Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film. Sice mám do rockového fanouška hodně daleko a absolvovat s nějakou kapelou kocertní šňůru je asi to poslední, co bych si kdy mohl přát, ale tenhle film má prostě tak uvolněnou a milou atmosféru, že jsem až dostal chuť se na nějaký ten koncert podívat (ale jenom pěkně v klidu do zákulisí :-D). Z postav na mne ale nejsympatičtěji stejně tak trochu paradoxně působila matinka McDormand. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Jestli o nějakém filmu platí, že je to moje srdeční záležitost, je to právě Na pokraji slávy. Cameron Crowe se vrátil do své vlastní minulosti, aby divákům dříve narozeným připomněl, jak byla hudební 70. léta báječná, těm mladším pak ukazuje, o co všechno přišli, když byli ještě na houbách. Film vám zaručeně zvedne náladu a soundtrack jen tak z hlavy nedostanete. Prostě láska na první pohled a poslech. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Bože, ten SCÉNÁŘ!!!!! Cameron Crowe si dřepnul za stůl, zápálil si cigaretu (pokud fajčí) a rozehrál ve své hlavě úchvatnou ódu na hudební svět. Ty detailní slovní přestřelky, filozofování, který vůbec není prvoplánový a hlavně ta svoboda všech postav...hmm, to mě vždycky dostane. Za zmínku stojí také Kate Hudson, která už pro mě není jen blbou ozdobou nevkusných filmů. Její nominace byla zasloužená, byť nakonec neproměněná. A Frances McDormand je bezpochyby třešničkou na tomhle výborným kusu "kytarovýho" dortu. Silných 4,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDNOHO DNE BUDEŠ FRAJER. PODÍVEJ SE POD POSTEL. TO TĚ VYSVOBODÍ....“ /// ...takže porno časáky? Pche! Rockový desky, který ovlivní jeho život, protože ,,ROCK SPASÍ SVĚT“! (...nebo spíš to: ,,ODPANIT!“?) Frances je skvělá matka (,,DOSPÍVÁNÍ JE NÁSTROJ KOMERCE“), Hoffman zase sympatickej kritik, ale hlavně tady jsou ROCKOVÝ desky (vinylový, to jsou takový ty....), ROCKOVÝ názory, ROCKOVÁ muzika a ROCKOVÝ fanynky (žádný kurvy chlapče...fanynky!). Chcete něco vědět o životě v ROCKU? Někomu stačí Ozzy, někdo bude chtít třeba víc. Film plnej optimismu (ROCK vole!... a taky tráva, LSD.... jo dám si...kurva na světě je tak krásně!) o mladým géniovi, kterej prožije životní orgasmus na svoji ROCKOVÝ ,,Pouti“. ROCKOVEJ ALMANACH (neměj za přátele lidi, kteří tě využijou – hustý!! ROCKOVÝ...) ve kterým se o povyražení staraj muzikantský ,,Lidušky“ a tak si na tomhle ROCKOVÝM turné můžu užít věci, který (kurva bohužel!) nezažiju. ROCKOVÁ kapela – to je panečku složitej proces. (,,Většina zkurvenin na světě vzešla z mozku, ne z instinktů“ – tý jo, to je taky ROCKOVÝ!) To je totiž tak: místo Willa si dosaď sebe a místo ,,Stillwater“ třeba .... (když se ti to líbí....). Dám 5*. Víte co, tohle technaři prostě nepochopěj. A těch 160 minut je vlastně málo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pamatuju ty časy, kdy se chodilo do obchodu s deskama pokecat s přáteli. 2.) Kdo je fotbalovej fanoušek (už) vím. Teď potřebuju naštudovat ,,fanynku“. 3.) Mám rád filmy s pořádným soundtrackem. 4.) Thx za titule ,,dragon-_-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno pre širokú verejnosť ten úplne najobľúbenejší film môjho obľúbenca Camerona Crowea a mne práve stopercentne nesadol, čo som vôbec nečakal. Sú tam pesničky, je to príjemné retro, romantika a všetko, čo Cameron má vo svojom repertoári. Lenže hlavný hrdina je akýsi nevýrazný, jeho jednoduché prekonávanie prekážok pôsobí značne nepravdepodobne a dokopy ani nič nepovie. Ale keď sa už ozve, dokáže trafiť klinec po hlavičke. Má upätú matku, ale na turné kapely po USA sa napriek tomu dostane. Zároveň je jeho vek aj dôvodom, prečo sa scenár nemôže poriadne rozbehnúť a stále ponúka v podstate iba family friendly zábavu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (44)

  • Film je zčásti autobiografickým vyprávěním ze života režiséra Camerona Crowea, který byl v mladších letech reportérem časopisu Rolling Stone. Skutečná skupina, se kterou byl Crowe na turné, byla The Allman Brothers Band. Postava Russella Hammonda (Billy Crudup) je částečně založena na Glennovi Freyovi ze skupiny The Eagles. (Hal_Moore)
  • Kate Hudson považuje skúsenosť s nakrúcaním tohto filmu za jedno z najkrajších období svojho života. (Arsenal83)

Reklama

Reklama