Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Pořád celkem dobré, ale i když se objevlo i pár dobrých nových vtipů, většinou jsou to jen různé variace vtipů, které jsme viděli v prvním díle. Svým způsobem tak jednička a dvojka vypadají jako dvě varianty scénáře jednoho filmu. Také přibylo trapných momentů a přiznám se, že mi trochu chybí Leslie Nielsen. Tři a půl hvězdy za film a půlka hvězdy z nostalgie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdysi byly oba díly Připoutejte se, prosím! vrcholem komediálního žánru široko daleko. Jako parodie jsou stále trochu jinde než jejich dnešní dětinsky trapné náhražky, ale už to není prostě ono. Všechny skryté vtípky a "situace" se po třetím čtvrtém shlédnutí vytrácí a přichází nuda. Z nostalgie a vzpomínek na ty prvotní úsměvy na skvělými nápady musím dát alespoň slabší 4... Pro tentokrát. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky alá SW (které to ale zase ukradly pův.Flashi Gordonovi) podbarvené hl. hud. motivem z Battlestar Galacticy:)) dávají tušiti, že nás opět čeká neskutečná bžunda, byť už možná ne tak kulervoucí jako Letadlo 1. Přesto za ty špeky alá 2001 či Shatnerova přítomnost, která dává ST závislákům tušiti, že i na tu jeho Enterprise dojde (,,Ironie, někdy může být velice ironická´´) a budou mít pravdu.;-) opět plný počet. S princeznou Amourou a jejímy měkkými a kulatými...nelze ani jinak. Jo a taky za ten raketoplán, který si lítá na měsíc, jako by se nechumelilo a bylo to snad už na konci 20.st. běžné, checht. ,,Veliteli, co máme dělat? Vykopejte okolo základny 2m příkop a celý ho naplňte olovem´´. Rada nad zlato. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Díl druhý kritici a vlastně i diváci už poměrně strhali. Tržby dosáhly celosvětově čísla třicet milionů dolarů, scénář už nepřipravila slavná trojice tvůrců Jim Abrahams a bratři Zuckerové, kteří v případě prvního dílu usedli i do režisérského křesla. Režisér Ken Finkleman ale přesto dobře odkoukal kroky svých předchůdců, kritika je místy zbytečná, i když si scénář napsal sám. Divák se baví a bavit se bude i bez ohledu na to, kolik parodovaných filmů viděl. Tentokrát jsme v Houstonu, v budoucnosti. Nevypočitatelný Ted Striker dostal za svou upřímnost rezervaci na postel na psychiatrii. Nevěřil totiž prvnímu lunárnímu raketoplánu, že může bez potíží zvládnout cestu na Měsíc. Jako zkušební pilot s raketoplánem havaroval, soud prohrál a nyní musí mezi blázny skousnout, že se bude jeho milá Elaine vdávat za jiného. Nastal den, kdy stroj opustí atmosféru. Než se ale odlepí od země, jsme svědky dalších epizodních bizarních situací umně odkoukaných z prvního dílu. Jen přibylo párů odhalených ženských hrudníků. Na palubu se na poslední chvíli dostává i Ted a nepříčetný sebevrah, Elaine na varování neslyší, uvěří až tehdy, když se ve vesmíru ocitnou dva členové posádky. Bez skafandrů. To pasažéři letu se naopak dokáží srovnat s tím, že do trupu raketoplánu naráží asteroidy, zjištění toho, že došlo kafe, ale už vyvolá slušnou paniku. Z létající pasti musí znovu cestující zachránit Ted. Samozřejmě s Elaine po svém boku. Robert Hays a Julie Hagerty kromě obou dílů parodie obstáli spíš na televizní obrazovce. Ve svých rolích ale znovu poutají pozornost, stejně jako několik vedlejších postav. Tvůrci se znovu posmívají nejen katastrofickým filmům, ale i třeba Hvězdným válkám, Star Treku, Rockymu nebo Spielbergovu E.T. Odkazy to nejsou pro diváka těžko rozlišitelné, navíc je dvojka svižná, krátká a umně zacílená. A práce u letištního detektoru kovu snad nikdy nebyla tak atraktivní. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Skvelá, skvelá paródia. Ako 11 ročný som sa pri prvom vzhliadnutí veľmi bavil. "Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Predovšetkým skvelá paródia aj na 2001: Vesmírna odysea. ") ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Reklama

Reklama