsem se dopředu obával): Přesto že se má příběh odehrávat v první půli 70. let, mezi řádky to občas zasmrdí nezbytnou politickou korektností 21. století. Marná sláva, pokrok/úpadek prostě nezastavíš. Zdá se, že ani ta sedmdesátá už nejsou co bývala. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je rockový fanoušek tělem i duší, což je z některých jeho filmů cítit na sto délek stadionu ve Wembley. ALMOST FAMOUS je nostalgické vzpomínání na časy, kdy rocková muzika udávala směr a její představitelé byli společenskými modlami. Prostě zlatá 70.léta :o) Příjemné, chytré vyprávění, s mnoha životními pravdami a sympatickými neokoukanými tvářemi. Za ten neuvěřitelně vtipný "manifest" upřímnosti v letadlové scéně pak přihazuju tu pátou hvězdičku. No a řekněte sami, lze odolat filmu, kde znějí hlášky typu: "Musíte sebrat, co jde, když to jde, dokud to jde a musíte hned. Jestli si myslíte, že Mick Jagger bude furt hrát až mu bude padesát, tak jste bohužel na omylu."... :o) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (45)

  • Aby vypadali jako skutečná rocková kapela, herečtí představitelé členů skupiny Stillwater cvičili čtyři hodiny večer, pětkrát týdně, po dobu šesti týdnů. (Hal_Moore)
  • Tom Cruise tiež vyjednával o svojej možnej účasti vo filme ako rocková hviezda Russell Hammond. Nakoniec od projektu upustil. (Arsenal83)
  • DreamWorks Pictures mal byť pôvodne výhradným distribútorom filmu. Ale týždne pred vydaním predali medzinárodné práva spoločnosti Sony kvôli rozpočtovým problémom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama