Reklama

Reklama

Claymore

(seriál)
Trailer
Japonsko, 2007, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

VOD (1)

Epizody(26)

Claymore jsou čarodějnice, které loví démony (Youma). Její členové mají nadlidské schopnosti, avšak nepatří ani mezi démony a ani mezi lidi, jsou něco mezi tím. Jsou to ženy, které v sobě mají kousek z Youmi. Za jejich sílu (Yoki) zaplatili velkou daň, a to, že stále tyto rozdílné části bojují mezi sebou, ta která zvítězí, získává vládu nad tělem. Claymore i Yoma mají tzv. Yoki, což je energie, která je schopna jejich těla povznést do stádia probuzení, které by se dalo popsat jako metamorfóza na vyšší vývojový stupeň. Jejich podoba dozná znatelných změn - většinou jsou větší, mají více končetin, drápů, zubů, apod. - u každého je tento stádium jiné. Yoma jsou v tomto stádiu ještě mnohem nebezpečnější a obyčejný smrtelník proti nim nemá šanci. Zatímco Yoma se ze stádia probuzení dokáže dostat zpět, Claymore to nedokáží a pokud se zcela probudí, stávají se hrozbou a ostatní Claymore mají za povinnost tyto bytosti zabít.
Anime popisuje příběh chlapce, který přišel kvůli démonům o rodinu a tu vzápětí nachází v Claymore jménem Clare, kterou doprovází. Clare je Claymore, která je úplně jiná než ostatní jejího druhu, proto k sobě vezme toho chlapce do služby. (Wendycz)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (80)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Claymore má sice pomalý a silně epizodický rozjezd, ale jakmile se začne dějová linka trochu synchronizovat a odhalí motivace jednotlivých postav, tak se začnou dít věci ! Navíc epizoda 8 má v sobě jeden most memorable moment, po kterém jsem zůstal sedět s očima více než dokořán a s husí kůží k tomu. Animaci a kresbě se nedá nic vytknout, jelikož je perfektní a správně vyjadřuje atmosféru špinavého fantasy středověku... podobně jako Berserk. Mno, pokud se vám Berserk líbil, tak tomuhle dejte taky šanci... není to sice to samé, ale co se atmosféry týče, tak jsou něco jako sourozenci. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Sedi mi naturalisticka a brutalnejsi dila, kde litaji ruce, nohy a potoky krve (Ninja scroll, Basilisk, Elfen Lied apod.) . Kdyz je krev fialova, uz to neni ono a pubertalni chlapec, ktery neustale breci potoky slz mi opravdu lezl silne na nervy. Obdivuju dabera teto postavy, ja bych se na to po dvou dilech vykaslal, jeste tim vic, kdyz bych vedel, ze takhle budu rvat v temer vsech dilech, kde mam ucinkovat. Dale. Kdo rika, ze je to obrazove kvalitni, to jste asi nevideli jak ma vypadat poradne anime. Napr. Seirei no Moribito. Tyhle staticke obrazky, pres ktere akorat prejizdi kamera sem a tam, jen aby to nevypadalo moc staticky, ja za kvalitni animaci opravdu nepovazuji. Psychoticka hudba se mi v prvnich dilech dost libila, o to vic me zamrzelo, ze v poslednich vubec nebyla. Jinak ze souboju jsem si taky moc neodnesl. Predposledni bitva byla tak otresne zpracovana, ze me vubec nebavilo, co se tam deje. Zlaty Kenshin nebo Samurai Champloo. Tohle beru spis jako domaci projekt studentu a ne jako kvalitni anime. Dam tri, ale jen kvuli tomu, ze tem nejhorsim anime, co jsem videl, davam dve. Tady byla i nejaka malo vyznamna pozitiva. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě konec nijak neovlivnil... Mezi všemi otaku jsem asi jediný koho to nenaštvalo. Jasně, když pominu okolnosti, tak je to trochu neukončený a po všech těch soubojích by to něco chtělo... Jediné co mě ale opravdu na Claymore naštvalo, byla větší absence Rakiho, který by měl dostat více prostoru, na úkor dlouhých a někdy až příliš nezáživných soubojů, které se kolikrát táhnou přes tři díly a to už mě zvláště ke konci docela nudilo... Ale svým způsobem mi Claymore vrátil podobně příjemný pocit, jaký jsem naposled cítil u sledování Fate/Stay Night a to včetně příjemného soundtracku... 8/10 ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě skutečně potěšil. Svým způsobem mi totiž připomněl další temnou středověkou fantasy, a to Berserka. Vizuální podoba je úchvatná a stejně tak i příběh, točící se okolo války s démony mě zaujal. Rovněž i hudba je dibře poslouchatelná. V posledních pár dílech však seriál ztrácí na kvalitě, které se odchylují od mangy, kde se tvůrci ve spěchu snaží vytvořit alespoň nějaké dílčí zakončení, které by se ovšem dalo dost dobře udělat i podle mangy. Díky tomuto odchýlení, se některé díly, které odhalují minulost Claymore, stávají vpodstatě zbytečnými. Navzdory nepovedenému konci, je to však stále za 5*, já se u toho bavil skvěle. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Claymore je jedním z mých nejoblíbenějších anime, (jak jsem tohle anime shlédl celé tak jsem pár sní z toho nemohl v klidu spát :D) a to i přes ten podivný konec, proč se jen nedrželi mangy... Anime má pěkný opening i ending, vždycyk jak uslyším písne Raison d´etre z openingu tak si vzpomenu na seriál a cítím se nostalgicky. Manga od claymore je všeobecně jedna z nejlepších mang vůbec, vychází na začátku každého měsíce asi 10x za rok. Na toto anime spotřebovali cca 70 dílů mangy, takže se na druhou serii můžeme těšít za 7 let :D jen jsem zvědavý jak se na ní napojí. ------------------- Dodatek 12.9.2008: Ta manga je vážně super, super, super, SUPER!!!!! :D a to v takovém měřítku, že ostatní mangy mi proti ní přijdou nudné asi jako Honzíkova cesta :D ()

Galerie (100)

Zajímavosti (2)

  • Dne 28. května 2009 byla na motivy seriálu vydána i videohra s názvem "Claymore: Gingan ne Majo" od společnosti Digital Works Entertainment. (Hem.m)
  • Název pro postavy Claymore je odvozen od jejich typické zbraně, tedy dvouručního meče. Původně šlo o meč z 15. století, který používali skotští horalové nebo irští žoldnéři. Meč dosahoval délky až 140 cm, měl oboustrannou čepel s kovovou rukojetí potaženou kůží, která byla zakončena kulovitou hlavicí. Meče Claymore se postupně vyvíjely, až se z nich staly meče ozdobné. (Prochy38)

Reklama

Reklama